- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- за Късогледството....
Нали осъзнаваш, че говориш пълни глупости? Някой предлагал ли ти е варианта да имаш 2 чифта лещи, които да сменяш през лекциите, защото хич не ми се вярва? Не знам какъв точно е проблемът с очите ти, но това, че ти няма как да носиш лещи не значи, че не са перфектният вариант за други.Първоначално написано от kalpazanka
petgrbg, не се обвинявай. Компютърът, неправилното четене и т.н. могат да имат влияние, но дъщеря ти не качва диопъра заради това, основно. Просто на 14 имаш един диоптър, на 18 - друг, и чак към 25-30 се установява окончателно. (докато станеш на възраст разбира се, тогава процесът започва в друга посока..) Това, че се качва, не означава, че се влошава, нормално е. Освен това много оптици са ми казвали, защото съм се интересувала, че дали си носиш или не очилата/лещите - диоптърът ти не се влияе. Ти ги носиш за собствения си комфорт, а ако ли не - диоптърът няма да ти се вдигне, заради това.
Но дъщеря ти наистина е малка за лещи - да носи очила и да ограничи компютъра.
Към авторката - лещите не се забелязват, камо ли да е грозно. Има най-различни, като основната и най-важна характеристика при избора на лещи е водното съдържание.
Лещите за по-дълъг период от време са обикновено с по-ниско водно съдържание (шестмесечни, годишни -38%) и обратното (еднодневни, месечни - 55%, 74%)
За колкото по-кратък период от време - толкова по-скъпи са лещите. Ако си вземеш еднодневни излизат около 120 лв на месец. Едномесечните са от 9 до 24 лева за леща на месец. Шестмесечните, годишните за около 60 лв на леща.
Най-добрият и разумен вариант, ако не разполагаш с много средства са например Ultravision Specialty 55% (9 лв лещата) или Ultra wave 60 (14 лв лещата).
Много важни са и разтворите, които използваш - икономични са, затова е хубаво да заложиш на по-утвърдените марки, за да не рискуваш да имаш хубави лещи, които да не почистваш добре с някой евтин разтвор. Renu, Opti-free и други са много добри.
И нещо много важно!!! По оптиките ЛЪЖАТ или НЕ СА ИНФОРМИРАНИ, затова, когато купувате лещи проверявайте в интернет, в ЧУЖДИ сайтове за какъв период от време са!
Пример - Ultravision и Ultra wave 60 са едномесечни лещи, докато тук се продават за тримесечни! Забележете, че когато си купувате лещите, на тях пише водно съдържание, марка, диоптър, но НИКОГА не се упоменава за какъв период са, което позволява ужасни спекулации!!
Запомнете, че всички лещи, които се продават в блистер, каквото и да ви говорят са винаги едномесечни. Тези, които се предлагат в бурканче, са за по-дълъг период от време.