.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 72

Когато простиш за пореден път...

Дори не знам защо пиша тук. Просто искам да си кажа това, което ме мъчи.
    С приятеля ми съм от 1 година и 3 месеца. Той е на 20, аз на 17. Понеже връзката ни не се градеше единствено на любов, но и на приятелство, си мислех, че това я прави по-трудно разрушима... Историята ни е много дълга. Прилича на латино сериал. Ще разкажа възможно най-кратко...
    Много сме се борили за любовта си и когато най-накрая бяхме заедно и двамата бяхме толкова щастливи... Това за него беше първата сериозна връзка, за първи път се влюбва дотолкова. Всичко беше като приказка. Но това не изтрая дълго. Както се казва, много хубаво не е на хубаво.
    Месец и малко след като тръгнахме и всичко беше безоблачно започнаха проблемите. Беше се целувал с бившата си приятелка. По неговите думи са били само две целувки с език. Това се е случило, когато е бил в нетрезво състояние. Чувствах се предадена и наранена. Още повече, че трети човек ми намекна, че нещо се е случило, но не ми каза точно какво. Едва месец след това, при разговор с моя любим, намеквайки, че се съмнявам в него и не знам дали не ме лъже за нещо, той си призна всичко. Болеше. Плачеше и ме молеше за прошка. Не знаех какво да правя. В крайна сметка му простих, но доверието ми в него се загуби. Все пак точно седмица преди да направи това с бившата си ме уверяваше, че не би направил такова нещо. Толкова пъти сме плракали и двамата за тази случка... личеше си, че наистина съжалява. Знаех, че ме обича и аз го обичах. Все пак силните ни чувства се бяха родили дълго преди да се съберем.
    Мина време. Два пъти в мое присъствие съм го хващала да флиртува с други момичета. И в двата случая беше пиян. Той отричаше да има такова нещо, но аз вярвах на очите си. Карали сме се за това и след това пак преглътвах и продължихме да сме заедно.
    След всичко това нещата се изгладиха. Отново изглеждаше, че всичко си е на мястото. Толкова много хубави моменти заедно. Естествено и караници от време на време за разни неща, но във всяка връзка има и такива спречквания. Няма начин.
    Докато наскоро пак изникна проблим. С най-добрия му приятел, който е супер печен тип и с когото често излизахме и тримата, бяхме пили в повечко. Той да ме натиска, но въпреки че бях пияна му казах да се замисли какво прави, че ще изгуби приятеля си от детство, а аз ще загубя човека, когото обичам и с когото искам да бъда. Опита се да ме целуне, но аз се дърпах. В крайна сметка нещо не направихме. Споделих случилото се на приятеля си още следващия ден, просто не исках да има лъжи и скрити неща между нас. Но той вече знаеше от друг човек. Тъй като ми е казвал, че няма да ми прости изневяра, въпреки, че не му бях изневерила, той не искаше да ми прости. Изплаках си очите, молех го, казах, че ще се променя заради него... Прегърнах го и казах, че няма да го пусна да си отиде. Останахме заедно.
    И ето ново 6. Отидох на село сутринта и трябваше да се върна привечер. Разбрахме се, че ще се видим. Когато се върнах най-добрата ми приятелка ми сподели, че той отишъл до тях и се е опитал да я натиска, да я обарва. Естествено пак е бил пиян. Докато ми обясняваше случилото се, сълзи се стичаха от очите ми и цялата треперех. Вечерта като го видях вонеше на бъчва и изобщо не знеше за какво става въпрос... Не доумявше с какво ме е засегнал толкова. Беше много неадекватен. Казах му да ме остави на мира и отидох с моята приятелка настрани. Когато се върнахме го видях да си говори с две момичета. Той ни видя и дойде при мен. Опитваше се да ме прегръща и ми казваше колко много ме обича и колко обича да го гушкам. Аз се дърпах. Казах му да си се връща при онези двете, защото вече е свободен...
    На следващия ден явно осъзнаваше какво е направил. Беше супер сдухан, не говореше... Просто бях решила, че това ще е края, защото ми беше омръзнало да ме боли. Казвала съм му много пъти, че тия пиянски истории и този алкохол до нищо хубаво няма да доведат, а той се засягаше и не ме чуваше. Обичам го много и знам, че и той ме обича, но постъпките му толкова ме нараняват...
    Мина още един ден. Обади ми се. Каза, че иска да ме види. Отидох до тях. Лежеше на легло, болен с темпераура. Каза ми, че го е срам от себе си, че не ме заслужава. Сподели, че не знае защо го е направил. Каза, че дори няма очи да ми иска прошка... И тогава от него разбарах, че същата тази вечер, когато е станало това с най-добрата ми приятелка, той се е натискал и с едното от двете момичета, при които беше отишъл после. Бил толкова пиян, че дори оная му работа не била станала. Бях повече от съкрушена. И двамата плакахме много. Това трябваше да бъде раздялата. Но не, аз пак простих... въпреки, че боли, безобразно много боли... Ала знам, че без него ще боли още повече. Исках само да ми обещае, че ще се промени и че ще пие с мярка. Обеща ми. Казах му, че това наистина е последния път, в който му прощавам. И въпреки всичко се чудя дали постъпих правилно? Дали трябваше за пореден път да му давам шанс, при положение, че и малкото ми доверие в него се изпари? Не бих издържала да ме нарани отново... Правилно ли постъпих, по дяволите?!

