- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо не харесвате хората от провинцията?
Въпросът е насочен към хората, който живеят в София.И така ще ми е интересно да чуя мненията ви.
П.П. Нали без обиди и т.н.
Вие сте наред. Приятен ден от мен![]()
щот са прости селяни ей за тва![]()
![]()
![]()
бз се бе..нищо против нямам тях...
.!.
Абе то няма значение, къде е роден даден човек, а какъв човек е. То в центъра на София са най-големите селяни, така че. Между другото това, един човек да се нарече селянин има и друго значение, не само това, че е от село, а просто като поведение и състояние на духа. Селянин е състояние на духа. Няма значение, дали си селянин или гражданин, значението е като какъв се представяш, и какво ти е поведението. То преди много, много години и София е била село, така че не е кой знае, колко големият град.
Защо питаш, не си от София ли?![]()
авторът/авторката май имаше предвид ,че хората,които са от София,смятат останала част от хората в страната за селяни ... или аз нещо не съм разбрала![]()
Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]
Точно си разбрала.Първоначално написано от BaBy_bS
от софия съм и за това ми е много странно, когато обобщават всички като селяни. 95% зависи от човека и от възпитанието му независимо къде е. поне така мисля, но ще ми е интересно да прочета различни коментари и мнения![]()
![]()
Те и в София водят некви ожесточени битки между кварталите, ама стане ли дума кой град е по- от ддругия, тогава глейте кфо става![]()
Защото някои си мислят, че като са от София и са голямата работа и са по-по-най от другите. Аз също съм от столицата, родена съм тук, но това не ме прави по-важна или по-умна. Когато някой каже, че не харесва селяните в повечето случаи има предвид хора с просташко държание, а не хората идващи от село. Има само една по-разбираема причина, заради която някои не харесват провинциалистите - идват в София и движението става още по-отвратително. Не може да се отрече, че не е нормално в град като столицата да се движат ~1 000 000 коли, от които ~100 000 приходящи всеки ден. А сега, през лятото, когато "софиянци са по родните си места" движението в София е определено е по-нормално.
Аре, аре. Кой се обади? Ей лапетио, ако не се изцепиш във всяка второ тема, няма да можеш да спиш ли?Първоначално написано от dark_sw
![]()
![]()
Най-обичам някой шушумига да ми дуи,че София е България.Зависи от настроението,но боя е най-малкото което мога да предизвикам.
Не умея да губя !
уауПървоначално написано от Redo
велик си
Saatana vittu perkele hate crew!
хаха...наскоро имах такъв сблъсък с една софиянка... излезна,че тя е бая голяма селянка...ама както и да е
![]()
таа всеки човек е различен и за мене няма абсолютно никакво значение от къде си, а важното е какъв си и как се държиш...
понякога излиза,че хора от големите градове (пример - софия) се оказват тоталните простаци (без извинение) ...
таа всеки е различен,не съм от столицата и не мога да кажа,защо някои не харесват провинциалистите...
EMINEM ZAVINAGI !!!
О село, къде си бе? [-o<Първоначално написано от Redo
Нещо немога да разбера !какво искаш да кажеш.Първоначално написано от Boot
До Черно море е селото и му казваме Варна.К'во да праш.Шанс !?Първоначално написано от Примерна-потребителка
Жалко е софиянци да се имат за голяма работа при положение че с боклуците си немогат да се оправят....
Не умея да губя !
А защо хората от провинцията не харесват софиянците?
Скоро се сблъсках с тази странна форма на расизъм тука в Германия. Запознах се с едни момичета които не са от София и едната непрекъснато ми повтаяше какви са софиянците и ме гледаше с ебати злобата а не и бях направила нищо... Абе глупости са тва. Мен лично не ме интересува кой от кой град/село е...![]()
Правете разликата между селяни и селяндури, ок? Огромна е.Първоначално написано от BaBy_bS
======
Авторке, идва от това, че повечето хора от провинцията (по мои наблюдения), за жалост имат доста ячки комплекси на тази тематика. Дори без да намесваш София в цялата тема, те започват да говорят за това и се появява една силна неприязън. Естествено, има и олигофрени софиянци, монетката е пълна и от двете страни. Познавам хора от провинцията, към които нямам нищо против - защото знаят как да се държат и не са простаци като рангелоподобни и други, които така се пръсват от някаква необоснована завист, че те оливат с помия и олигофрения.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Авторке, идва от това, че повечето хора от провинцията (по мои наблюдения), за жалост имат доста ячки комплекси на тази тематика. Дори без да намесваш София в цялата тема, те започват да говорят за това и се появява една силна неприязън. Естествено, има и олигофрени софиянци, монетката е пълна и от двете страни. Познавам хора от провинцията, към които нямам нищо против - защото знаят как да се държат и не са простаци като рангелоподобни и други, които така се пръсват от някаква необоснована завист, че те оливат с помия и олигофрения.
добре казано![]()
До Черно море е селото и му казваме Варна.К'во да праш.Шанс !?Първоначално написано от Примерна-потребителка
Жалко е софиянци да се имат за голяма работа при положение че с боклуците си немогат да се оправят....[/quote]
За боклуците не са виновни редовите граждани, а управата. Моля, моля, аре апа варненци не могат да се оправят с морето си, колко пъти вече имаше мазут в него.
Не.Първоначално написано от Примерна-потребителка
Темата не се разисква за първи път
изчерпана е .
![]()
Ще си кажа мнението,макар и аз да съм от провинцията..дразни ме,4е отварят големи усти как не са по-лоши от столи4ани..
Ако не бяха хората от провинцията,които да се оправдават,нямаше да има такъв конфликт..аз ли4но,не намирам за нужно да споря или да се доказвам на никого,само защото не съм родена в София.
София е най-доброто място за работа в България и това е факт,уловката оба4е е 4е София,в ка4еството си на културен и икономи4ески център на страната,предлага само условия за развитието на индивида.Другият факт е 4е в София живее 1/4 от населението и не вси4ките й граждани се възползват от тези условия.
Някои предпо4итат да са еснафи,аз предпо4итам да си признавам,4е предпо4итам София пред града,в който живея..
Redo, ти хем си от Варна, хем се докачаш на 'провинция'/лист.^^
И защо по темата да трябва да отговарят 'софиянци'? На 'провинция' нареждат псевдософийските комплексирани 'тарикати'. Баш софиянците, като си знаят, че са такива, не тръгват да се правят на велики. Те се възмущават предимно от тия другите, дето се пръкнали от майна-си-райна и си мислят, че са хванали господ за шлифера и вече са станали нещо по-различно от това, което са.
Мен не ме дразнят тия от 'провинцията', от малките градове или откъдето и да било, а тия, с ограниченото мислене, дето се делят на какво ли не и си лепват разни етикети. Софиянец, варненец, врачанин... все българи, ама с различен 'диалект'. ^^![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Нз защо трябва да същетвува тази злоба между "провинцията" и "столицата"...Поне 1/3 от софиянците идват точно от "провинцията"... Всички сме българи !!! Само дето някой винаги искат да изкарат другия, който и да било, по-прост... А и извън темата да кажа нещоВсеки път, когато съм била в София и се връщам в Русе, си казвам "Колко як бил моят град !
![]()
"
..не мога да разбера защо продължавате да пускате тъпи теми,в които харата да се карат и заяждат един с друг![]()
![]()
това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..