- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Интервю с... мен
сега Амазонка, виждам, че си чела доста неща по темата за "пра"българи и славяни, но забелязвам, че повечето са от книги от времето на комунизма, които изопачават историческата действителност, като се опитват да представят "пра"българите едва ли не като някакъв народ от има няма 300 000 д. най-много, а славяните като народ от десетки милиони души, което не е никак вярно. Определено Асапаруховите българи са били доста повече от 300 000, а това е доказано от направените археологически разкопки в Онгъла, които говорят, че там може да се настанят поне едно 500-600 000, Пламен Петков, автора на книгата "БЪлгарите" и на едноименния филм твърди, че са 1 милион, което е доста възможно предвид множеството открити жилища на българите в този район.
Що се отнася до славяните, те никак не са били това "море", за което се опитват да ги изкарат, напротив, Седемте славянски племена всъщност са седем рода, наречени от късните историци племена. А това, че не е имало особено много славяни на Балканите пак се доказва по археологически път, а и въпросните славяни не са оставили почти никакви свидетелства за могобройност тук, а напротив. Та българите със сигурност са били повече от славяните, в това аз и много хора сме убедени без да сме професори и това е напълно доказуемо, предвид това, че преди Дунавска България е съществувала обширната и мощна Стара Велика България, а такава голяма държава е трудно да бъде създадена от един народец от 200-300 000 души.
И ако някой е претопил другия, то това не са славяните-българите, а обратното-българите сме претопили/айде асимилирали/ славяните, а това можеш да го видиш в расовия тип на съвременните българи, където има много малко българи със славянски расов тип. За сметка на това българите, които със сигурност са били европеиди, а не монголоиди, са придали своят расов тип на следващите български поколения. А що се отнася за наличието на славянска кръв в жилите ни, възможно е, но имай в предвид, че славяни и българи сме сродни етноси, понеже и славяните/особено южните/, са преобладаващо от ирански произход, също както и българите. Тъй че не се е извършило смесване, а консолидиране между два сродни етноса-българите и славяните, като българите са били повече и са надделяли и това си личи и само на пръв поглед.
Що се отнася до държавническата традиция, знаеш добре, че славяните имат много слаба и късна държавническа традиция, получена от нас/южните славяни/, германците/западните славяни/ и викингите/източните славяни-Киевска Рус/. За сметка на това българите имат много силна, стара и здрава държавническа традиция, защото освен Стара Велика България, в Европа са създали още 2 Българии, една от които е нашата, Дунавска България, другата е Волжска България на кан Котраг. Още в по-старо време, около VII в. пр. Хр. е създадена първата и най-стара българска държава в прародината на българите-планината Имеон. Тя се нарича Балхара, даже ако ти се чете за нея по-подробно, можеш да намериш книгата на Петър Добрев-"Балхара край Памир" и да прочетеш повече по този въпрос. Така че не се учудвай изобщо, че държавата ни се нарича България, а не носи името на някое славянско племе. Това е така, защото: 1. Българите са били доминиращия и държавнотворчески фактор в нея; 2. Защото очевидно са били повече от славяните и са надделяли над тях, като са ги асимилирали, правейки ги част от българската народност, понеже са ни сходни по етническа принадлежност в много голяма степен.
Да уточним древните българи са племе от ирански произход
1.Език
Славянския не е надделял над древнобългарския език ,а 2-та езика са се слели .Това ,което наричаш славянски е много вероятно да е езика на част от траките. А това за Преславския събор са комунистически глупости.
Думи от древно български произход:
Баща,майка,чичо,леля,кака,б те,къща,куче,кръчма,хъш,тън ък,книга;
- това са само малка част но като се има предвид най-съкровенните родниски названия за каква победа на славянския говорим.
Членуването на думите също е особеност от дошла от българите.
2.Жилища - славяните са живеели в землянки ,които при съвременните българи не срещат много.Българите са имали големи строителни умения за разлика от славяните.
3.Носия:
В Памир се срещат думи като антерия,сукман,цървули,пот ри,обици
Плюс това какви са тези славянски носий едва ли някой може да каже ,носийте на западните славяни приличат на западноевропейските ,на източните славяни на иранските племена обитавали онзи район .Eдинствените славянски носий които приличат на българските са сръбските ,защото сърбите са ни съседи.
4.Музика
http://protobulgarians.com/Statii%20...e/Gaadulka.htm
http://protobulgarians.com/irregular_times-new.htm
Неравноделните тактове,които се срещат често в българската народна музика срещат често единствено в Дагестан,Иран,Пакистан,Инд я и Афганистан.А също така ГАЙДА,ХОРО,СВИРНЯ са думи които се срещат в Памир.