Съжалявам, че темата е толкова дълга ...

Град
    Горна Оряховица
    Явно това е любовта - да прощаваш на някой повече, отколкото заслужава. Щом така го чувстваш, щом наистина искаш да му простиш, значи си постъпила правилно. Но ако още веднъж направи такова изпълнение, не се колебай, а се раздели с него, защото явно няма да се промени. Това наистина трябва да е последният толкова голям компромис, който правиш!

Град
    паралелно
    Разбирам те донякъде. И аз съм минала през подобно нещо, макар и преди доста време. Съжалявам, че ти го казвам, но според мен си сбъркала. Такива хора не се променят. Ако наистина искаше да се промени, твоят приятел щеше да го е направил много отдавна. Пък и неговите действия не са единичен случай. Нали знаеш - ако нещо се случи веднъж, то може и да не се повтори, но ако се случи и втори път, то със сигурност ще се повтори пак. Разбирам, че сигурно го обичаш много и ще те боли, когато се разделите, но това е най-доброто за теб. А ти определено имаш нужда да си починеш. Желая ти успех и много щастие занапред.
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Град
    Русе
    Неее не постъпваш въобще правилно любов, любов, но той направо ти се качва на главата, наранява те и смазва достойнстово ти..това не е любов.Най- добре се махни от този човек възможно най-бързо, защото не те обича и пак ще ти изневери и не си струва да страдаш заради него. Той има явно проблем с алкохола, което е много лошо..почне ли се веднъж няма спиране..Ти направо си изменила на себе си като му прощаваш няма смисъл!
    ...

Ако не беше му простила винаги щеше да се чудиш дали ще го направи пак.Сега ще разбереш дали държи повече на теб или на алкохола и кратките авантюри.Дано да избере теб защото се вижда колко много го обичаш!Иначе ще бъде голям глупак да ти изневери за пореден път...Тогава според мен вече няма да има смисъл да сте заедно
    True love stories never have a happy ending,because true love stories never end

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Според мен по-големият му проблем е пиенето! Бягай докаъто можеш от него! Няма нищо по-кофти от алкохолизма и хилядите обещания!
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Град
    В облаците
    Знаеш ли тази мисъл "Drunken man's words are sober man's words"? Не съм сигурна дали се връзва много с темата, но докато четох ми хрумна и реших, че има нещо общо. Въпреки това мисля, че си постъпила правилно. От написаното от теб разбрах, че се познавате дълго време, и че любовта ви е обвързана и с приятелство, което е много важно за една връзка. Ако решиш да го изоставиш, ще е много тежко, защото дългото познанство трудно се забравя. И все пак, изборът е твой - и в двата случая ще боли. Знаеш, че тези пиянски истории няма да спрат скоро, защото алкохолът си е казал думата вече, а от него трудно можеш да се откажеш. Лично аз не бих изоставила приятеля си.. И още една поговорка: "Приятел в нужда се познава", още повече, че той не ти е само приятел, а и нещо повече. Искам да кажа, че по някакъв начин Заедно трябва да намерите изход от това положение.. Той трябва да спре алкохола, или поне да го редуцира, най-малкото, защото е вреден. И не бива да остава сам.

