- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- влиянието на мисълта
Има един филм, който говори за тези неща "The Secret", за силата на мисълта, как хората мислийки за нещо го превличат към себе си. Също и подобна книга четох, няколко месеца след като гледах филма, книгата се казва "Създадел на реалността".(странно нали ? Как след филма изкочи и книгата) Там се говори точно за такива хора, които създават сами собствената си реалност и наричат това явление Трансърфинг. За мен това е вярно, мисълта вляе повече от колкото може да усетим (има и хора,които са по чувствителни, при тях мисля,че е различно)За влиянието на мисълта също може и да потърсиш информация относно експериментите на Др. Емото в "google".
Eто и моите отговори:
1. Да сбъдва се, когато човек вярва силно в нещо, той го предизвиква към себе си, но трябва и да действа когато моментът настъпи. "Когато съдбата почука на вратата ти - не се прави, че те няма в къщи.
2. Разбира се, че ги прави по силни. Ако човек гледа себе си с недоверие, не вярва в своите действия, то какво ще постигне ? Ако трябва да убедиш някого в нещо и сам не си вярваш, как ще стане това ?
3. За Господ са изписани много книги, но не мисля, че хората са го създали - по скоро обратното.
4. Да, според мен ги привлича, зависи какво внимание им отдава разбира се.
5 Не бих се оставил само на мислите и на вярата си, имам крака, ръце, по-скоро всичко трябва да работи заедно като една система за да има по-добър ефект![]()
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality