.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 145
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less2
    Софиянците, дето баба и дядо им дошли от село носят селските гени и се мислят за по-големи щом са от столицата. Кореняците софияни рядко се държат като селяни. А повечето от провинцията са много по-големи граждани от тия селски прътове от софийските квартали. Човек е селянин по душа, а не по местоживеене.

Именно . Аре заключвайте ги тия темички.

благодаря ви много за мненията и наистина мисля че би могло да се получи някакво разцепление и деление .за това май е наи-добре да приключим темата...мисля, че все пак разбрах отговора на въпроса ми ... донякъде.. !

Що всеки не си седи да си живее където си е родом?а?
    до Софето си идвайте тайм ту тайм,ама да ми се местите да живеете тук..да в София са само селяни прави сте,то селата се изпразниха.
    Аз как си ходя във Варна само на почивка.Не ходя да работа да ви вземам хляба я.Съущото не правете и вие.
    Не че са ми противни,просто е мн грозно и тъпо,некЪВ,дошъл ми от Каспичан,седнал на сепарето до мен,крещи,вика/говори по негово му си/ на меко и претендира за нещо. Чакай малко,вие вс дето говорите на меко,абе аджеба телевизор нямате ли си ? Правилна реч не слушате ли?
    Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!

Цитирай Първоначално написано от Ice_Queen_
    Що всеки не си седи да си живее където си е родом?а?
    до Софето си идвайте тайм ту тайм,ама да ми се местите да живеете тук..да в София са само селяни прави сте,то селата се изпразниха.
    Аз как си ходя във Варна само на почивка.Не ходя да работа да ви вземам хляба я.Съущото не правете и вие.
    Не че са ми противни,просто е мн грозно и тъпо,некЪВ,дошъл ми от Каспичан,седнал на сепарето до мен,крещи,вика/говори по негово му си/ на меко и претендира за нещо. Чакай малко,вие вс дето говорите на меко,абе аджеба телевизор нямате ли си ? Правилна реч не слушате ли?
    Съгласна съм.

Аз съм наполовина Кюстендилко - Русенка (дълга история) ... От страната на баща ми и Софиянка от страната на мама.

Живея в София от деня на раждането си и се смятам за ерудиран човек от столицата. Имам необходимата обща култура, познания, самосъзнание, за да живея в този град, и да се считам за част от него.
    Нямам нищо против хората от провинцията, но малцина са тези от тях, които могат да заживея в София с необходимия стандарт на живот и въобще манталитет. Не казвам, че провинциалистите са задължително селяни или пък не са интелигентни, но те са част от един друг град, с друг начин на живот и други навици.
    Мисълта ми, е че, ако искаш да заживееш в София, трябва да имаш самосъзнание на столичанин, както и необходимите качества от гледна точка на "интелигенцията" .

И накрая една българска поговорка:
    Всяка жаба да си знае гьола!
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Тъкмо си пишех в мирк с едно момче от София и ето неговите впечатления:

|13:59:53| <{DayLiGhT}> vsyshtnost ot kyde si ?
    |14:00:15| <Denitsa`> силистра
    |14:00:29| <{DayLiGhT}> ahaa o super
    |14:00:30| <{DayLiGhT}>
    |14:00:40| <{DayLiGhT}> poznavam tolkova prekrasni hora ot tam
    |14:00:52| <Denitsa`> :>
    |14:00:54| <{DayLiGhT}> zaradva me

|14:01:44| <Denitsa`> зависи какви са ти познатите
    |14:01:48| <{DayLiGhT}> primerno po 12 choveka
    |14:01:52| <{DayLiGhT}> ili 15
    |14:01:54| <{DayLiGhT}>
    |14:02:02| <{DayLiGhT}> i ako predpoloja che ima oshte pone 100
    |14:02:02| <Denitsa`> толкова познаваш?
    |14:02:08| <Denitsa`> О.о
    |14:02:16| <{DayLiGhT}> dam, no ne samo ot SIlistra, i ot Aidemir
    |14:02:22| <{DayLiGhT}> ot Kalipetrovo
    |14:02:24| <Denitsa`> ахаааа