ПП: Съжалявам, че обърнах темата по-скоро в проблем с алкохола, но мисля, че оттам идват проблемите. Успех и от мен!
    When I was young
    It seemed that life was so wonderful
    A miracle
    Oh it was beautiful,
    magical.
    All the birds in the trees
    They could sing so happily
    So joyfully..

Всичко е относително

Град
    паралелно
    Да си алкохолик на 20 години е жалка картинка... А момичето не трябва да си прецаква най-хубавите години и да седи с някого, който не може да оцени собствения си живот и здраве, а камо ли нейния.
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Град
    Targovishte
    Emi ti si dobro i vlubeno momiche i si mu prostila sichko poneje go obichash bezrezervno no kolkoto poveche proshtavash tolkova poveche shte stradash kazvam ti go ot lichen opit i az sym proshtavala mnogo vinagi az otstypvah i nakraq ko samo me naranqvashe...nedei da mu pozvolqvash da si igrai s nego i ako ne se promeni kolkoto i da boli go zareji :P
    http://prize.bg/slynchic3 :P vlezte
    www.slynchic3.aha.bg
    Lovesick No longer, 'cause now I'm over you
    Lovesick I'm stronger and it feels so good
    Lovesick No longer, so what you gonna do?
    Lovesick Understand, it's a fact
    I'm not lovesick

Благодаря ви за коментарите.
    Знам, че в една връзка трябва да се правят компромиси. Но в нашата връзка аз съм тази, която винаги прави компромисите. Той сам осъзнава, че прави глупости. Каза, че в трезво състояние не би направил никога такова нещо, защото няма абсолютно никакво желание да е с друга. И аз знам, че е така. Но като се напие сам не знае какви ги върши. И от тези негови грешки ни боли и двамата.
    Сама не знам какво да правя от тук нататък. Довечера имаме среща. Мисля си да му кажа, че ми е нужно да остана известно време сама и да преосмисля нещата... Обичам го страшно много и не искам да се разделяме, но какво ще правя, ако отново ме нарани? Просто няма да имам сили. Не знам. Много е сложно всичко.
    Компромисите се превърнаха вече в потъпкване на собственото ми достойнство и принципи. Вярно е, че няма безгрешни хора, затова прощавах. Но всичка си има гарници.

Град
    Paradise
    oh, mn e zapleteno naistina no 1 e napalno qsno i to e che trqbva da bqgash na secundata ot toq nenormalnik. 1 maj izneveri li vednaj v povecheto sluchai go pravi pak. Ako parvia pat alkohola mu e bil izvinenie ok, ami da ne se e napival pak! prosto e hiper nechestno sprqmo teb... Az lichno te savetvam napravo da ne hodish na taq sreshta dovechera. Samo shte si prichinish oshte bolka. Zareji go i dai vs ot sebe si da go zabravish...

Голям фен
    Град
    София
    Не мисля, че трябва да му прощаваш. Толкова си влюбена, че не осъзнаваш, че той няма да се промени. Въпрос на време е това отново да се случи. Ще нараниш само себе си, ако останеш с него отново.
    Вярвай в себе си и ще постигнеш всичко, което пожелаеш!

Лично аз не бих издържала... В крайна сметка любовта трябва да кара хората да се чувстват добре. След като един от двамата не е щастлив, то връзката трябва да приключи. Сигурна съм, че без него ще ти е много по-добре, но явно те е страх да направиш крачката към раздялата, защото сте свикнали да сте заедно... Може би трябва да събереш смелост и да не позволяваш да те унижава повече. Ако след известно време (след като се разделите) той докаже, че те обича като се промени (да не пие, да не флиртува с други момичета) то тогава може да опитате отново (ако все още имате желание). Тогава любовта ще е много по-силна и ще сте щастливи заедно... Пожелавам ти успех и вярвам, че ще вземеш правилното решение

Град
    с0фия
    въпреки, че боли, безобразно много боли... ]Ала знам, че без него ще боли още повече.]

но мисля че тва вече треа да му е за последен път ..[/code]
    Роден си от УДОВОЛСТВИЕ ... Живей за УДОВОЛСТВИЕ ...

