- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- [18+] Хората променят ли се?
Да се промени напълно - невъзможно.
Да се промени до известна степен към по-добро - само с цената на големи усилия. И разбира се - с много желание.
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
човек се развива и се променя и без да го усети.
аз правя целенасочено промени и вътрешно и външно.
бла бла че след 20 години бил изграден характер и не можел да се промени.
вс си е до въпрос на желание , усещане и нужди.
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Определено - ДА!
Съдя най-вече по себе си, макар че имам наблюдения и над свои приятелки и приятели. Хората израстват и наистина на 20 вече не са онова, което са били на 16.
Сега осъзнавам, че на 16 съмс е държала много глупаво и детински, направила съм много грешки и направо съм била голяма лигла и пикла( как се нахраних , обаче ). Особено що се касае до връзката ми по това време.
Сега, 5 години по-късно, мисля, че съм много по-зряла и вече съм способна да изградя една истинка връзка, скрепена с доверие и взаимна подкрепа.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Същия дечко съм си..![]()
Но просто не искам да се променям все още.Искам да си поживея още малко по детски, защото като те грабне живота, и не те пита дали си дорасъл или не.Животът е този, който те кара да се промениш.Ако и той не успее да го направи, цял живот ще лежиш на гърба на мама и тати..![]()
разбира се
чудесен пример са повечето момичетата
от 12 до 20 годишна възраст
те са малки ебливи курвички (обича едновременно Гошо, Пешо и Сашо
но се чука с Тошо - нещо от този сорт)
след това настъпва момента
в който коренно се променят
ЕВОЛЮИРАТ
и се превръщат в лелки![]()
Моля ?!
Може да съм под 18 години, но все пак ще си изразя мнението!
Не, характер не може да се промени, просто човек може да се нагоди към различна обстановка до такава степен, колкото само да прикрива емоциите си за пред хората, но разбиранията му, начина му на мислене..
Не..
Под 18 съм, но искам да разкажа за промяната, която наблюдавах у една моя съученичка, наистина за 4 години израстна като човек, от мой враг се превърна в мой приятел.
Запознах се с нея 4ти клас, и честно казано се отвратих от нея. Беше от типичните малки момиченца, мислещи се за голямата работа, и псуващи всеки с най-новата псувня, която са научили. Беше меко казано отвратителна и по-голямата част не я понасяше. 5ти и 5ти клас не се промени особено, продължаваше да псува, а и беше 1 от 2те на класа.
7ми клас явно нещо и прищрака и започна малко по малко да се променя. 8ми клас вече беше мило, възпитано, и раздаващо се момиче. Тази година завърши 10ти клас с пълно 6, занимава се с танци и е супер запалена еколожка. За 6 години се превърна от ларва в пеперуда.
Може промяната да ви се стори незначителна, но мен наистина ме порази.![]()
^^
Рожбо,светът се променя.Не може да не се променяш заедно с него.Всеки нов човек,нова идея,нова песен ако щеш,те променя.Това,че на повечето не им се случва нищо по-значимо и вълнуващо от свада с контрольори .. За да се променяш,да вървиш нанякъде,трябва да търсиш,да си любопитен,да държиш на своето,но без да изпадаш в крайности.
Това за кого беше?Първоначално написано от _donna_
Може да се промениш за ден.
Или за месец.
За години да не си говорим...
Може да съм лапе малко над границата между 17 и 18, но в сравнение с миналото лято съм се променил толкова много, че понякога се плаша какво по дяволите е станало.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Панта рей..
Могат да се променят,доброволно или 4рез манипулация
П.С.Имам 18![]()
Абе, хора, не разбирате ли, с всяка изминала година от живота ви, се променят амбициите ви и разбирането ви за живота, НО характерът НЕ! Все пак има едно малко коренче, което си е вродено, и колкото и да се опитваш да го изкорениш-не става работата..
Може и да станеш по-смирен, но както вече казах, това ще е просто за пред хората, ти самият, като личност няма да си се променил!