5. Инвентар:
Славяните са познавали едно рало,една подница плоска дървена паница а не са познавали и грънчарското колело, древните българи са били занаятчий и земеделци .Да не забравяме и тракийското наследство.Така ,че едвали в инвентара има много неща останали от славяните.
Zashto tolkova se opitvate da dokajete 4e sme Iranci kato nqma zna4enie.
Първо вече е доказано. Второ има значение,защото сме преки потомци на древните българи. Ние не носим само тяхното име,но и тяхната кръв тече във вените ни.
Shtom e dokazano zashto goworite za nego?Da ne bi teq izkazwaniq shte wi nakarat da powqrwate w tqh?Dali e 40% ili 90% pak sme Balgari.Daje se gordeq 4e imam slawqnska ili trakiiska.Ako iskate si wqrwaite w newazmojni neshta.
Да, истина е, че българите не сме нито тюрки, нито славяни, а сме си българи, народ от индо-ирански етнически произход. Това както ти доказахме категорично е истината, ама ако ти не искаш да я приемеш заради това, че е в разрез с изкуствено установените тюркска и славянска теории, ок, имаш си правото, никой не ти го отнема. И не съм казал, че ако се чувстваш българин от славянски произход, едва ли не не си и нямаш право да се наречеш истински българин. Просто славянската теория има хиляди недостатъци, които я поставят под огромно съмнение, а за тюркската да не говорим, единствените възможни "доказателсттва" в нейна подкрепа са 40-50 думи в езика на "пра"българите, които са тюркски наистина, лекият монголоиден примес при малка част от тях при преобладаваща европеидност, известни заемки сред управляващия прабългарски елит от тюрките, но много малки/всмисъл в държавническата практика-някои титли примерно и т. н.) и това е. Но ако вярваш, че прабългарите са били някакви прости монголчета, които за нищо не са ставали и затова супер"умните" и цивилизовано славяни ги претопили, твой проблем.Първоначално написано от valkanovb
Za Tiurkite az sam protiw.A i ne zabrqwai 4e e imalo nqkolko dokumenta ili neshto podobno.A spored men nie sme smeska mejdu slawqni i (pra)balgari i malko ot drugi narodi zashtoto ne moje za 1300 godini da sme ostanali 4isti i to kato sme na edna ot portite na Ewropa.I smqtam nashiq narod za unikalen.
Че сме уникален народ си абсолютно прав. Че не сме точно 100% чистокръвни, сигурно пак си прав, но сме чистокръвни българи поне на едно 75%, а другите проценти са евентуално славянска и тракийска кръв в жилите ни, даже има много по-голяма вероятност да имаме някаква тракийска жилка ако имаме нещо "небългарско"(слагам небългарско в кавички, понеже не смятам, че славяните и траките не са част от българската нация, а напротив), отколкото славянска, но не се знае. Не мисля, че трябва обаче да се обръща чак толкова голямо внимание на това, защото ние сме си българи и да не се повтарям, но това да имаме малко тракийска или славянска кръв не ни прави по-малко българи, защото за мен славяните и траките вляли се в българската народност и нация са си също българи. А и не мисля, че трябва да се обръща внимание на някакво евентуално наличие на славянска или тракийска кръв в жилите ни, най-малкото защото и славяни, и траки са сродни на прабългарите по произход индоевропейски и даже ирански народи, тъй че в нашите жили се е вляла една и съща кръв, само че от разлчни клонове на индоевропейското(иранско) семейство. Във всеки случай важното е, че нямаме някакви неевропеидни смески(монголоидна, турска и т. н.) както се опитват да изкарат някои "умници" и "българолюбци". Ние сме си 100% индоевропейци и това е най-важното за мене. И сме българи и само българи и това също е най-важнотоПървоначално написано от valkanovb
.
ти си голям пич бе.да ти си против славяните,траките.замислял ли си се че може и ти да имаш нещо славянско или тракииско?и ми говориш за екип и не знам си кво.аз съм голям расист,но не против народи които изграждат българската нация.мишок ходи се скрии някъде щото да не те подгони няква голяма котка.и ми цитираш Великия Ботев.силно да любя и мразя.някога изпитвал ли си чувството любов?съмнявам се.много съм любопитен дали някога си удрял 4овек,държал ли си оръжие,но не някжо джобно ножче,насочвал ли си дулото на пистолет към човек за да усетиш какво е 4увството?oтново се съмнявам!!!!ма иначе знаеш да говориш за омраза.ела в хасково да видим като ти излязът насреща 20 мангали или пък турци,т.е пак мангали,кво ще направиш?ти си някжо откъсано софианче,даже не си и истински софианец ,дето не знае кво е да има 20-30 хиляди откъсани турци в града?кво знаеш за живота ти бе?аиде моля те разясни ми
младеж май много филми гледашПървоначално написано от izroda
![]()
Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.
