- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На горещия стол cherinka
Различно.Първоначално написано от TheNh3
В зависимост от сезона.![]()
Nadelina :
Za kakvo mechtaesh? Честно казано за нищо.
Ot kakvo se nujdaesh? Спокойствие!!
Shtastliva li si...istinski shtastliva? Стига с това щастие.Щастието е моменто задоволяване на егото, а него можеш да си го задоволяваш по безброй начини..
Izpadash li v depresii? Не.
Vqrvash li, che ima istinska lubov - edinstvena i nepodpravena, chista i iskrena, koqto te izpylva izcqlo? Хич.
Kato ti kaja "gotin", koi ot foruma ti iznikva v akyla? Дразнител. Не знам що.![]()
A koi ot foruma te drazni? Никой.
Vqrvash li v Bog? I ako ne - vsyshnost v kakvo vqrvash? Ами, честно казано да.
Човешкото мислене е ограничено и не може да обхване неограничения Бог. Алберт Айнщайн казва: "Виждам часовника (т.е. творението), но не мога да си представя часовникаря" (твореца)... Щом има Бог, хората са братя, защото имат един общ Баща. Когато забравим Бога, ние се отдалечаваме един от друг, няма какво да ни обединява. Защото в името на какво да обичам и почитам един човек, който ми е абсолютно чужд и по произход, и по народност, по култура, може би по образование, интереси или материално състояние? Но в името на Бога ние можем да смятаме всеки човек за свой брат, независимо от хилядите различия и противоречия...
В днешно време хората почти са изгубили вяра в Бога. В библията се говори, че Иисус е бил добър човек. Помагал е на бедните с какво може. Давал им е храна.. дрехи.. и според мен точно на това се оповава идеята на църквите. В апокрифа "Ходене на Богородица по мъките" където Богородица иска опрощение за грешниците и избавление от всевишния за мъките им, той какво отговаря? (не мога с точност да го цитирам за това малко ще го парафразирам) "Тези, които моя син им е помагал и правил какви ли не жертви за тях, и те после му се подиграха така, и те, тези, които ти искаш да опростя, точно тези грешници, които разпънаха на кръст моя син?" и така.. Изводът от целия апокриф е, че Бог е представен като всемогъщ, всесилен, коравосърдечен и безмилостен, но след като Богородица събира цялото небесно съсловие със всички пророци, ангели и т.н Бог решава да даде опрощение на грешниците от Велики Четвъртък до Света петдесетница....
А в днешно време какво става?! Вместо църквата да се опита да ти помогне с нещо, тя единствено поглъща парите ти... за свещи, за кръщенета, за сватби...
...
не знам що се разписах толкова много![]()