- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- брекети или нещо друго :(
здравейте значи .. кучешкия ми зъб е доста крив и ми казаха да си слоха брекети ... НО НЕИСКАМ ДА СЛАГАМ .. изобщо неискам да слагам такива работи ;( ... та има ли някакъв др начин .. дедазнам .. операция ли ... там онея от пълна промяна специалистите как им оправят зъбите?? неможе ли нещо такова да ми направят ... не ми се слагат брекети
![]()
Без апаратче няма да стане без значение какво е то ( брекети или подвижно ). Все пак отиди на ортодонт ,за да ти каже най-добре как могат да ти оправят зъбите.![]()
ortodonta 100% shte my kaje breketi, zashtoto sa po skapi..sloji si podvijno aparat4e, pitai pri zabolekarq si za info..
значи на мен проблема ми е само в кучешкия .. малко нагоре и напреде е .. абе кривичак е ... та тея подвижните шини ако ги нося само вечер и през времето което съм в нас дали ще помогне малко ... и другото .. мога ли чрез няква операция ли дз ... ?!?
Първоначално написано от Marto_92
Мисля , че ще помогне , през ноща и през времето в което си у вас , ако си с тях... Така правеше едно момиче и и се оправиха зъбите , не е нужно да ти слагат онея брекети
..И стига с тея операций , едва ли ваще ще ти дадат пари за толко скъпа процедура , само заради един зъб
.. Успех
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
амм мерси .. ама тази твойта приятелка какво крив зъб ли имаше .. ? и на колко години еПървоначално написано от sladkish_14
защото аз съм на 15 .. и незнам .. не съм ли мн голям за тея шини
![]()
Ами не на 14 беше , и не беше само 1 зъб , а почти всичките предни ... Не иска да носи тези брикетите и си сложи такива , които може да си ги маха когато пожелае ... Обаче при нея по - бавно се оправиха нещата , ако искаш да не си слагаш брекети ще трябва да се въоражиш с малко повече търпение .. Но пък за сметка на това , няма да ти се подиграват , все пак си момче..Първоначално написано от Marto_92
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
до колкото знам операцията е доста сложна и мн скъпа така че не си струва по добре си сложи брекети а ако искаш да не се забелязват тоест да са прозрачни си сложи керамични![]()
Like boom, boom, boom
What I wa-wa-want
Is what you wa-wa-want...
за един крив зъб няма да ги носиш тея брекети чак толкова дълго... не си струва да се занимаваш с тея подвижните,особено ако не ги носиш постоянно кой знае колко време ще се мотаеш с тях...от опит го знам,повярвай![]()
отиди на ортодонт ,за да ти каже най-добре как могат да ти оправят зъбите.
то ако си сложиш брекети ще ти отнеме по малко време носенето от колкото със шинипоне така мисля де..ама с тези подвижните не е работа
![]()
Cruel Intentions
Не ви разбирам, честно.
Моите зъби преди бяха някакъв СЪЩИНСКИ кошмар. Съмнявам се някога на живо да сте виждали ТАКОВА нещо като моите зъби. Не мога ви опиша в какъв вид бяха. Като малка носих шини - без резултат. Накрая сложих брекети. За 2 години (или 2.5... дори не помня) зъбите ми се оправиха. Да, и сега им намирам някакви кусури, но приятелките само ми се смеят.![]()
Животът ми не свърши с поставянето на брекетите. Напротив - започна наново. Сега се усмихвам на снимки - едно време не смеех и без да си покажа зъбите да се усмихнаХаресвам си усмивката и си ми е мноого добре. Брекетите изобщо не се отразяват толкова генерално на живота ти, както повечето си мислят.
+ това след като е един зъб:
(1) Няма да носиш брекети за един зъб предполагам. При мен бяха ВСИЧКИ.
(2) Щом е един зъб, ще ги носиш под 1 година. Някои ги свалят на 5-6 месеца дори.
(3) Не говори толкова смело за операции. Майка ми има една операция и до ден днешън има УБИЙСТВЕНО (!!!!!!!) главоболие. При нея нещата са били доооста по-сериозни де, но виждам, че целият й живот зависи от това нечовешко главоболие.
Моят съвет е - прави това, което ти казва ортодонта. Ще носиш шини/брекети 1 година и ще имаш цял живот хубави зъби. За мен това си беше ебати сделката...