14:07:30| <{DayLiGhT}> semeistvoto ot Kalipetrovo go poznavam ot 5 godini
    |14:07:37| <{DayLiGhT}> na drug lager na Uzana
    |14:07:50| <{DayLiGhT}> te sega sa v Varna
    |14:08:21| <{DayLiGhT}> i imam nqkolko poznati ot Aidemir
    |14:08:34| <{DayLiGhT}> no ne tolkova blizki
    |14:08:43| <{DayLiGhT}> moje bi samo edno mom4e mi e po-blizyk

|14:09:00| <Denitsa`> радвам се,че си останал с добри впечатления
    |14:09:04| <Denitsa`> за хората в нашия край
    |14:09:05| <Denitsa`> ;D
    |14:09:12| <{DayLiGhT}>
    |14:09:17| <{DayLiGhT}> ami dosta kulturni hora
    |14:09:21| <{DayLiGhT}> rabotlivi i uporiti
    |14:09:31| <{DayLiGhT}> bqh iznenadan
    |14:09:34| <Denitsa`> xD
    |14:09:41| <Denitsa`> защо си бил изненадан
    |14:09:43| <Denitsa`> хах :>
    |14:09:55| <{DayLiGhT}> o4akvah zadrqmali, selqnduri, kakto v Lom ili Nikopol ili nqkyde tam ...
    |14:10:10| <{DayLiGhT}> no qvno ne e taka
    |14:10:12| <{DayLiGhT}>

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Абсолютна глупост...

по твоята логика- баща ти не е затук, защото надали има самосъзнанието на софиянец, а аз примерно не мога да отида в Ню Йорк...

И какво е да заживееш с необходимия стандарт на живот точно?
    Всеки софиянец е задължен да яде хайвер или да си купува дрехи от Витошка на два месеца?
    тук съм съгласна с теб. няма такова нещо като - стандарт. манталитет обаче си е друго нещо. моя съсед за пример - преди 3 години се мести от гъзидол.. в софия.от 1 година живеем врата до врата.стотици вечери не съм можела да спя я от това че крещи,че пее,че има компания/децибалите са уникални просто../ или че прави секс с жена си...да е жив и здрав,правихме му забележки,ченгета викахме и кво? фасовете пред вратата ми,музиката до 4 и 30 ппрез нощта и Цветелинчо си остава селянче,майната им на 3те години време да се образова и "внедри". Аз съм 3то поколение Софиянка и се гордея с това.Принципно не нападам селяните и селянията им,ама като прочета в една тема по- надолу кви сме ние и ....

абе както казваше баба ми / тук никой да не се обижда/ - не можеш да го доведеш от нивата,да му вземеш сърпа и да го чакаш да се секне във везана и гладена кърпичка" или нещо такова беше..

Цитирай Първоначално написано от Kr1sSsyto93
    не е честНо тъкМО се събРАх с гадЖЕто ми отНОва и сичКо тръгНА какТу тРябВа ии раЗбрах че ще заминАва за тъПАта шВЕция за 5 мЕсеца сЯка вечер пЛача щоту ни е ТОлковА яко и сЯ ко тШк... ай някой дА ми отГ що сичко тРяа да е тОлкоВа прЕебану кой знае ко шса случи през тея месеци

язък че девойката е от варна.

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Това с мекото говорене на провинциалистите и "правилното" говорене на софиянци е нищо повече от една градска легенда без никаква стойност. Иначе, въпреки че аз самият съм от провинцията не мога да отрека, че също не понасям провинциалисти, само дето за мен този термин означава не просто хора, които са от провинцията, а хора, които нямат никакво място в София, живеят на квартира, работят за мижави пари и често не по специалноста си, но са готови да просят само и само, за да не се отлепят от града на Витошка, МОЛ-а и Сити Центъра - не, мерси! Вън такива провинциалисти от София. Виж, против такива хора от провинцията, които отиват в София, защото даден работодател държи на тях, които могат да си плащат свястна квартира, в която живеят максимум 3 човека, а не 145151515, които работят хубава работа и по специалноста нямам нищо против. От такива има нужда столицата, а не от някакви дошли от някъде си селяни, които преди да дойдат мразят София, а като дойдат забравят да си тръгнат! В този ред на мисли - би могло да се каже, че и аз ще ставам в скоро време софиянец, макар много да не ми се иска, но да видим.
    Левски шампион але але!

Цитирай Първоначално написано от air_J
    Това с мекото говорене на провинциалистите и "правилното" говорене на софиянци е нищо повече от една градска легенда без никаква стойност.
    А в коя книга ще видиш да пише "млйеко"?
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от пор
    Това с мекото говорене на провинциалистите и "правилното" говорене на софиянци е нищо повече от една градска легенда без никаква стойност.
    а хлЕб и млЕко?

