.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 132
    Град
    Dreamland
    как може да спорите за нещо в което не сте сигурни... не сте виждали... всеки си вярва в това което иска...
    много е тъпо това..
    дали има духове и т.н. не вярвам много ... въпреки че ми се е случвало да чувам кфо ли не ама не вярвам
    БисквитенотоЧудовище

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    "@mistake за тебе фактите са единствено нещо, което може да е обяснено в учебника по физика, тука говорим за такива неща, в които ти не вярваш че съществуват, така че не мога да ти дам факти."
    Добре , извади твоите факти. Но само не ми казвай "Първо трябва да повярваш и после доказателствата само ще соийдат при теб" - това са глупости.
    Щом ти го казвам, значи е така. Ако не си съгласен, край на темата.
    Добре , де човече обясни ми само едно:
    Как аджеба да повярвам на нещо просто ей така, при мисълта , че аз самата нямам доказателства. Липсват факти , няма нито един показателен факт и доказателство за съществуването на Бог. Ти за да вярваш в нещо трябва да си сигурен в него. Ок, а как да бъда сигурна в него , като не съм го видяла , не съм го усетила или докоснала. Един нормално мислещ човек не би повярвал в недоказали се неща.
    Станали сте атеисти, защото като ви чета разсъжденията, явно изобщо не разбирате какво значи вяра, защо трябва да вярваш и то без да става въпрос за доказателства. Не сте развити на ниво за вяра. Аз откакто се помня вярвам в Бог, и ако и вие повярвате, ще разберете че съществува(макар че се съмнявам, щото винаги ще имате нечисти мисли, свързани с любопитство и намиране на доказателства). Бог се усеща в сърцата на хората. За какво ми е да лъжа?
    Да приемем , че Бог не съществува (само приемаме ) ще се окаже ,че ти вярваш в нещо несъществуващо.
    ЕТо за това не вярвам на всичко , което ми допада и ми харесва.
    Малка част от мен също иска да има Бог, живот след смъртта , АД или Рай. Но едно е да го искаш , а друго е реалността (дали го има)
    Винаги е имало спорове за съществуването на Бог и ще продължи да има.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Да приемем , че Бог не съществува (само приемаме ) ще се окаже ,че ти вярваш в нещо несъществуващо.
    Да приемем, че Бог съществува. Няма да е приятно.

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Кое няма да е приятно?
    Той ако съществува ще разбере защо не вярвам в него.. защото нямам доказателства за съществуването му и просто не мога да повярвам на нещо което само твърдят хората, без да са сигурни в него (без да имат факти на разположение).
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Кое няма да е приятно?
    Той ако съществува ще разбере защо не вярвам в него.. защото нямам доказателства за съществуването му и просто не мога да повярвам на нещо което само твърдят хората, без да са сигурни в него (без да имат факти на разположение).
    И това те оневинява?

Град
    Наоколо
    Кое няма да е приятно?
    И това те оневинява?
    Не , аз не искам да ме оневинява. Просто ти казвам , че за да съм сигурна в нещо ми трябват реални доказателства , а не някакви думи на "просто вярващи" , защото един просто вярващ говори без факти , без доказателства. Той не може да седне и да помисли реалистично на нещата, не може да даде достатъчни доводи и доказателства за това в което вярва. Той просто си вярва и не го интересува дали има доказтелства за това в което вярва. Докато един реално мислещ човек , ще повярва само тогава , когато е сигурен , че това в което вярва няма да е измислица.
    Дж.Селинджър

Град
    Наоколо
    Кое няма да е приятно?
    И това те оневинява?
    Не , аз не искам да ме оневинява. Просто ти казвам , че за да съм сигурна в нещо ми трябват реални доказателства , а не някакви думи на "просто вярващи" , защото един просто вярващ говори без факти , без доказателства. Той не може да седне и да помисли реалистично на нещата, не може да даде достатъчни доводи и доказателства за това в което вярва. Той просто си вярва и не го интересува дали има доказтелства за това в което вярва. Докато един реално мислещ човек , ще повярва само тогава , когато е сигурен , че това в което вярва няма да е измислица.
    Дж.Селинджър

mistake имам само няколко въпроса към теб , ама отговори без да си кривиш душата - честно!
    Празнуваш ли Коледа,Великден?
    Против погребенията ли си?
    Когато имаш деца ще ги кръщаваш ли в църква?
    VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
    BASS:llllllllllllll[]lll

Look at the stars,
    Look how they shine for you,
    And everything you do,
    Yeah, they were all yellow...

