Цитирай Първоначално написано от KillSwitchEngage
Цитирай Първоначално написано от ilsi_
"Семейство не се създава с документи. Семейство се създава с любов. "

Напълно съм съгласна с Valkyrie !

и после много деца остават сираци и отритнати защото закона неможе да си сварши работата като няма документи
Децата не остават сираци и отритнати, защото нямат "еди-к'ви-си-документи". Остават сираци, защото нямат родители.
А дали направи Изказването? Даже не разбрах какво точно имаш предвид. Защото законът/държавата винаги може да се погрижи за едно дете, стига да има желание. Но държавата е стигнала до степен, в която има желание само тогава, когато има интерес. Пък и тези, които трябва да се грижат за детето, са родителите му на първо място, а после държавата. Никакъв документ не би бил в състояние да накара един добър родител да се откаже да се грижи за детето си, също както никакъв документ не би могъл да накара лош родител да бъде добър родител. Ако ми изясниш какъв тип случаи точно визираш, при които децата остават "сираци", защото нямат "документи", може би бих могла съвсем да те затапя.
Редакция: Пфффф... Като ти видях правописа веднага ми стана ясно, че най-вероятно самият ти нямаш идея какво искаш да кажеш.