Здрач...Ок,първо за книгите.По принцип,когато се зададе някаква нова мания,гледам да стоя надалеч.След като обаче почти всички мои приятелки се зарибиха,се почувствах длъжна поне да знам за какво става въпрос.Порових из форуми,прочетох тва-онова,стори ми се интересно и реших да си дръпна първата книжка.В следващите две седмици никой не можеше да ме отлепи от компа,прочетох всички четири книги плюс 12те глави от недовършената пета.Харесва ми,въпреки че книгата си има доста недостатъци.Стилът на писане е...никакъв,общо взето.И наистина нямам нужда на всяка страница да ми се повтаря колко е перфектен Едуард(който,между другото,определено не е перфектен).Любовта между Бела и Ед се основава на факта, че...тя мирише хубаво,а той е красив?!Но ми хареса идеята за невъзможна любов.Също ми харесва колко обикновена е Бела.Несигурността и непохватността и придават някакъв особен чар От друга страна ме изнервя с всичкото това "хипервентилиране","забрави х как да дишам","той ме целуна и аз припаднах" и тн. Иначе за Едуард...контролиращ,власте н,мислещ,че знае всичко,прекалено предпазлив...не разбирам кое му е толкова великото.Но в интерес на истината,не ме дразни.Всъщност,харесвам книгата,въпреки всичките и недостатъци.Филмът е друго нещо.За някой,който не е чел книгата,може и да е готин.Но аз бях втрещена от това колко много са променили нещата.Та във филма има сцени,които просто ги няма в книгата,а други са променени до неузнаваемост.Робърт Патинсън е симпатяга,смятам,че е подходящ за ролята.Кристен също ми допада.Но като цяло,предпочитам книгата пред филма.Сега чакам края на 2009,когато би трябвало да излезе филмът New Moon.Надявам се този път,със сменен режисьор,нещата да се получат по-добре.