- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо не харесвате хората от провинцията?
точно тези хора са най-печените ..
както някой е казал българия е едно голямо село![]()
![]()
![]()
![]()
....Първоначално написано от Boot
Мерси.![]()
Първоначално написано от Boot
![]()
![]()
Тука съм склонен да споря, ако искаш.Първоначално написано от _showy_
Разлика между селянин и селяндур има, и то огромна, за мен.
Селяните се грижат за земята, най-просто казано. Царевичаци, слънчогледи, сешшсе. България, стига нещата да бяха реализирани както трябва, е точно селска държава - пълна с ниви (неупотребявани в момента незнайно защо), които при отглеждане ще натворят ебахти реколтата от каквото и да е. Да си селянин не е срамно - това е начин на живот, който просто е по-различен и спокоен от градския. Живееш си кротко, мирно, пасеш си добитъка, произвеждаш млякото, което после градските ще употребяват...
Селяндур вече е начин на мислене и отношение към другите. В тази тема, вярвам, говорим за селяндурите![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
^ Селяндур е манталитет.![]()
е ,да права си .. на някой хора/като теб/ от километри им личи че са от селоПървоначално написано от Emo Doll
![]()
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Ми, да, то Ловеч, дори и област, си е един вид село.![]()
Тъпа ли си, не знам, ама явно не загряваш какво обясняваха хората досега.![]()
Дори и от София да си, това не е гаранция за добро поведение и държание на гражданин на една столица.![]()
не ,целенасочено се заяждам с тебПървоначално написано от Emo Doll
нищо повече. аз хората добре си ги разбрах
и да тъпа съм,ама не съм от село Ловеч
а ти душа,издои ли кравата снощи?
Че в София няма софиянци е ясно...Там хората са от къде ли не.Да не говорим,че аз лично никога не бих отишла да живея там...Не се чувствам добре. А относно хората,които се наричат граждани...Добре е да знаят,че Гражданин не е нарицателно за някой,който живее в град.Гражданин е манталитет,отговорност,акт ивно участие в случващото се наоколо,възпитание... прочетете в учебниците по Свят и личност.![]()
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!!!
Да, ама млекце не пуснаа.![]()
Та дори и от столицата да си, от някой по-голям град, като се появиш на чуждо място, не минаги ще си проличи откъде си, защото не селището, в което живеем ни прави селяндури или "граждани".
не бе ,о.к, те да си идват от провинцията хората,само че както каза Бети/Snowy - някой да не си влачат селския манталитет.
е вие казахте едно нещо по 5000 различни начина..
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Да, ама си пише някоИ.Ето на това му викам аз селски манталитет.
Та аз ако искам не само в София ще ида, ми и на края на света. Никой нищо не може да ми каже.
И какво като ида в София със "селския си манталитет", ще заразя всички добри хорица, които даже не са чували за село ли?
А на тебе като ти чета постовете и виждам какъв е манталитета ти.Жал ми е,че такива като теб се подиграват и обиждат хората....Като ти самата само в последните си 4-5 мнения по тази тема показа колко си ограничена...Първоначално написано от Ice_Queen_
Нищо лично,но ако искаш да не изглеждаш проста селянка,си промени леко отношението и начина на изказване...sux![]()
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
ИДВАМ КЪМ СОФИЯ, МАМА ВИ МРЪСНА!! И СТАДАТА ШЕ СИ ДОВЕДА ДА ПАСАТ У ЮЖНИО ПАРК И ЦАРЕВИЦА АКО ИСКАМ ШЕ СИ ЗАСАДЯ !!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
^Да не забравиш яйцата.
![]()
Първоначално написано от Emo Doll
![]()
![]()
![]()
ти па кво се месиш ве, катинар за темата, щото се изчерпа и 'сички дето продължават да спорят са тъпи пръчки.
Кой се меси?
никой, заеби. катинар.
Хъх точно нея я познавам и манталитета и определено си е на ниво.Първоначално написано от MaRiYa_86
![]()
И повярвай ми не изглежда като проста селянка.Хах...
[img]Всяка област си има специфичен диалект. Както един софиянец казва "седиме", така и някой добружанин казва "зилено".[/img]
Работата е в това, че тези с диалекта идват тук и ни правят забележки за "седиме".Което е неуместно при условие, че не говорят правилно и са дошли в нашият край, в който малко или много се говори така.
![]()
А тези които се грижат за семята са на толкова високо интелектуално ниво....Първоначално написано от ScionOfStorm
Те не псуват, не храчат, не се напиват всяка вечер...
Посещават културни мероприятия всяка седмица след жътвата.... Абе хора на ниво, приятни за общуване....
![]()
ПП. Със сигурност не важи са всички, които се занимават с обработване на земя..... Но като цяло това е положението там.
Но благодарение на хора като тях се храним все пак,нали? И в крайна сметка какво ви бърка толкова...Никой не ви кара да живеете така,то си е въпрос на личен избор.Първоначално написано от _showy_