- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Кой са по културни феновете на поп-фолка или на рока?
..........
Ем да, не знам кои са по-културни, но един рокаджия може да пребие един чалгар, ама чалгарят - не. Що? Все ми е тая, аз ще си слушам жиците и няя да ми пука.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Не, не е истина просто. Как смееш да принизяваш до такава степен гениалността на Кобейн, бе? Няма значение, че се е дрогирал. Той си остава гениален и уникален.Първоначално написано от brain_stew
защо избяга?..❞
Кой изкопа тая антична тема?
Your pseudo sunshine I don't need.
Ето Тук пролича тъпотията на рокаджиитеПървоначално написано от BrainlessROCKBABY
![]()
Къде по-точно? П.П. Колко сме фЕшЪъЪнЧенЦенцЕ беЕеЕ, маЦоУууу...Първоначално написано от fashion4etyy
Не мога да трая някакви изпаднали имо-та да ми се отварят с огромните си познания за културност. Вашият кръгозор се ограничва до чалга средите, а ние имаме отношение към ВСЕКИ стил музика. Примерът ми беше свързан с това, че рокаджиите са по-избухливи. Както казах, ми е все тая, защото едни са къде-къде пред други метъли или рокаджии.![]()
защо избяга?..❞
не съм емо.Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
всеки стил музика е резличен. като са по избуливи и се бият не са по умни![]()
Сериозно?!! Ми не вярвам.Първоначално написано от fashion4etyy
защо избяга?..❞
Доста спорен въпрос но ще споделя малко опит по темата.
Бил съм по чалгатеки и сякви такива места за готини и всички са дървета и целта е да нагавриш някой и така да се издигнеш в очите на пичките.Или да си показваш маратонките и новите дрешки.
А като отидох в рок-тека никой не ме изгледа на криво,никой не се сби с охраната,имаше обикнивенни хора а не фукльовци и оправителя се кефеше с останалите вместо да гледа от високо като някъв император.Пък и чалгата я свързам с фешънството което изключително много презирам.
Мисля че като цяло с метълите можеш да си приятел и да пиеш бира в градинката вместо да се задушиш в няква тясна стая с 30 човека на фона на тони стораро.
еми лично аз познавам мн културни метъли както и пълни селяндури.Същото важи и за чалга феновете....Зависи си от човека ама мое лично мнение е че сред метълите има повече селяндури или по точно хора които смятат че е готино да си селянин...
Първоначално написано от NightGuardian
Те шото чалгарите са фрашкани с кинти пфффф и затва си хвърлят салфетки като отидат да друсат гюбеци в НАЙ yaхахахах
По темата:Феновете на рока са по-културни естествено.
Първоначално написано от angellove
Първоначално написано от JUSTDNB
защо избяга?..❞
Ами аз съм си заклет рокер/метъл, с всичките му производни без днешните бозици, но (особено като съм в нетрезво състояние) слушам и турбо чалга от най-мазната, не признавам новитеИнак това, че слушам тежка музика ме е направило много спокоен и възпитан човек. Като ходя да се бия по концерти или просто дори само докато слушам, излишната ми агресия излиза по някакъв начин. Може да звучи налудничаво, но преди години не бях така. А не съм запознат с цялото население чалгари, но 99% от тези, които познавам и съм виждал, са типичното ново поколение (пушещо, пиещо, дрогиращо се, изпростяващо от най-ранна детска възраст). Но като цяло проблемите според мен са в родителите. Ако не са те възпитали кое е хубаво и кое не, не знам кой може да ти го каже.
