.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Голям фен

Малко ме е страх от самотата в чубжина

Значи смятам да замина догодина да уча в чужбина,но още не съм си избрала какво точно и къде,както и да е,все ще го направя...и малко ме е страх да не изпадна в някаква депресия,носталгично състояние или да не си намеря приятели,да бъда самотна и отчаяна там,защото ще съм далеч от родното си място,всички близки,приятели...и не знам дали ще издържа. Верно,там ще се запозная с нови хора,но...в кои държави знаете,че има повече общества от българи,знаете ли някои университети? Защото и това е от значение,дали ще водиш социален живот в чужбина.... страх ме е да не остана абсолютно сама,искам там да си имам приятели...можете ли да ми препоръчате места,където със сигурност ще има повече българи и ще става купона...? Мерси ви предварително.

Ами аз не знам държави, в които има повече българи, но братовчет ми замина за Франция и там си намери много приятели. Освен това според мен не трябва да се притесняваш чак толкова а просто да го приемеш като факт. Все пак ако учиш в чужбина дипломата ти ще се приема на много повече места отколкото ако учиш в България. Така че най-добре проучи нещата за държавите които те интересуват и можеш да се разбереш с някой фр да кандидатствате на едно място. Така хем ще ви е по-лесно, хем ще ви е и по-забавно. КЪСМЕТ!!!

и мен ме е страх от самотата обаче бих заминала за някаде

Голям фен
    Град
    Констанц
    ми аз мога само да ти кажа, че ако отиваш в чужбина с мисълта да се запознаваш само с българи по добре си остани в бг, а иначе в Германия и по точно около Киолн и Дюселдорф има доста българи...
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Град
    Под масата

Re: Малко ме е страх от самотата в чубжина

Цитирай Първоначално написано от psihqsala
    Значи смятам да замина догодина да уча в чужбина,но още не съм си избрала какво точно и къде,както и да е,все ще го направя...и малко ме е страх да не изпадна в някаква депресия,носталгично състояние или да не си намеря приятели,да бъда самотна и отчаяна там,защото ще съм далеч от родното си място,всички близки,приятели...и не знам дали ще издържа. Верно,там ще се запозная с нови хора,но...в кои държави знаете,че има повече общества от българи,знаете ли някои университети? Защото и това е от значение,дали ще водиш социален живот в чужбина.... страх ме е да не остана абсолютно сама,искам там да си имам приятели...можете ли да ми препоръчате места,където със сигурност ще има повече българи и ще става купона...? Мерси ви предварително.
    Няма от какво да те е страх! Помисли малко по-трезво. Може да ти е гадно само отначалото. Заеби ги тези носталгии и нам си к'во. Помисли от оптимистичната страна! Отиваш на няколкогодишно приключение! Сигурен съм,че където и да отиваш,ако си себе си ще си намериш много приятели,защото който търси купона го намира! Пък и българите са много харесвани за приятели където и да е по чужбина,особено момичетата. Пък нали няма да си там вечно! И повярвай ми на приятелите ти почти изобщо няма да им пука,че те няма,защо и на тебе трябва да ти пука? Те ще си живеят съвсем нормално! //станах свидетел скоро на една жалка история : Бях в Созопол за месец и нещо и работих там. Имах съквартирантка,чиято майка почина в автомобилна катастрофа,докато бяхме там. Нейния живот беше променен точно за 4 дена,след което продължи да си се смее да си ходи по плажове да излиза с приятели и кво ли не... изобщо не я споменаваше и винаги беше весела./Предсвави си,щом толкова лесно се забравя родител, как се забравя приятел//
    dance

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Няма смисъл да те е страх, свиква се. Лично аз ти препоръчвам по- скоро да избягваш българите в чужбина отколкото да ги търсиш. Иначе приятели човек може да си намери навсякъде.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence
    Няма смисъл да те е страх, свиква се. Лично аз ти препоръчвам по- скоро да избягваш българите в чужбина отколкото да ги търсиш. Иначе приятели човек може да си намери навсякъде.
    1во благодаря, че ме окуражавате, след това да добявя,че не отивам да уча в чужбина с идеята да се запознавам с българи... и освен това, защо ме съветваш да ги отбягвам? Обикновено българите,които отиват да учат в чужбина са по-свестни...не знам защо го казваш. Но както и да е,емоциите ще ги преживея,в това съм убедена.

Град
    Сектор "Б"
    Който го е страх от мечки не ходи в гората .. Като те е страх седи си в България !
    Жените първо виждат силата не мъжа,после се влюбват в неговите слабости...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Witherspoon
    Който го е страх от мечки не ходи в гората .. Като те е страх седи си в България !
    Ами, МАЛКО ме е страх... това не означава,че заради някакви минимални опасения,няма да отида.. Нормално е и е в границите на допустимото човек да се чувства несигурно,като става върпос за нещо непознато...

Град
    Сектор "Б"
    След като сама знаеш и смяташ,че е нормално,за какво и цяла тема си пуснала? Да ти съчувстваме ли искаш
    Жените първо виждат силата не мъжа,после се влюбват в неговите слабости...

