- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- НПМГ vs СМГ
я кажете кое е по-добре не сам сигурен дали ще успея но ако да кое е по-умния избор![]()
аиде де помогнете![]()
софияПървоначално написано от schhhhhhh
![]()
![]()
НПМГ - ако ще учиш био, химия... математика.
Чуждите езици куцат. Ама, като казвам куцат, значи, че са много зле!
В 11 клас си на едно начално ниво, в което не свързваш и едно вярно изречение.
СМГ - математиката е екстра!!! Най-добрата математика в България! Английският се учи докрай!(11-12 кл. - ниво Профишънси)
Руският също!
Немски така и не можах да науча, не достигат учители.
Тъпата директорка, която ни развали идилията сега е директор на НПМГ.![]()
мс мн това ми подсказв2а кфо да избра пък и за смг имам бал но за нпмг така и не вярвахПървоначално написано от be_true
![]()
![]()
smg e po-dobroto re6eniebrat mi u4i tam ve4e 3 godini ii spored men daskaloto e super..i toi sy6to mn mu se radva
ezik 6e nau4i6 mn dobre daje otli4no a i matematika
![]()
пи6етее че се обурквам мн яко едни ми казват че средата в нпмг е по добра а тази в смг не чак толкова но пук езиците в смг бият тези в нпмг и то с много за математиката не мога да сравня![]()
samo ezikovi weeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!
Първоначално написано от Riot
Кажи с какво по-точно искаш да се занимаваш в и извън училище, за да ми стане по-ясно.Първоначално написано от mojojojo_mojojojo
8 години съм учила в СМГ, един от най-близките ми хора ще е последна година в НПМГ, тъй че мога да се изкажа.![]()
ами мен ме влече математиката ,но пък знам че езикът е вратата към чужбина пък и много от професиите изискват добро владеене на поне един различен от бг езикПървоначално написано от be_true
![]()
Тогава няма какво повече да си говорим.
Ако става въпрос и за тази година - Симеонов трябва да взима клас(дано, де, не я знам директорката к'ви ще ги върти), тъй че, успех с кандидатстването!
мс мн и може ли ако имам някакви въпроси да те питам защото забелязвам че си готов/а да споделиш своето мнениеПървоначално написано от be_true
Питай, и без това си нямам работа.
ами чувал съм че тези най-умните са в а -класПървоначално написано от be_true
(като тои се запулва наи-вече с ученици които са учили от 5 или6 клас в смг ) и тях ги държат мн яко и получават перфектно образование мисля че за това няма спор но пък за останалите класове нямам никаква инфо но отново чрез слухове (може би не достоверни ) съм разбрал 4е др класове не са толкова добри![]()
другият ми въпрос е какво мислиш за средата в математическата защото все пак ако ме приемат там ще уча 5 години с тези хорамс предварително
![]()
![]()
От старите ученици, които кандидатстват, се сформират отделни класове. От моя клас бяхме по-малко от 10 души, съответно ни събраха с друг клас.
Да, вярно е, А-клас се водят най-умните, но не е баш така, сещаш се. Но е факт, че повечето от А-клас са умници, но ако се занимаваш и те бива, ще си в отбора, ще ходиш по състезания и прочие...
Според моите наблюдения, всяко следващото поколение смъква летвата. Нерядко съм чувала учители да коментират колко са затъпели децата... неща от този сорт.
Ще ти кажа едно - имаме достатъчно компютърни зали, адски много кадърни учители... Не мога да ти обещая, че випускът ти ще е от готини деца, моят, например, не беше.(така де, въпрос на вкус)
мс мн а ти с англииския как сиПървоначално написано от be_true
малко личен въпрос но важен
Прекрасно! Но втори език не владея.![]()
НПМГ![]()
Аз съм за СМГ-то.![]()
Ако бях на твое място, бих избрала НПМГ.
Don't worry, be happy!
