тука се съмнявам,че и 10% от форумците знаят за какво става дума...
ходехме със скъсани анцузи и мръсни фанелки и блузи (щото имахме дрехи за игра и дрехи за "официално" излизане,тъй като игрите ни бяха мърляви и се цапахме,а не Counter-Strike и кафенета по цял ден),сутрин от 9,вечер до 11 по улиците,играехме мач направо на улицата (с гуменa топки "Страйкър",която жулеше страшно много като те удари) - нареждахме 4 камъка за греди на шосето,почти нямаше коли тогава и спокойно можеше да си играеш на улицата. сега от коли няма да можеш дори да наредиш камъните...
по някое време като огладнеем се прибирахме,бабите и майките ни мажеха филии с масло и поръсени с чубрица (маргарин почти нямаше или поне не помня) и пак излизахме навънка с другите да си ядеме филиите заедно по улиците... и бяхме най-големите
зимата шейни,а като нямаше шейни се пързаляхме и с пликове. аз бях единствения в квартала с "Чук и Гек",направо си беше голяма гъзария... карахме балканчета,люксове и малко по-късно се появиха БМХ-ите,които си бяха хит за времето... нямаше "байкове" с по не знам си колко си скорости и хиляди екстри...
вместо на кафе,ходехме в кварталната баничарница и ядяхме баничка с боза (когато имаше пари затова де,даваха ни супер малко пари в сравнение със сегашните деца,облечени в скъпи дрешки,с по 10-20лв на ден в джоба,телефони,очилца,мп3 плеъри и не знам си какво си)... слушахме радио на батерии,ама радио дето само радио си има на него...
когато искахме да се видим с някой - отивахме до тях,крещяхме под балкона името му,докато се не покаже той или не излезе майка му да ни каже,че няма да излиза щото еди кво си е направил... GSM не знаехме какво е,нямаше и откъде... компютър бях виждал само правец 8 це,но пък си имах електронен Тетрис,по-късно и телевизионна игра "Терминатор",с бъгави джойстици,които се разваляха 2 дена след като си ги купиш,а и самата игра си беше доста некачествена и често гърмеше или прекъсваше
имаше 3 канала - първа,втора и една руска. после се появи и нова тв. през седмицата детски даваха веднъж на ден в 5 и нещо следобед (Костенурките Нинджа,Мишел Ваян...) + Сънчо в 8 без 10. в неделя следобед даваха детски на Уолт Дисни... единствената причина,която можеше да ме прибере у нас през уикенда...
а един път на 2-3 месеца излъчваха "Милион и едно желания" с Кака Лара по канал 1. маратон на детските,беше като празник направо... събота и неделя по няколко часа анимации и то все култови... истински рай.