Град
    Boulevard of broken dreams
    според мен наистина много го обичаш тоя човек но мисля че трябва да го оставиш за малко докато се промени и осъзнае грешките си ако не го направи просто е най-добре да си останеш с хубавите спомени за него мисля че и този път няма да оцени че си му простила нещо непростимо (поне за мен) успех
    Kогато бях малка, всяка вечер майка ми разказваше приказки и всяка вечер те свършваха по един и същ начин - "живели дълго и щастливо". Eдна вечер я попитах:
    - Какво е щастието, мамо? Какво е да си щастлив?

А ти знаеш ли?

Била съм с човек, който е бил пиян почти всеки ден от сутрин до вечер. Жалка картинка е и не си заслужава да се занимаваш с такъв.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мацо, просто довечера като се видите му обясни по ясен начин, че номерата които продължава да прави са ти безкрайно неприятни и те нараняват дълбоко..Кажи му,че се нуждаеш от известно време почивка от всички тези интриги,които създава ( Дано да схване,че му даваш още 1 срок, в който да докаже,че може да се промени...) Ако отново ти изневери, дори когато не сте заедно или се пропие ( което не е извинение) .. направи си изводите до колко той държи на теб !
    Нощта настъпва, а тя мълчи.Сълзите се стичат, душата кърви.Студът замразява, сърцето търпи.Спомени бледи преплитат се,в сърцето зее яма.И кръв буйна пролива се.И един млад живот отива си....

Град
    В далечината... еййй там ;]
    ИЗВОД: Не обичайте, не се влюбвайте, не бъдете мъртво пияни и ще бъдете щастливи ;] Кой каза, че любовта не наранява ? Кой каза, че любовта е най-хубавото нещо ? КОЙ ?! Любовта е нож с 2 остриета !! Миличка... казвам ти ситината.... НАПРАВИЛА СИ ЕДНА ОГРОМНА ГРЕШКА... CONGRATULATIONS
    Неее съм умряял ша' знайш' за твойта' слива миризлива, ша'знайш. Ебах ти майката керлива ша' знайш'... ОБИЧАААМ ТЕЕ !

Град
    Zorg
    щом толкова много те обича и прави всичко това под влияние на алкохола не трябва ли да спре д апие Много кофти така да му прощаваш толкова много пъти, явно наистина държиш на него. Нз какво да ти кажа с него ще ти е трудно, както казваш, но без него повече (поне в началото) времето лекува-казват... Ами ако загубиш това време в прошки и страдания? Not cool
    Хакуна Матата!!! =]

Ti 6te polu4i6 nqkoi nerven sriv Naistina li tolkova mnogo go obi4a6 4e mu pro6tava6 1,2,3,4... nz kolko puti (izgubih brojkata) Spored men nqma smisul samo da se habi6. Ako naistina te obi4a6e 6te6e da se vslu6a v tova koeto mu kazva6 i 6te6e da spre da pie ama...
    p.p.Za men tazi poredna pro6ka t.e. "posledna" ne e pravilna, no pazbira se tova e li4no moe mnenie

Град
    (: Русе :)
    Цитирай Първоначално написано от пLiнцесkъ
    въпреки, че боли, безобразно много боли... ]Ала знам, че без него ще боли още повече.]

но мисля че тва вече треа да му е за последен път ..[/code]
    и аз съм на това мнение
    So free

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Обичаш го, но това не значи,че трябва да прощаваш всичко. Ти не си му изневерила,а той не иска да ти повярва (там когато неговият приятел е искал да те целуне) А ти винаги ще му прощаваш... 100% ще има още такива изпълнения и сигурно оправданието ти е ясно какво ще е - алкохола
    Наистина не се мъчи повече и не му давай други шансове,защото той май не ги оценява.. Успех
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на sasha_90
    Това,че го обичаш,те кара да страдаш най-много.Мисля,че е грешка като му прощава всички тези изневери.Колкото и да го обичаш,не можеш да го оставиш да се подиграва така с теб.Много пъти съм го казвала(и писала),май пак трябва:човек изневери ли веднъж,го прави отново.Затова изневяра не съм склонна да простя!

Град
    Е как къде ? В нас бре ;)
    Олеле, майко. Лошо започвам нали ? ММдаа, спомени, спомени..

