В живота напред остават все по - малко приятели. Това, което " пуберът" не разбира е, че преди да се потърсиш сред другите и в тяхното " общество", преди да се " впишеш" , трябва първо да си намерил себе си. Човек не трябва да го търси в другите. Намери начин да си щастлива и сама, да имаш с какво да се занимаваш и приятелите сами ще започнат да те търсят и да искат да са с теб. Трябва да имаш какво да им покажеш - интересно.
Но първо трябва да си интересна на себе си , това е най-важното.
Като конкретно разрешение на проблема ти, бих ти предложила да се запишеш на някакво занимание, което ти допада - така хем ще научиш нещо ново, хем ще попаднеш в една нова среда и ще се запознаеш с нови хора, които имат сходни с теб интереси затова и ще намерите по-лесно общ език, а и времето ти ще бъде уплътнено с нещо много приятно, което ще бъде с теб не само на занятията, но и в другото ти свободно време.
Лично аз така преживях този " Самотен" период - записах се на Street Dance и да си призная това беше наистина един от най-щастливите периоди в живота ми - всичко в мен кипеше за живот