За тебе.Това за кого беше?
Хм.Всичко тече,напомня ми за някой филм..сещаш ли се за такъв?Панта рей..
Могат да се променят,доброволно или 4рез манипулация
А иначе..чрез манипулация почти винаги не е и наполовина толкова ефективно и плодотворно.![]()
^^ Характера ти също може да се смени,ако ти се слу4ат някакви катаклизми.
Не се сещам за кой филм,не оби4ам да ги гледам,но все пак препоръ4ай ми го,ако може..Първоначално написано от _donna_
Колкото до това с манипулацията-ефективно или плодовито-зависи от това което целиш.Най-простият пример е религията,както и сектите.Те не са ли ефективни?![]()
Айде, айде.Първоначално написано от Emo Doll
Преди две години най - добрият ми приятел замина да живее в друга държава. Беше най - кроткото, най - спокойното и най - милото момче на света. Суупер търпеливо момче... като агънце.
Преди седмица се върна. В момента друса. Техните го гонят от тях. Супер нервен е. Държи се много грубо и няма грам общо с това, което е бил преди две години. Характерът му е различен, разбираш ли? И не ти говоря за момченце на 12 години, а на много повече.
Та... ако ти не си склонна да се промениш коренно, то това не означава, че всички са като теб.
Хората се променят. Днес си такъв, но не знаеш какво ще си утре. Не знаеш в каква ситуация можеш да бъдеш поставен, не знаеш как може коренно да се променят възгледите ти, характерът ти. Да, аз съм малко хлапе, което си няма почти никаква представа от живота, но съм виждала с очите си как се променят хората... дори понякога се чудя и на себе си.
Звучиш ми като врачка от канал 2001.НО характерът НЕ! Все пак има едно малко коренче, което си е вродено, и колкото и да се опитваш да го изкорениш-не става работата..
Характери,чакри .. характерите се обуславят точно от средата..а не от "коренче"?
равр,и аз не се сещам,затова те питам.
Май с Робин Уилямс беше някакъв филм ... а да и на Валери Петров му е любима фраза,май май.
Ефективни са.Но са нездрави и обсебващи.
Недопустими за всеки умствено здрав човек.
Това корен4е се нари4а интелект..интелекта събира в себе си ка4ествата на индивида..
Интелекта е вроден само като възможността му да се развива,но никой не се ражда с определени ка4ества (харакер) ..той се развива благодарение на средата.
дона,манипулацията не винаги е целенасо4ена..средата ти също те манипулира,без никой от нея да иска да те променя и без ти дори да усетиш.Ето ти още един пример за добра манипулация.![]()
винаги трябва да се търси промяна в обстоятелстава![]()
Моля ?!
^^^ (дона) Може би "Обществото на мъртвите поети"? За Робин и Панта рей.
Страхотен филм, бтв.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
А баш тва исках да кажа ама с тоя махмурлук ми е трудно.Интелекта е вроден само като възможността му да се развива,но никой не се ражда с определени ка4ества (харакер) ..той се развива благодарение на средата.![]()
Не съм казала,че е целенасочена. (:дона,манипулацията не винаги е целенасо4ена..средата ти също те манипулира,без никой от нея да иска да те променя и без ти дори да усетиш.Ето ти още един пример за добра манипулация.
Средата променя ако не се откъсваш достатъчно често от нея..
Да,филмът е страхотен само че там става въпрос за carpe diem - улови мига.^^^ (дона) Може би "Обществото на мъртвите поети"? За Робин и Панта рей.
Страхотен филм, бтв.![]()
Уф..имаше и един друг със семейство, което умираше един по един, може и с него да го бъркам. Къде отиват душите ли, нещо такова.. Да еба, този човек си харесва този тип фрази и това е![]()
Абсолютно.
Аз скоро гледах филм с него,в който е някакъв луд свещеник и побърква едни младоженци.Много тъпа комедия.Това май е единствения слаб филм на Робин Уилямс.