По темата мога да дам пример единствено с метъл и чалга общностите в моя градАз имам много познати и в двете групи и моето твърдение е, че като цяло простотията която правят метълите не е като простотията на чалгарите
Различни са
Когато не са пияни, чалга-пичовете ходят и се правят на гъзари, гледат мръсно всичко живо, дават го тежко и дирят на кое гъзарско място да се напият довечераОтиват, напиват се, и веднага става един от ония яките боеве от типа "дръж ме да не го бия ;D" и ако не се намери бой в крайна сметка ходят да правят мизериики от сорта на бутане на кофи и контейнепи.. и викане на простотии ;D
Метълите от друга страна са точно обратното. Не парадират с нищо, гледат да не се набиват на очи, приятелски настроени са като цяло и много трудно ще ги докараш до правене на проблеми от какъвто и да е типКогато се напият те пак си седят мирно и ограничават простотията си до разстоянието около пейката, на която са ии летят на бой или проблеми само ако са провокирани.. иначе са безпроблемни
Не знам.. може би само в Монтана е така, за добро или лошо
PS - и забравих - някои от същите тези метълисти които пият по пейките вечерно време през деня се занимават с обществено полезни неща като Червеният кръст и други подобни организации.. разбих стереотипа![]()
Изцяло си зависи от човека ,това че слушам метъл не означава ,че се наливам по градинките ,че не се къпя или не поддържам лична хигиена ,това си е на персонално ниво ,защото знам и чалгари ,които не спазват особена хигиена ,както и метъл свинки,това какво слушаш не определя колко си културен ,това е въпрос на възпитание .
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
селяните са си селяни незаивисмо с чалга или рок
същото се отнася и за нормалните,необвладяни от 'гъзарията' - аз съм номер 1,дискотеката е моя,не ме гледай
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Еми, лично мнение, ама аз свестен човек - чалгар, не познавам. И надали ще срещна някъде в близките 30-50 години. Само чуйте текстовете на чалга песните?! Нима ви харесват?! Или я слушате тая музика от гъзария?! Малко ще се отклоня от темата, но за мен чалгата не е музика. Може ли някой от вас да ми каже една чалга песен, която да е по дълга от 3 минути? Може би има, но е супер рядкост. Замислили ли сте се защо? Ами защото една чалга певица не може да издържи. Гласа й не издържа на напрежението. А, замислете се, колко метъл песни има.. по 10-12 минути и отгоре?! О, да, много за, защото това са истинските звезди. Те правят истинска музика. Хайде сега скъпи ми отворковци (чалга-защитниците), кажете ми какво е..хмм.. например - фалцет? Колко от вас го знаят преди да поровичкат във Гугъл?! Ами, ако го знаете то ще бъде случайно, защото надали във някоя чалга песен го има това нещо. Извода ми е, че чалгата не е музика.
Плюс това да ви кажа, че метъла не е само крясъци и размятане на коси. Слушали ли сте метъл балади? А, чували ли сте за Симфоник, Мелодик, Пауър метъл? Ако не сте, чуйте някоя песен и пак ще си говорим.
Музиката изгражда характера, затова трябва да е потбрана.
А колкото до въпроса - кои са по културни - това зависи от хората. Но определено металистите не падат по долу от чалга изпълтителите в това отношение.
Не съм чела цялата тема, но все пак да се изкажа..
До сега не съм забелязала някой метъл да съди чалгар по това къде ходи, кога ходи там, с какво се облича и т.н.
(прочетох малко от първа и втора страница) А по начина по който спорят феновете на двата стила музика става ясно, че метълите обосновават всичко с факти, видими за всяко око.. Докато чалга феновете говорят само това, което се предъвква от години вече.. Нищо ново-нищо различно.. Нищо интересно в общи линии.
Та всичко това ме отвежда на мисълта, че чалга феновете не могат да мислят. А колкото до възпитание и т.н... Не са показали, че го имат поне в споровете.. Тъй, че моите изводи са ясни.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Аз съм За рока и Против чалгата....а някой квото и да слушат, ако са си прости, прости ще си останат....
По-принцип не слушам чалка.Слушам я само когато съм на купон или на дискокотека.Доколкото са културата е все едно дали слушаш чалка илли рок това си зависи от въспитанието на човек,а не от музиката която слуша.
Бих казал, че са еднакво некултурни, както и останалата част от населението. Навсякъде си има утайка и свестни хора. Ако търсите културни фенове.... вижте феновете на джаза или класическата музика. Това са културни фенове, не някакви рокаджии, чалгаджии, електрички и etc.
Това е вярно, но опитвайки се да защитят музиката, която слушат някои хора просто показват все лошата си страна..Първоначално написано от dopeforever
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()