Намерихте и вие за какво да се хванете, пф.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от пор
    Пловдивчани и русенци не се броят - те говорят по-мйеко и диалектно от всички останали, с изключение на баш шопите и тези от пиринският край. А продължавам да твърдя, че твърдението, че видиш ли софиянци говорели най-правилно е напълно невярно и смешно.
    Левски шампион але але!

Щот' сичко пропада

Kakvo razbira6 pod "provinciq"? Hora s niska kultura, ili hora s vse o6te zapazen moral? Vse pak 75 % ot vsi4ki sofianci, vsa6tnost ne sa sofiiski grajdani.. i kakto glasi edin laf "prez sabota i nedelq Sofq e pusta, za6toto vsi4ki sofianci se pribirat po selata si".....
    Az ne sam ot Sofiq, no ne namiram s ni6to da sam po-nazad ot jivee6tite v golemite gradove. E, da nqma golemi magazini kato metro i t.n.. no po magazinite li 6te cenim koi kakav e..

ama 4e ste zagubeni..

Pak i pravilnoto govorene ne e samo do sreda, v koqto se jivee i vsi4ki govorqt pravilno ili gre6no, no i do umstven bagaj. Vse pak nikoi nqma da te bie sas sopa, za da govori6 gre6no...

Vqrvate v mitove i gluposti.

Провинцията - това е мястото с външни кенефи, без канализация, с режим на водата, боклуци по улиците, с крави и кози под балконите, там където циганите се чувстват най уютно и прииждат с кашоните си, или с други думи казано - СОФИЯ, това е провинцията.
    А защо ги мразим, защото са педали с педерастки манталитет и задръстени малоумници. Омразата ми към тех е вродена, просто не ме кефят.

Купи си:

I Sofia

Изнасяте... Цела София е затънала в "това".

Прочети темата за софия, самите софиянци го казват... некои дори се гордеят с това.

немата вода, само боклук е у софията, село е
    аз си обичам на нивата да си легна и да гледам кравите как пасат
    ебал съм ви живото у това големо село

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Аз живея в малък град. Прекалено малък. Пълен с провициалисти.

Града задушава, просто ме убива. Хората са тесногръди, консервативни. Коне с капаци.
    Мога да водя нормален разговор с около 10 човека.

Затова и софианци мразят "селяните". Защото освен невъзпитани, са и неорганизирани. Напълно ограничени.

И после как да не дойда в София? Къде мога да получава такова образование, такива възможности за развитие?
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    Свищов Town
    Я дефинирай "възможности за развитие", щото напоследък доста се поразми това понятие. А "хубаво образование" можеш да получиш и на друго място, не само в София. Освен това тези прословути "възможности за развитие" можеш да откриеш и в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, че дори и Плевен, при това не по-лоши от софийските поне в парично измерение. Лично гарантирам за това. Веднага ми се набива шокиращият пример на моя колежка, която като главен касиер взема точно 420 лева, с които пари в София може само да мишкува в квартирата. И майтапа настрани, но почти същите пари взема и един приятел, който си бачка тук в Свищов на същата длъжност, само че в ПИБ. Така че, моля да се дефинират понятията "възможности за развитие" и "хубаво образование", и също така ако е възможно да ми се поясни защо се търсят първо в София, а не във Варна, Пловдив, Бургас, а защо не и в родните градчета, било то и малки? В крайна сметка и в малките градове трябва да остане някой и столицата определено отблъсква и изхвърля хората, които не могат да си позволят да живеят там, защото след като завършиш прословутото образование квартирата ти дори да е в Студентски град няма да е на цената на 2 килограма луканка...
    Левски шампион але але!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    похвално е, че се информираш от форума...

продължавай в същия дух, маке
    Путьо, аз от къде се информирам си е моя работа. Но щом самите софиянци го казват, аз нема да им противореча.
    Дееба и идиото.

Цитирай Първоначално написано от Рaнгел
    немата вода, само боклук е у софията, село е
    аз си обичам на нивата да си легна и да гледам кравите как пасат
    ебал съм ви живото у това големо село
    Ето го и поредното доказателство за истерията, обхванала софийските говна. Те цел ник са регистрирали хахаха дебили. И после не приемали тия спорове насериозно, та те целите треперят от истерия и денонощно мислят за София и тия които я мразят.

Супер фен
    Град
    Своге
    xaxa predi mene imashe edin komentar,4e sme idvali v Sofiq na pazar neznam si kvo,mi az kvo da napravq 4e jiveq v maluk grad i izbora ne e 4ak tolko bogat,estestveno 4e v meseca pone vednuj 6e hoda do Sf na pazar,pff
    PP a pa ve kvo se karate v koi grad e po-dobre

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си