Нещо подобно ми се случи и на мен преди време. Близко приятелство, любов, неосъзнано нараняване.. и реших да се изпаря с пушилка. Ако попадна пак в подобна ситуация, няма да се замислям и ще си повторя постъпката. Когато аз се замислях какви са ми опциите, стигнах само до две възможности - окончателно прекратяване и разбиване на приятелство, или маймунджалъци. Сега бих казал, че съм доволен съм от избора си

Едно нещо само не ми е разбирало никога кухата главa и това са тези алкохолни изяви. И аз пия, но защо като се направя на говедо/батман/куче и т.н. , изобщо не намирам нужда от такива заигравки ? Какви са тези глупости ? Или.. може би в някой нереален свят, това са "игрите" на най-големите "играчи" хахахаха...

Айде успех от мен!
    Тя: Отговори ми, само с да или не, става ли?
    Той: Питай!
    Тя: Защо мъжете се смеят на блондинките?
    Той: Да!

Neznam kakvo moga da ti kaja osven... imam 4uvstvoto 4e sum as tazi koqto e napisala temata.s moqt priqtel sum ot godina i tri meseca. 2 meseca sled kato trugnahme toi mi izneveri s druga, toi mi prizna i mnogo sajelqva6e as mu povqrvah i prostih. prostih no ne zabravih za6toto malko ili mnogo tova ne6to promeni na6ata vraska i dori sega sled godina as o6te se se6tam za na4ina po koito me predade i za tova 4e riskuva vraksata ni piqn s onova momi4e. osaznah 4e toi mi dava mnogo ne6ta... dava mi vsi4ko koeto iskam bes sigurnost- as nemoga da mu vqrvam za6toto toi e ot tozi tip spontanni hora koito sami ne si vqrvat za6toto nikoga neznaqt kakvo 6te se slu4i sledva6tiq den.nqkolko meseca sled iznevqrata si4ko be6e tragnalo po voda dokato toi otnovo ne se napi i ne se ma4i da svali edna ot priqtelkite mi na edin kupon za6toto mi be6e qdosan.sega edna godina sled slu4iloto se minaloto lqto toi otnovo otide na vakanciq i otnovo e bes men po4ti mesec. strah me e vsqka sekunda za6toto prosto me e strah da mu povqrvam.min godina toi ne be6e obe6tal a as mu vqrvah- ostanah naranena.tazi godina toi obe6ta a men me e strah d amu povqrvam i nz kakvo 6te se slu4i. nai lo6oto e 4e ako toi se varne i mi kaje 4e pak e stanalo ne6to as nqmam smelostta da go ostavq za6toto kakto ti kaza predpo4itam da isptvam bolka kogato toi e do men za6toto mnogo pove4e boli kogato go nqma. i se pitam... kade mi e dostoinstvoto ? pitam se kolko puti 6te se povtarq si4ko i koga 6te sabera smelost da go ostavq.prekarvam si strahotno s nego toi me pravi 6tastliva no ne e hubavo da obi4a6 nqkogo pove4e otkolkoto sebe si tova 6te ti kaja.v slu4eq ti si kato men- sami si pri4inqvame bolka za da sme do horata koito obi4ame i tova e istinata.nqma kakvo da te posavetvam za6toto kolkoto i saveti da polu4i6 sarceto ti iska nego. spomnqm si kak min godina po sa6toto vreme pisah po4ti sa6tata tema i horata mi kazvaha 4e ne si zaslujava da se ma4a zaredi tazi lubov- e rezultata e 4e as produljih da go pravq... pravq go i v momenta no predpo4itam da e do men i da boli otkolkoto da me boli za6toto go nqma. slu6ai sarceto si...badi s nego vse o6te nqma6 smelostta da go preodolee6.sled vreme i tova 6te se slu4i prosto qvno ne si izjivqla si4ko s nego 4e da go zabravi6 i da go izvadi6 ot kartinkata.dai mu kolkoto 6ansove trqbva 4e edin den kogato toi ti obesnqva porednata si gre6ka da kaje6...pove4e nemoga. tova si go pojelavam i na sebe si za6toto sum prejivqla sqka edno ne6to koeto opisva6 s mom4eto koeto me obi4a no ne mi dava sigurnostta koqto iskam. no vse pak mi dava lubov i zatova sum s nego bez zna4enie bolkata
    The glass is never half empty or half full, the glass is just twice as big as it needs to be.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си