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от e_l_ektra
    mistake имам само няколко въпроса към теб , ама отговори без да си кривиш душата - честно!
    1. Коледа и Великден - това са приети празници естествено че ги празнувам, и все пак не доказваш нищо. (всеки ги празнува)
    2. Аз съм за погребенията. Погребението показва уважение към човека, а не че вярваш в такива глупости.
    3. За това още не съм мислила ...
    И какво се опита да покажеш с тези въпроси?
    Дж.Селинджър

1. Коледа и Великден - това са приети празници естествено че ги празнувам, и все пак не доказваш нищо. (всеки ги празнува)
    2. Аз съм за погребенията. Погребението показва уважение към човека, а не че вярваш в такива глупости.
    ... Нищо не успява да покаже.

На мен причината да вярвам е това колко е куца другата алтернатива. Био еволюцията... горе долу. Но създаването на Вселената никой не може да ми каже как е станало.

Град
    Наоколо

На мен причината да вярвам е това колко е куца другата алтернатива. Био еволюцията... горе долу. Но създаването на Вселената никой не може да ми каже как е станало.
    Така е има много твърдения и размишления по тази тема. Но все пак Вселената съществува ... не може да е създадена от нещо , което не е доказано ,че същеествува?
    Не мислиш ли?
    Дж.Селинджър

Така е има много твърдения и размишления по тази тема. Но все пак Вселената съществува ... не може да е създадена от нещо , което не е доказано ,че същеествува?
    Не мислиш ли?
    Ако Вселената съществува, трябва да оповава съществуванието си на нещо. Моята спекулация е Бог. И съм си много щастлив така.

Както и ти си щастлив(а) да знаеш, че Вселената е гръмнала сингулярност... (Демек, от нищо нещо)

Доказвам колко много си противоречиш!

Как така така празнуваш нещо, в което не вярваш?
    Как така честваш Рождество Христово и Възкресенито на Христос след като не вярваш в него?Не е ли малко...лицемерно?Не те обиждам...Просто ми е много чудно.

Погребението не е само ритуал, който се извършва от уважение към покойника, но и от страх да не възкръсне или пък от появата на неговата душа, а иначе казано - призракът му.

Кръщението е най-важното тайнство в живота на вярващия човек, чрез приемането, на което той става християнин. То е основата, началото на пътя му към Бога.Нещо в което ти не вярваш, но вярвам, че си кръщавана в църква, въпреки , че нямам доказателсва за това.

С тези твои отговори ти доказвам колко много си противоречиш."Не вярвам в несъщестуващи неща, но празнувам и извършвам типичните ритуали."Много хора по света празнуват тези празници и извършват ритуалите и обичаите,без да им е нужно доказателство или някакъв факт,просто защото вярват.

За някои неща не са нужни факти,а малко вяра.И все пак няма доказателсва,които показват , че отвъдния свят не съществува.Но пък има,че съществува някаква сила...И това са го доказали хора с висше образование в свои лаборатории..
    VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
    BASS:llllllllllllll[]lll

Look at the stars,
    Look how they shine for you,
    And everything you do,
    Yeah, they were all yellow...

Град
    тук таме
    Ако ми позволите да се намеся.....
    "Бог се усеща в сърцата на хората."
    Сърцето не е ли орган бре...това е една помпа нищо повече.Просто орган и кучетата и котките и мишките и щраусите имат сърца,а октоподите мисля че имаха дори повече от едно сърце.

