.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 28 от общо 28
    Наслаждавай се на умниците от Калдата.

http://www.kaldata.com/forums/index....pic=92610&st=0

3 страници изписани относно това как мога да си съсипвам така батерията, като не я вадя от лаптопа, когато съм вкъщи.
    Ей, бтв, позволено ли е да се пускат линкове към други форуми? Ако не, извинявам се.

Аз пък се смея на вас

Точно това падане на батерията с 3-4% - а именно до 95% и после зареджането й с 3-4% до 100% се образува един процес от постоянно зареждане на батерията през кратки интервали.
    Демек батерията се възбужда за кратки интервали през кратко време, което НЕ е полезно за нея й нейното КПД.

Именно това скапва батериите и на лаптопите и на мобилните телефони.

Всеки, който е учил малко химия, електроника ще се досети.

По принцип се позлва 220 Волта, а батерията се оставя някъде заредена докрай. И както беше писано във онзи форум поне веднъж месечно я ползвай и я изтощавай за да не се образува ефекта на "забравяне" на батерията и да почне да пада много бързо.

От това постоянно презареждане от 90-95% до 100% част от батерията "прегаря"и нейния капацитет пада/намаля. (обяснено с 1 изречение). Има много добре нарисувани картинки и обяснения в нета.

Вадете си батерията с една дума да нямате кахъри
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Това вече е друг въпрос

Според теб в този тийн форум, дето повечето са на по 12-18 години и чакат на мама и тате дали могат да си позволят

.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си