Цитирай Първоначално написано от magneziq
Цитирай Първоначално написано от Natalia
Цитирай Първоначално написано от magneziq
Както вече казаха ако беше изгорял пиксел нямаше да можеш да го видиш с просто око.
На гсм ми е изгорял пиксел и дето неси го връ пред лицето що го виждам с просто око ?
Ти прочете ли какво написах изобщо да подчертая часта с размерите! Кажи ми дисплея на гсма ти колко пъти по-малак е от този на монитора ти?
Накратко:Пикселът по дефиниция е „светеща точка“, присъстваща във всяко едно светодиодно решение - от простите едноредови текстови екрани до пълноцветните екрани с големи размери. Тази светеща точка може да бъде съставена от един или повече диоди в зависимост от размерите и характеристиките на апаратурата. Например в едноредовите дисплеи с малки размери един пиксел може да бъде съставен от един единствен диод, докато в един модел с големи размери един пиксел може да бъде съставен от двайсет диода. От съществено значение е броят на цветовете, които трябва да изобразява даден пиксел. В някои модели могат да се срещнат около 36 диода за един пиксел.
мила това ми е прекалено ясно.. а защо като ходих да си зимам 2рия комп и саответно 2ри монитор тръгнах да си зимам 19 инчова хобава плазма и като я тестваха съвсем янсо си личеше 1 изгорял (наистина има значение колко са големи ни като има изгорял ест, че си личи..) ае с здраве