"Станали сте атеисти, защото като ви чета разсъжденията, явно изобщо не разбирате какво значи вяра, защо трябва да вярваш и то без да става въпрос за доказателства. "

Явно....То по този начин без доказателства ако знаеш колко много ще те лъжат и мамят....Те и сектите са на този пример,повярвай и това ще ти е доказателството....знаеш ли какво усещаш,всъщност ти се чувстваш сигурен и подкрепен от "бог" за дето вярваш т.е. това си е чусто самоубеждение и не е никво доказателство...ама това ли ти било на тебе твоето доказателство дето толкова те беше срам да го споделиш.

"Да приемем, че Бог съществува. "
    Значи трябва да съществува и дядо коледа и русалки и гиганти и всякви други приказни герой.

Ако ми позволиш и на мен да отговоря на същите въпроси.....
    така....празнувам ги за да оважа семейството ми,но НИКОГА не се кръстя.
    Против поргребенията съм,защото всместо да заемаш два квадрата можеш да заемаш една малка урна която да стои над камината примерно.Това се нарича кремация за тези които не знаят,за момента е средно скъпичко но с времето ще поевтинее.
    Не е ли по хубаво да бъдеш кремиран и прахта ти да се пази от поколенията или да бъде изсипана където си пожелал,в някое море,от колкото червейте и хлебарките да се хранят с трупа ти след смъртта и да заемаш толкова място....ами те гробищата за вече 900000000 квадратни километра,докато отидеш до гроба на твой роднина трябва да изминеш 10 километра измежду гробовете и лабиринтовете от гробове докато го откриеш.
    Съмнявам се че ще ги кръстя.....има невероятно много хора които не са кръстени и това нищо не им пречи да живеят нормален живот.Дето имаше един виц....дедо попе защо поливаш бебето с чарпака(нали докато го кръщава)-еми ела ти бръкни с голи ръце в горещата вода.Малко бруталничък си е вица

"На мен причината да вярвам е това колко е куца другата алтернатива. Био еволюцията... горе долу. Но създаването на Вселената никой не може да ми каже как е станало."
    Е да те учените по цял ден седят и пият кока кола нали
    Те колко учени колко пъти са го казвали.Земята се е образувала като всички останали планети от събирането на газ и всякви подобни и с милиарди милиарди години се е втвърдявала.Просто ти не си чел достатъчно за създаването на планетата Земя.А вселената е още рано да кажем със сигурност поради факта че не я познаваме изцяло,но с времето и с напредването на технологиите всичко ще се избистри и ще стане ясно.

"Но пък има,че съществува някаква сила...И това са го доказали хора с висше образование в свои лаборатории.."
    Тази сила въобще не е нито бог,нито некви свръх естествени глупости,а силата на съзнанието като телепатията и телекинезата.Самото развитие и еволюцията на мозъка ще предразположат постепенно човека да става все по интелигентен и да има все повече "свръхестествени" за нас способности които в далечното бъдеще ще са нещо съвсем нормално нещо и даже ще се чудят как сме могли да бъдем толкова глупави и да мислим по този начин.Както в момента ние мислим за хората живяли 1900 годинакоито са си мислели че бог е бил реален човек.

Ще дам един пример.....по времето на баща ми,когато той е бил малък е имало режим на тока и телевизорите са били нещо много рядко и невероятно пристижно да имат тв,а днес всеки втори има компютър и интернет,а нашите деца ще живеят в ерата на нанотехнологиите,а внуците ни пък ще живеят в.....УОУ....само това мога да се сетя да кажа когато си представям близкото бъдеще,камо ли далечното.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Ако ми позволите да се намеся.....
    "Бог се усеща в сърцата на хората."
    Сърцето не е ли орган бре...това е една помпа нищо повече.Просто орган и кучетата и котките и мишките и щраусите имат сърца,а октоподите мисля че имаха дори повече от едно сърце.
    Жалък си...дечко.