Така,искам първо да ти кажа,че тези твои си опасения хич не са глупави или безсмислени и напълно те разбирам. Нормално е да те е страх-все пак в началото ше си сама там. Но в последствие ше свикнеш-убедена съм в това. Колкото до университети в чужбина-знам,че в ''Труман"' , САЩ, ходят адски много българи и ако отидеш там определено няма да си сама от към сънародници. Каквото и да избереш(България или чужбина) ти пожелавам късмет и повече позитивно отношение
    Impossible Is Nothing!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Идвай в Дрезден и няма да останеш сама
    http://debelacite.com/ Виж на снимките какъв купон става. Аз вече се запознах снякои хора и са супер готини. Гадното е че сега всички си заминаха за БГ или работят и не се събират мн ама като дойде октомври..
    Гадно е да си сам и да не познаваш никой но се преживява. Ако си в общежитие 100% ще си намериш компания. Най-добрата ми приятелка ще дойде другия месец да следва тука в Германия само ще в Магдебург и ще е напълно сама без да знае една дума на немски.. Ще и е кофти в началото ама все ще се оправи.
    Успех

Град
    БъЛгАрИя!СоФиЯ:)
    Цитирай Първоначално написано от Sharpay
    и мен ме е страх от самотата обаче бих заминала за някаде
    +1
    NqMa RaDoSt,ImA SyLzI.iMa RaNi,KyRvQ6Ti V sYrCeTo.

Голям фен
    повечето са като теб които заминат така че spx

Ами виж сега,имам една позната в Гeрмания,Магдебург.Миналат година беше доволна имаше нейни познати там,имаше компания българи,германци,италианец съквартерант и германка,пращаше снимки.Ама и писна и започна да се оплаква,че момчетата не отивали при българките,а при някви дърти германки.От учене не и оставало време за купони.И не остана доволна.Каза също,че
    била като изолирана там изпитите и били доста напрегнати,абе изтормозена беше,но остана доволна,взе си магистратурата и сга отива в Дания и сега незнае къде да отседне и пак на ново.Абе пожалавам ти УСПЕХ и на теб.

Голям фен
    Град
    Констанц
    Цитирай Първоначално написано от Timbaland
    Ами виж сега,имам една позната в Гeрмания,Магдебург.Миналат година беше доволна имаше нейни познати там,имаше компания българи,германци,италианец съквартерант и германка,пращаше снимки.Ама и писна и започна да се оплаква,че момчетата не отивали при българките,а при някви дърти германки.От учене не и оставало време за купони.И не остана доволна.Каза също,че
    била като изолирана там изпитите и били доста напрегнати,абе изтормозена беше,но остана доволна,взе си магистратурата и сга отива в Дания и сега незнае къде да отседне и пак на ново.Абе пожалавам ти УСПЕХ и на теб.
    сори за приятелката ти ,но по принцип тук като влезнеш в някой университет е за да учиш, а не за да купонясваш, така че бих казала на авторката,че ако искаш купони и да си живеш живота по добре си стой в бг...тук започват всички да следват и завършват само една много малака групичка... освен това храната като цяло е доста по различна и хората също...

П.П: много ми се иска да разберя колко от всички даващи съвети са били найстина в чужбина за повече от 1 седмица?
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от Water_lili

сори за приятелката ти ,но по принцип тук като влезнеш в някой университет е за да учиш, а не за да купонясваш, така че бих казала на авторката,че ако искаш купони и да си живеш живота по добре си стой в бг..
    O да и на мен ми казаха тука студентите че няма нищо общо с БГ и мното от тея дето идват се отказват още първата година и си заминават. Даже се запознах с един дето е почнал да следва в България и после е дошъл тука и мн зор е видял докато свикне защото системата е доста по-различна. Трябва да си мн упорит

Град
    Boulevard of broken dreams
    в страсбург има много българи, около 4 000 ... аз лично когато бях там срещнах много приятни сънародници които без да ме познават много ми се радваха защото съм от бг (не у4а и не живея там)
    Kогато бях малка, всяка вечер майка ми разказваше приказки и всяка вечер те свършваха по един и същ начин - "живели дълго и щастливо". Eдна вечер я попитах:
    - Какво е щастието, мамо? Какво е да си щастлив?

А ти знаеш ли?

ami az jiveq v 4ehiq i tuk ima naistina mnogo balgari.e,vse pak v na4aloto moje da ti e tersene,no se svikva postepenno

Голям фен
    Мерси на всички за отговорите, ще видим какво ще реша в крайна сметка,но категорично ще се пробвам в чужбина,,,
    Цитирай Първоначално написано от Witherspoon
    След като сама знаеш и смяташ,че е нормално,за какво и цяла тема си пуснала? Да ти съчувстваме ли искаш
    - колкото до това,даже не намирам смисъл да отговарям...в темата ми ясно са зададени конкретни въпроси относно самото пребиваване там,условията и т.н.,а ти за съжаление ми говориш...тцтц,нямам думи, но както и да е. Мерси отново на отговорилите ми и няма да имам нищо против още мнения от хора с известен опит.

Няма от какво да те е страх!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си