Цитирай Първоначално написано от cMon
ам не мисля , че Вселената е толкова голяма... просто е навсякаде
Да, дефинирай понятието "навсякъде"...

Не забравяйте, че в същност ние живеем в свят, недостъпен за нашия разум (!), и че никога няма да разберем какъв е той в действителност. Най-близката спираловидна мъглявина е отдалечена от нас на повече oт милион светлинни години, да речем. Това значи, че в мига, когато я погледнем от нашата земна прашинка, я виждаме такава, каквато е била милион години преди това. Никога няма да разберем дали тя е още там днес, на това място, на което е била, когато светлината се е отправила към нея.
Андре Мороа в едно свое есе казва следното: "Не смятам, че сме успели да познаем най-дълбоката тайна на природата. Струва ми се, че надеждата да се задълбочим в нея е илюзия. Разумът ни не е създаден, за да открие тази тайна, а за това да построи образ на света, потребен на човека в ограничена свера на неговото жизнено пространство. Ние представляваме такава нищожна частица от Вселената, че би било дори нелепо да говорим за някаква голяма цялост, чието съществуване ние дори не сме в състояние да си представим...(бля-бля, още мъдрене)...Говори се, че Вселената има граници; но дали някъде (дори не може да разсъдим) не могат да съществуват други вселени, толкова далече от нас, че никаква апаратура да не е в състояние да открие съществуването им?"...

С простички думи: Какво си мислите, че се опитвате да проумеете?!
Уди Алън си го е казал доста добре: "Поразен съм от желанието на хората, които искат "да опознаят" Вселената, след като е достатъчно трудно да се оправиш дори в Китайския квартал."