Цитирай Първоначално написано от santra004
Здравейте.Пише ви едно момиче,което иска просто съвет.

В последните няколко месеца ми се насъбра доста.Ту хубави,ту лоши неща.Бях намерила човек,който обичах,но той ми разби сърцето след няколкомесечна връзка.Мога да кажа,че успях да го преодолея,но през тези месеци промяната в мен е голяма.
Почнах да излизам с едно момиче,която постепенно стана моята най-добра приятелка.Отначало се радвах страшно много,но напоследък се съмнявам,че дори имаме нещо общо.Бях лъчезарна и весела.Дори и да имах проблеми,преди ги преодолявах с усмивка.Но откакто движа с нея нещата се промениха.Тя ме настройва негативно спрямо всичко...и за няколко месеца аз й повярвах.Сега се намирам в много кофти положение.
Не харесвам живота си,гледам на всичко отрицателно.А когато говоря с нея и й кажа,че всяко нещо си има някакъв смисъл...тя ме убеждава в обратното.
Ще кажете,след като не я харесвам,да спра да излизам с нея.Е да,обаче не съм от хората,които зарязват приятелите си.Не съм споделила с нея малко,за да я оставя ей така.Но искам и да се измъкна от това положение...Защото ми се насъбра много.Просо искам да си върна вярата,че всичко има смисъл и че трудностите могат да се преодолеят с усмивка.
Съвет?
Първо - тя не ти е приятелка, за да се притесняваш да я зарежеш. Тя е от т.нар. "душевни вампири" - изсмукват всичко позитивно от теб и си тръгват, а ти едва ли не ставаш зависим от такъв човек, защото го смятапш за блисък. Бъди егоист и мисли първо за себе си - не позволявай да те мотаят и да ти скапват настроението и мнението ти за самата теб.
Аз съм на принципа - по-добре сама, отколкото с лоши "приятели".Благодаря, но няма нужда да се тровя съзнателно!