Та понеже не й намирам мястото на тази тема, реших че то може би е тук. Съжелявам ако не е.
Моят проблем е, че се притеснявам много от нови неща, промени, разни на практика не значителни случки и това притеснение се чуства точно като страх. Имаше момент преди няколко месеца, в който ме беше страх какво ще стане на следващия ден и такива неща. Общо взето осъзнавам, че се притеснявам за незначителни неща като цяло, но просто не мога да спра да го правя. Ужасно е, а ми се случва често (особено когато бях на училище) :/ Споделяла съм го с приятели, но 'карай го малко по-спокойно' не ми помага особено и реших да попитам тук ако някой е имал същия проблем, как го е превъзмогнал?
Благодаря предварително и моля без несериозни отговори.![]()
Your pseudo sunshine I don't need.
Е, че от какво се притесняваш?? Разбрахме, че изпитваш страх, но от какво??
Първоначално написано от cherinka
Различни неща. Да не се скарам с нашите (това може да звучи детинско, но от малка си ме е страх да не се скарам с тях), дали това, което съм направила е било вярно, разни подобни. За разни неща, които са ми се случили, не искам сега да пиша романи с какво ми се е случило. Общо взето са неоснователни притесненията, обаче аз вечно си се страхувам. От реакцията на хората около мен предимно.
Абе ти да не си козирог?Сред тях има разни такива психопати
![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Хахаха, не съм козирогПървоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
И не се смятам за психопат, просто съм притеснителна така да го кажем.
![]()
Мии, да не би да е нещо от сорта на това, че се подценяваш твърде много и те е страх да не сгрешиш някъде, за да не си навлечеш куп проблеми и неприятности?Първоначално написано от Blacka TBW
В такъв случай.. трябва да си промениш леко психиката. Не може да не се допускат грешки, не може без скандали в семейството, не може сичко да е цветя и рози
?? май греша![]()
Наясно съм, че не може без такива неща, пределно ясно ми е, че света не е розов.А относно 'промяната на психиката' - съвети как по точно да си променя психиката? *някаква емотикона, не намирам подходяща*
Малко тъпо се изразих.Първоначално написано от Blacka TBW
![]()
Според мен всичко става с набиване в главата.
Ако си мислиш, че се притесняваш от всичко и от всеки значи е така.
Ама ми стана интересно
Може ли да дадеш още някакви примерчета??
Ами примери... по принцип съм човек, който не обича да говори за проблемите си и рядко споделям с приятели и родители какво се е случило. И се паникьосвам за разни маловажни неща, защото може би никой не ми е казал, че няма нужда да го правя. Също така и за чужди проблеми (пример: Гошо и Пешо се напили и направили някаква простотия, с която аз нямам нищо общо, но се притеснявам Гошо и Пешо да не си навлекат неприятности).Първоначално написано от cherinka
П.П. Не познавам индивиди с име Гошо и Пешо, ползвах ги за пример XDD
Ами, явно наистина имаш нужда да споделяш с някого или нещо. Било то и стената. : ))
И бтв, за къв те вълнува кво ще им се случи на другите !??!
След като сама казваш, че знаеш, чеслед като си наясно защо продължаваш по същия начин??? : )Наясно съм, че не може без такива неща, пределно ясно ми е, че света не е розов.
Ами незнам, явно съм по-притеснителен човек. Благодаря за мнението, ще се постарая да не обръщам толкова внимание на дребни неща като тезиМай ще бъде добре да споделям повечко
![]()
И понеже получих съвета, от който се нуждаех - можете да заключите темата вече![]()
бъди по-силен,бъди оптимист![]()
тези неща ти сам си ги внушаваш
мисли за по-хубави работи,излизай с приятели,разхождай се...занимавай се с нещо![]()
Don't think about yesterday!
А, не... Ние сме решителни и упорити.Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Имам една приятелка, която има подобни страхове. Никой не може да й помогне. Карай го по-спокойно...
Погледни на живота от веселата страна,
всеки се притеснява за нещо не се е родил още такъв човек
който няма ядове и притеснения.
Трябва да си налагаш да си силен и да не се отчайваш от най-дребните неща.
Мисля, че този проблем може да го оправи само психотерапевт![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
В тая тема ме изкарахте тотален психопат. Сега остава да грабна моторната резачка и да ви подгоняПървоначално написано от Jumbie483
И вие малко по-спокойно, аз съм НОРМАЛНА, imagine it.
+Момиче съм.
Благодаря на всички, които отговориха :]
И аз бях в едно горе-долу подобно състояние,но моето се изразяваше в лоши мисли и страх да не се случи нещо лошо...и да ти кажа още малко съм така,но с времето и с силна воля всички тия простотии изчезват!![]()
Ако разберете границите на своите възможности, ще можете да действате в съгласие с тях, вместо да ги оставяте да работят против вас и да ви се пречкат, което впрочем те правят винаги, когато ги пренебрегвате, независимо дали го съзнавате или не. И едва тогава ще установите, че ограничените ви възможности могат да се окажат вашата сила. Б.Хоф
мен ме е страх от смърттавсеки си има някакви страхове, повтаряй си , че няма смисъл да се страхуваш и да предизвикваш съдбата
![]()
Аз съм абсолютно същата!![]()
Наистина всеки си има някакви страхове, ама ако чуете моите, ще решите, че съм егати бебето..
Има петънце на монитора, зъбите ми са клатят леко, недоскив съм, прекалих оня ден с веждите..
Ей такива.![]()
Първоначално написано от Emo Doll
Tъпа си ..
Жалко, нали?![]()
По-жалкото е, че и ти не отстъпваш.![]()
Пълни откачалки сте![]()
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!!!