- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Менструални болки
Аз нямам никакви болки или други симптоми ((освен,че преди менстуацията - появява ми се бяло течение,което е доста обилна)) иначе други симптоми нямам..
Е,случва се на 6 месеца веднъж да ме боли - но тогава вземам Но-шпа -- помага
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
аз съм си така винаги силни болки в кръста първите 2-3 дни и после нищо , само топла баня шал около кръста ми помагат
Вчера ми дойде за първи път и вечерта изпих един солпадеийн и невероятно бързо ми мина :grin:
Ми при мен болките са рядкост,един път помня да ме е боляло ужасно много,поече от друг път ама дори и тогава не съм пила никакви лекарства.Просто с тия химии не си говорим на ти...Препоръчвам ти да не ги използваш твърде често защото повече вредят от колкото оправят...на скоро чух (май беше за аналгина) че може да предизвика ракови заболявания...иначе преди да ми дойде светът ми е крив,криворазбран и много се карам вкъщи с майка ми...после ми идва минава и заминава...но както казах когато и да ме е боляло не взимам лекарства,лягам си или сядам,отпускам се и гледам телевизия или седя на компа и ми минава сравнително бързо...
Мен рядко ме боли.Само първия ден усещам малко дискомфорт в корема и то в продължение на 4 часа някъде - не повече.Но когато ме боли е гадничко.. особено нощем като ме заболи корема ии... последният път няколко часа от нощта не можах да спя от болки и се въртях като лудо в леглото.Поне като е през деня се занимавам с нещо и освен малко отпадналост и дискомфорт друго няма... но през нощта е мн зле понякога. Но съм си мазохистче и не взимам болкоуспокояващи.![]()
![]()
Добре че не съм от хората които не могат да ходят и да мръднат заради МЦ.. аз си спортувам и ходя без да ми пречи.
![]()
![]()
![]()
Нурофен - Това за мен е най - доброто лекарство,нищо друго не ми помага !!!
Първоначално написано от chocolatedidi
на всеки е различно как му действат ..на мен ми действа единствено НО - ШПА
![]()
awerw♥
При мен първия и втория ден са пълен ад. Пия Дексофен по-силно болкоуспокояващо е, но при мен има ефект. Тези нош-па, бусколизин или спазмалгон не ги усещам, иначе Нурофен ми помага, когато е по-слаба болката.
И аз съм така първите 1-2 дни и използвам но - шпа:P
Ммм..мисля ,че е нормално![]()
Бъди себе си!
Момичета мислите ли че ако пиеш хапчета за усилване на менструацията може да ти свърши по рано.
Аз нямам такива проблеми,но майка ми я боли доста..казва,че спазмалгон за половин час я изправя на крака,не засилвало кръвотечението..най-добрата ми приятелка ношпа пие..не знам пробвай ги и двете и виж кое ти действа най-добре![]()
I used to believe in miracles..now i believe in me.. ;]
Аз съм чела, че болката се дължи на неправилното разположение на матката..и има няколко пози който успокояват мигновенно... пробвала съм ги и найстина за разлика от лекарствата има мн бърз ефект... (но не грантирам че наитна е така)
Можеш да направиш малко физически упражнения-но ако болките са твърде силни легни и си почивай на топло. През дните от менструацията ти може да хапваш по-малко шоколад пълнозърнести храни плодове и зеленчуци млечни продукти и трябва да има добавено към менюто ти повечко протеини. От време на време си хапвай и от сладките изделия-но без да прекаляваш!!!!! Надявам се че съм ти помогнала.![]()
В живота винаги едната жена е златна, а другата е съкровище!!!
Здравейте !! Аз съм момиче на 14 години. Пиша ви за да споделя , че незнам за вас но аз всеки месец умирам от болки. Винаги когато ми дойде или преди месечния ми цикъл много ме боли долу в дясно на корема. Една пронизваща болка или тъпа или като контракций. Пия бусколизин , но не винаги минава. Понеже аз съм много притиснителна и вече 5 месеца подрет ходя на доктор за да ме прегледат (Защото много ме е страх да не е апандесит.) и те все казват , че нищо не е. Но аз за да съм спокойно ходя , дори миналия месец (юли) ходих и във спешното , но пак нищо. Моля ви отговорете ми .. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО![]()
според мен всичко ти е наред щом цели 5 (!) месеца подред са ти казвали, че ти няма нищо - най-вероятно ти няма! не се притеснявай толкова.. и мен 3-4 ден ме боли, но после отминава .. не се тревожи :*
Благодаря ти :*
Аз принципно рядко имам болки преди и по време на менструацията, но иначе ми помага Но-шпа.