diver li miver li,тва че ти си някво момченце на 15-16 години е отделен въпрос.не ми говори,че съм бил гледал филми или некви такива,моля те.ела да видиш и после ми говори,разбра ли?щото моя пистолет ми е винаги близо до мен.не си го държа под възглавницата както е по филмите,но е близо.ма кво обяснявам на деца,какъв е живота?просто няма смисъл!!!!!
пък и кво си ми сложил аватар с патрони?после на мен ми се обясняваш нещо. то си личи кои е детето,и кои гледа филми в прекомерни количества!!!! хахахаха
Аз когато съм бил на 16 години ти си бил в на баща ти ергенските гащи.
Пищоля каде го държиш,наврян в задника си ли?.
Аз може и да съм сложил снимка на патрони,ама не съм тръгнал да се обяснявам по форумите кво е да насочиш оръжие срещу човек.
Щот разбираш ли мноу е велико,да се правиш на мъж.
Кво да идвам да те гледам на идиоти съм се нагледал достатъчно.
След като човек си види коментарите си прави някой изводи за теб.
Кво е да си насочил пистолет срещу някой?
Ще ти кажа кво е насираш се от страх.
И ако някога през скромния си живот до сега го беше правил нямаше да говориш за това.
ТЪЙ ЧЕ ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ,И ДА СЕ ПРАВИШ НА МЪЖ!
Най-малкото е смешно.
е тва ако не е правене на мъж кажи ми кое е?Първоначално написано от izroda
За идиотите като теб може да е велика постъпка,ама за нормалните хора не е.
Пич,жалък си от всякаде.![]()
идиот си ти.маи не разбра за какво съм го писал това.тоя танкист или някъв си там,ми говори 4е обичал и силно и мразел много.опитвам се да му обясня че не знае какво са тия чувства.и да много си прав,че когато насочиш пистолет срещу човек се насираш от страх.много е вярно това,даже краката ти започват да треперят.ма няма да се обяснявам с теб.
М да бе ти си истински мъж.
Кво ще се обесняваш с мен.
Пиши по форумите къв хладнокръвен убиец си и да не ти пука.![]()
танкиста обаче постигна своето. Търсеше популярност, пусна някакво измислено и съчинено от самия него си интервю и разбуни духовете. Сега сигурно обмисля какъв да бъде следващият му "удър", който ще го направи още по "популярен", "велик" и "значим" в неговите си собствени очи. То че е смешен, смешен е, но наистина му отделихме толкова голямо внимание, което той грам не заслужава. Ясно е, че е пълно комплексарче, което избива чувството си на малоценност с правенето си на велик по форумите, с омразата си и злобното плюене по "гадните мелези" славяни, траки и т. н. и в същото време се заявява като най-"великия" и "правоверен" българския националист, а всички останали, които не мислят като него са "псевдо" националисти и "подлоги" на чужди, антибългарски сили. Интересно обаче що за национализъм е неговият, който е доста на принципа, че не е важно на нас българите да ни е добре, а на "гадните" сръбски, руски, полски и т. н. "мелези" да им е зле.
ПП. И ми дойде на ума, като е толкова голям "боец" и е толкова "велик", защо не го докаже на практика това нещо, като иде да се бие примерно в Осетия на страната на грузинците, и без това ненавижда руснаците. Или пък да се запише в българския контингент в Ирак и там да иде да се бие... Но такива "велики" националисти като него са ми ясни. Те са "бойци" и "воини" само пред клавиатурата, иначе са пълни мишоци като излезнат на вънка и съвсем не говорят нещата, които говорят по форумите... Да не говорим, че такива като него със сигурност ако един ден недай си боже вземат властта в България, ще я докараме до по-зле и от Сърбия, понеже ще обяви война на половината свят и ще праща всички българи да мрът по фронтовете заради болните му амбиции за България на 10 морета, ама иначе е много "патриот" и "националист" за пред форумите.
Няма смисъл да продължаваме да го коментираме, критикуваме и от рода, той точно това и иска. Аз за последен път пиша в тази тема, но сметнах за нужно да обясня на новите хора пишещи тук, незапознати с неговите дела, които лесно могат да се хванат на въдицата му, правейки си труда да го оборват...