мама я няма да я питам![]()
потърси си в гугъл , аз намерих много ама ти наи добре знаеш какво търсиш![]()
http://www.babapena.com/?p=127
I long to have you now
to whisper secrets in the night
I don't want nothing from the world
just you to be huddled in me..![]()
________________________________________
Хаха ?!?
Измиваш лещата накисваш я малко
там да поседи 5 мин. хвърляш водата
и слагаш друга след което я слагаш на котлона
като почне водата да става гореща
слагаш малко олио, лучец
морковче галини бланки там магита
вкусове![]()
и кото трябва още и 10 мин преди да го свалиш
осоляваш![]()
Май тфа е .. не съм 100 % сигурен щото никога не съм готвил леща, но
пък изчакай да се изкаже някой с опит, да не земат
да те замерят с тенджерата леща и аз да съм виновен
//Едит:
сега видях линка който е даден преди моя пост ..
По-хуу сякаш да настържеш моркова
апък относно чесъна недей слагай повече от 2 склидки
и ги нарежи на едро![]()
Лещата се накисва за минимум 30мин. После се прецежда и се сварява-това отнема от 15мин до 30мин,зависи от печката. Хвърляш водата и оставяш лещата да се отцеди в гевгир. Запържваш лук/чесън,добаваш брашно и червен пипер,запържваш за половин минута и почваш да добавяш по 500мл вода постепенно-тя ще се сгъстява първите 2-3 пъти,накрая сипваш около литър и половина и добавяш самата леща. Домати не слагай,аз поне никога не съм чувала за леща с домати,това не е зрял боб все пак пък и в тея жеги лесно се вкисват доматите като са готвени.
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
Е, то става и без тъмната брашняна запръжкаПървоначално написано от Slun4evko
А бе .. това е общо взето апък после кажи вкусна ли е
станала![]()
Diablue{F} как е лещата![]()
Без тъмната брашняна запръжка няма същия вкус!Първоначално написано от zero
Аз обичам след като е готова лещата и веще съм си сипала да хапвам,да настържа отгоре кашкавал и да оставя за минутка-две да се разтопи. Става божествено!
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
То като погледнеш отгоре трябва иПървоначално написано от Slun4evko
парченце масло и стръкче магданоз![]()
Ама да не изпадаме в подробности![]()
Чистиш я,миеш я,слагаш я в тенджера прибавяш вода и олио.Когато поуври слагаш зеленчуците.Ври докато всичко уври,после подправяш и накрая ядеш!