.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Тема: Леща

  1. #1
    Аватара на LiloTa
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Мнения
    725

    Леща

    ами искам да наготвя леща обаче не мога да се сетя дали трабва задуша или запържа зеленчуците.Също не си спомням дали мога да сложа доматен сок...Та ако някой може да ми помогне,ще съм много благодарна :–)


    "Всеки среща самотата по пътя си,но за някой тя е целият им път..."

  2. #2
    Аватара на jujulinkaa
    Регистриран на
    Oct 2007
    Град
    тРоЯн
    Мнения
    1 064

    Re: Леща

    мама я няма да я питам
    потърси си в гугъл , аз намерих много ама ти наи добре знаеш какво търсиш

    http://www.babapena.com/?p=127
    I long to have you now
    to whisper secrets in the night
    I don't want nothing from the world
    just you to be huddled in me..
    ________________________________________

  3. #3
    Супер фен Аватара на zero
    Регистриран на
    Dec 2007
    Мнения
    1 276
    Хаха ?!?
    Измиваш лещата накисваш я малко
    там да поседи 5 мин. хвърляш водата
    и слагаш друга след което я слагаш на котлона
    като почне водата да става гореща
    слагаш малко олио, лучец
    морковче галини бланки там магита
    вкусове
    и кото трябва още и 10 мин преди да го свалиш
    осоляваш
    Май тфа е .. не съм 100 % сигурен щото никога не съм готвил леща, но
    пък изчакай да се изкаже някой с опит, да не земат
    да те замерят с тенджерата леща и аз да съм виновен
    //Едит:
    сега видях линка който е даден преди моя пост ..
    По-хуу сякаш да настържеш моркова
    апък относно чесъна недей слагай повече от 2 склидки
    и ги нарежи на едро

  4. #4
    Аватара на LiloTa
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Мнения
    725
    мерси много на всички


    "Всеки среща самотата по пътя си,но за някой тя е целият им път..."

  5. #5
    Аватара на LiloTa
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Мнения
    725
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Хаха ?!?
    Измиваш лещата накисваш я малко
    там да поседи 5 мин. хвърляш водата
    и слагаш друга след което я слагаш на котлона
    като почне водата да става гореща
    слагаш малко олио, лучец
    морковче галини бланки там магита
    вкусове
    и кото трябва още и 10 мин преди да го свалиш
    осоляваш
    Май тфа е .. не съм 100 % сигурен щото никога не съм готвил леща, но
    пък изчакай да се изкаже някой с опит, да не земат
    да те замерят с тенджерата леща и аз да съм виновен
    //Едит:
    сега видях линка който е даден преди моя пост ..
    По-хуу сякаш да настържеш моркова
    апък относно чесъна недей слагай повече от 2 склидки
    и ги нарежи на едро

    мерси много


    "Всеки среща самотата по пътя си,но за някой тя е целият им път..."

  6. #6
    Лещата се накисва за минимум 30мин. После се прецежда и се сварява-това отнема от 15мин до 30мин,зависи от печката. Хвърляш водата и оставяш лещата да се отцеди в гевгир. Запържваш лук/чесън,добаваш брашно и червен пипер,запържваш за половин минута и почваш да добавяш по 500мл вода постепенно-тя ще се сгъстява първите 2-3 пъти,накрая сипваш около литър и половина и добавяш самата леща. Домати не слагай,аз поне никога не съм чувала за леща с домати,това не е зрял боб все пак пък и в тея жеги лесно се вкисват доматите като са готвени.
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

  7. #7
    Супер фен Аватара на zero
    Регистриран на
    Dec 2007
    Мнения
    1 276
    Цитирай Първоначално написано от Slun4evko
    Лещата се накисва за минимум 30мин. После се прецежда и се сварява-това отнема от 15мин до 30мин,зависи от печката. Хвърляш водата и оставяш лещата да се отцеди в гевгир. Запържваш лук/чесън,добаваш брашно и червен пипер,запържваш за половин минута и почваш да добавяш по 500мл вода постепенно-тя ще се сгъстява първите 2-3 пъти,накрая сипваш около литър и половина и добавяш самата леща. Домати не слагай,аз поне никога не съм чувала за леща с домати,това не е зрял боб все пак пък и в тея жеги лесно се вкисват доматите като са готвени.
    Е, то става и без тъмната брашняна запръжка
    А бе .. това е общо взето апък после кажи вкусна ли е
    станала

  8. #8
    Diablue{F} как е лещата

  9. #9
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Цитирай Първоначално написано от Slun4evko
    Лещата се накисва за минимум 30мин. После се прецежда и се сварява-това отнема от 15мин до 30мин,зависи от печката. Хвърляш водата и оставяш лещата да се отцеди в гевгир. Запържваш лук/чесън,добаваш брашно и червен пипер,запържваш за половин минута и почваш да добавяш по 500мл вода постепенно-тя ще се сгъстява първите 2-3 пъти,накрая сипваш около литър и половина и добавяш самата леща. Домати не слагай,аз поне никога не съм чувала за леща с домати,това не е зрял боб все пак пък и в тея жеги лесно се вкисват доматите като са готвени.
    Е, то става и без тъмната брашняна запръжка
    А бе .. това е общо взето апък после кажи вкусна ли е
    станала
    Без тъмната брашняна запръжка няма същия вкус!
    Аз обичам след като е готова лещата и веще съм си сипала да хапвам,да настържа отгоре кашкавал и да оставя за минутка-две да се разтопи. Става божествено!
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

  10. #10
    Супер фен Аватара на zero
    Регистриран на
    Dec 2007
    Мнения
    1 276
    Цитирай Първоначално написано от Slun4evko
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Цитирай Първоначално написано от Slun4evko
    Лещата се накисва за минимум 30мин. После се прецежда и се сварява-това отнема от 15мин до 30мин,зависи от печката. Хвърляш водата и оставяш лещата да се отцеди в гевгир. Запържваш лук/чесън,добаваш брашно и червен пипер,запържваш за половин минута и почваш да добавяш по 500мл вода постепенно-тя ще се сгъстява първите 2-3 пъти,накрая сипваш около литър и половина и добавяш самата леща. Домати не слагай,аз поне никога не съм чувала за леща с домати,това не е зрял боб все пак пък и в тея жеги лесно се вкисват доматите като са готвени.
    Е, то става и без тъмната брашняна запръжка
    А бе .. това е общо взето апък после кажи вкусна ли е
    станала
    Без тъмната брашняна запръжка няма същия вкус!
    Аз обичам след като е готова лещата и веще съм си сипала да хапвам,да настържа отгоре кашкавал и да оставя за минутка-две да се разтопи. Става божествено!
    То като погледнеш отгоре трябва и
    парченце масло и стръкче магданоз
    Ама да не изпадаме в подробности

  11. #11
    Мега фен Аватара на sasha_90
    Регистриран на
    May 2006
    Мнения
    5 468
    Чистиш я,миеш я,слагаш я в тенджера прибавяш вода и олио.Когато поуври слагаш зеленчуците.Ври докато всичко уври,после подправяш и накрая ядеш !

  12. #12
    Аватара на LiloTa
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Мнения
    725
    току що я свалих от котлона когато се върне мъжа ще ви кажа дали му е харесала Мерси на всички


    "Всеки среща самотата по пътя си,но за някой тя е целият им път..."

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си