Аз пък до сега учих в СМГ и(тоя е много известен) ми се падна Колев. Вместо да си учим материала аз 7 клас, тоя всеки ден пишеше по хилядите му дъски(409 стая) някви задачи за олимпиади за 9, 10 клас и нагоре.... В 5 клас даже ни измъчваше със графи от ВИСШАТА математика! Тоя и затова леко ме провали. Единствените знания, свързани с кандидатстването, които съм получавал са били от частните ми уроци(школа с 8 човека по 3 часа само съботите). А познавам една, която е учила в 107 СОУ(към НПМГ) и даже без да ходи на уроци по математика има 5.64(някъде), а аз 4,929. Добре, че е БГ-то, въпреки че не си падна една, от която също нищо не научих, но добре, че там ми е по-лесно(българче съм бе ей...!) и само от частни го изкарах тва 5,70. Та.....до колкото разбрах тоя Колев ще взима 4 от 6 паралелки след 7 клас, т.ч си правете сметка. Ако ви се ходи на някакви нечовешки световни олимпиади и искате да ви се крещи постоянно даже и да сте най-добрия човек в класа(под крещене имам в предвид обиди, даже понякога и бой със някоя от пръчките му) ходете там
Иначе аз ако отида в СМГ се надявам да не се падна при тоя, защото наистина, много хора ми казват, че математиката ми се отдава, но възнамерявам просто да си я уча на ниво НЕОЛИМПИАДИ, защото НАЙ-МНОГО ме влече информатиката, и по-точно програмирането, и по-точно програмирането на игри. Па живот и здраве и на роботи с Artificial Inteligence
![]()
Та сега след всичко това, моят въпрос(най-вече към be_true) е - имали смисъл, като искам да се занимавам с програмиране да си продължа в СМГ и да стискам палци да не попадна при тоя, или е по-добре в английската, да съм при, надявам се, по свестни учители и да си науча езика перфектно, та чак тогава да продължа с информатиката(то аз естествено докато си уча в 1АЕГ в къщи ще си уча по моята специалност
)?
btw И я някой да ме светне защо всички искат да учат в НЕГ? То добре, че няколко паралелки ще отидат без изпити(така разбрах) после в Германия, и че там обучението на повечето места е безплатно...., друго? Аз живот и здраве(стипендия или money) ще се стремя към Великобритания, САЩ или Япония, за вас не знам
btw2 Някой да е прочел всичко това?![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Избираш между Английската и СМГ?Първоначално написано от darking
Бих избрала второто.
Ще попитам - от кой клас учиш в СМГ? Нормално е да ти преподават висша математика, нали затова си отишъл там.(така се предполага)
АЕГ, за мен, лежи на стари ларви.
Бягай да си учиш математиката или направо в училищата с повече информатика.
Напълно съм съгласна за английската - просто стара слава,това е.
В СМГ се залага на много повече предмети,а не само на езика.Ииии нз кой ти е казал че Колев ще преподава на 4 паралелки но и да иска това е невъзможно - няма как да смогне на часовете.И принципно в А клас бутат тези,които от 5 клас са в СМГ и се води че там са най-добрите състезатели но това далеч не означава че в останалите класове са някви задръстеняци.Всъщност в нашия випуск в А клас са най-големите гамени тъй че ....![]()
![]()
![]()
Кретенизмът е здраве
Аз след 4 клас влязох на 24 място(и аз да се похваля)и ме туриха в Б клас. Иначе пак повтарям - математиката ми върви, но на по-висше ниво я мразя!!!
Само информатиката ме влече, т.ч не знам. Ама то едното без другото не става много много... Абе не знам. А иначе той Колев ще си смогне много ясно. Той досега караше 3 класа(А, Б и Г) и правеше школа по 3 часа всяка събота и неделя. А най-добрите му хора, които ходиха по олимпиадите даже ходиха от време на време на училище. Така и не ги знам във каква академия са ходили, но решавали задачи по цял ден. Подготвяли ги за олимпиадите
Иначе то в 5 клас ми беше интересно ама след това писах в тетрадката само за да има кво да правя по време на часа и за да не ми се разкрещят. Съвсем не ги разбирам тия задачи
И все пак "В" клас са си били при по-свестна учителка и са изкарали доста високи резултати(над 5). А от нашите три олимпийски паралелки, който не е припарвал до олимпиада...д*ха
![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!