някой ако е имал като моя случай![]()
да сподели иии тези които са носили шини имало ли е ефект
... защото мисля да си взема шини и да ги нося докато спа и докато съм си унас
![]()
mislq che kogato e za edin zyb slagat nqkakva prujinka li kak se kazva,konsultirai se s ortodont ;]
Все едно мен описа. Буквално.Първоначално написано от Бонбонената фея
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
ми те хората ти казаха,ти твойто си знаеш... са един зъб няма да носиш брекетите дълго...може дори няколко месеца...Първоначално написано от Marto_92
1.че шините нямат толкова бърз и добър ефект
2.че са много по гадни от брекетите
3. ДА-носила съм шини 7 години....ефект?!-да има-сега съм с брекетихем не ми бяха кооой знае колко криви зъбите-един зъб така като твоя вероятно,който растеше по нагоре от редицата,отначало малко разстояние м/у предните 2 зъба(е то се оправи с шините) и последните 2 зъба бяха криви...
Да гадни са брекетите-всеки месец мъки със стягането и рани,но си заслужават определено пред шините!!
Аз за същия проблем носих шини близо 4 години. Ефект има...ама 4 години....накрая ми писна и зарязах всичко. Сега съжелявам. И аз обмислям за брекети, само те останаха като възможност, защото не съм малка вече- на 18 съм и шини не става май
Аз носех брекети 2 г. да си го кажа чесно не ги носех защото ортодонта ще се облажи от повече пари а защото то беше нужното...не може да ти слагат такова каквото искаш..подвижното е за по-леки случаи,а за наместване на разстояния между зъбите или оправяне положението на зъба си е брекети стига да не е мн тежко разбира се може и подвижно..но при брекетите ти лепват самото метално как да го нарека като пластинка през кято промушват една дъга и си имат специална диаграма според това как трябва да е зъба правилно колко по-нагоре или по-надолу да я сложат тая пластина..абе ти май си за брекети..но след брекети се копува подвижен апарат за оправяне на захапката или там кво беше и след това носиш още 2 или 3 год. в зависимост колко си носила брекети рентационна шина за да не ти се наместят отнова в стария си вид зъбите...но ти може и да си лек случаи ..Косултирай се с ортодонт..той ще ти каже най-добре
Тц,аз само ще ти кажа , щом имаш проблеми със зъбите,сложи било то брекети или подвижни и си оправи зъбите,за да не си чукаш главата след време.![]()
По-добре наистина с брекети. С шини бях години наред, никакъв ефект. ГРАМ. А както казах по-горе, за отрицателно време ми се оправиха невъобразимо кривите зъби с брекети. При теб наистина най-много 2-3 месеца да ги носиш.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Ne se pritesnqvai ot breketite tolkova. V nachaloto e malko stranno, ama posle taka svikvash, che ne useshtash, che gi nosish. Az sym nosila podvijni shini baq vreme i znaesh li kakvo se sluchi? Izkriviha mi zahapkata do takava stepen che kato se usmihneh vtoria mi zyb beshe nai-otpred, zashtoto toz i zyb beshe otzad, zaradi malkata mi cheliust, kogato go izvadiha napred i da e v redicata, toi stana kato preden zyb, dvata predni se bqha izmestili dosta v dqsno. Posle mi izleze edin zyb, koito beshe prekaleno napred i ne v redicata i zybolekarkata kaza, che trqbva da go izvadi, zashtoto nqma mqsto za nego. Blagodarq na bashta mi, che ne se e syglasil i me zavede da me vidqt v Sofia v tazi klinika Uniordent (ne znam tochno kak se pishe). Tam mi kazaha, che tova s izvajdaneto na zyba e pylna glupost i breketite shte mi opravqt zybite. Slojih gi i eto sled 2 godini i polovina imam prekrasna usmivka i zahapkata mi e normalna. Syjalqvam, che sym nosila shinite, seriozno!
ee вие наистина ме стреснахте,че никакъв ефект няма да има от тея шини ...![]()
просто наистина неискам да ги нося тези брекети .. хем съм момче .. хем съм с приятелка ... и наистина неискам да ги нося .. ама ся като ми казахте че няма ефект от тези шини
![]()
![]()
Само не знам, защо им вярваш, някой от всички във форума да е зъболекар, че ще му казва какво да си сложи и какво не, нито сте му видели зъбите, нито знаете какво е положението???!!!?А повечето от тези, които казаха, че нямало ефект от шини, не са носили те лично шини, а някакъв си техен приятел, извинявайте, ама елате да ми видите моите изрядно прави зъби след носене на шини близо 2 години!Първоначално написано от Marto_92
нищо лично към някой от форума, обаче прекалявате, що обърквате така момчето?
Ne sym imala ideqta da obyrkvam momcheto, razkazah za moeto nosene na shini i breketi. I ne samo, che nqmashe efekt ot shinite, imashe otricatelno vliqnie vyrhu zybite mi ot tqh. I ne pojelavam na nikogo tova, koeto sym izpitala sys zybite si.