русалки и гиганти
    Точно тия двете баш съществуват. И още много други...
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Град
    тук таме
    Ейййй ама те найстина ли съществуват.....добрееее доверявайте се на човека който вярва в русалки и гиганти....

"Сърцето не е ли орган бре...това е една помпа нищо повече.Просто орган и кучетата и котките и мишките и щраусите имат сърца,а октоподите мисля че имаха дори повече от едно сърце.
    Жалък си...дечко. "

Ахам....значи цялата човешка физиология е детинска и сърцето не е оргам и не изпомва кръв

"Octopuses have three hearts. Two pump blood through each of the two gills, while the third pumps blood through the body."

И знаеш ли защо има три сърца,защото живее предимно по дъното на окените където е много студена водата и налягането е много огромно,няколко пъти по голямо от това в космоса и за да се движи кръвта из цялото му тяло са му нижни три сърца.Това не са ли само и еднственно органи......на това детинско ли му викаш или измислица бе гарвон(испанска дума означава глупак).
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Наоколо
    Доказвам колко много си противоречиш!

Как така така празнуваш нещо, в което не вярваш?
    Как така честваш Рождество Христово и Възкресенито на Христос след като не вярваш в него?Не е ли малко...лицемерно?Не те обиждам...Просто ми е много чудно.

Погребението не е само ритуал, който се извършва от уважение към покойника, но и от страх да не възкръсне или пък от появата на неговата душа, а иначе казано - призракът му.

Кръщението е най-важното тайнство в живота на вярващия човек, чрез приемането, на което той става християнин. То е основата, началото на пътя му към Бога.Нещо в което ти не вярваш, но вярвам, че си кръщавана в църква, въпреки , че нямам доказателсва за това.

С тези твои отговори ти доказвам колко много си противоречиш."Не вярвам в несъщестуващи неща, но празнувам и извършвам типичните ритуали."Много хора по света празнуват тези празници и извършват ритуалите и обичаите,без да им е нужно доказателство или някакъв факт,просто защото вярват.

За някои неща не са нужни факти,а малко вяра.И все пак няма доказателсва,които показват , че отвъдния свят не съществува.Но пък има,че съществува някаква сила...И това са го доказали хора с висше образование в свои лаборатории..
    Човек с това имв "Христос" е доказано , че е съществувал, но дали се е преродил или просто някой го е преместил ... все още никой не е разбрал. И понеже са видяли , че не е там където са го оставили , са започнали да се заблуждават. И така аз празнувам тези празници , защото всеки човек ги празнува. Роднините ми , приятелите ми...
    Не може само аз да стоя от страни и да гледам в една точка.
    Дж.Селинджър

Повече от фен
    Ахам....значи цялата човешка физиология е детинска и сърцето не е оргам и не изпомва кръв
    Ти за сърдечна чакра чувал ли си бе кретен? Що мислиш, че символът на любовта е сърце?

А и много добре знам, че октоподите имат три сърца! Една риба паразит има даже пет.

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Ти за сърдечна чакра чувал ли си бе кретен? Що мислиш, че символът на любовта е сърце?

А и много добре знам, че октоподите имат три сърца! Една риба паразит има даже пет.
    Сърце е , ама е нарисувано съвсем по-различно , от реалното сърце.
    Дж.Селинджър

Символ на любовта е защото в миналото, когато хората не са били запознати с мозъка(даже му се присмивали като орган) си мислили, че чувствата и съзнанието идват от сърцето и затова.Поне така си спомням

Повече от фен
    @Admiral John, @mistake - Глупости!

Кое точно е глупост-за символа на любовта или че се е смятало, че именно то е "виновно" за човешкото съзнание и чувства...?

Град
    Наоколо
    @darking - лапешник
    Дж.Селинджър

Повече от фен
    Като гледам е точно обратното А ти на колко си, мъдра старице?

Защо всички трябва да са старци?Изкара к'ман , а сега и mistake .Не може ли човек да е мъдър и като е млад?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си