- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Чипове в домашните ни любимци?
Вчера чух по новините на БТВ ,че вече ще е задължително слагането
на идентификационен чип в домашните любимци,освен паспорт на дмашните любимци ще трябва да се слагат чипове ,които да одостоверяват,че животните са домашни.
Заповедта ще важи върху следните домашни любимци:
Кучета
Котки
И род Порови (Пор и Скункс)
Това е което чух и реших да ви информирам ,ако някои има да допълни нещо нека каже.
А да за това не съм много сигурен,чиповете щяли да струват към 30 лв.
![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
след някоя година ще искат и регистрационни номера да им слагаме
Ne si po lud ot men
Четох, че от 1 януари 2009 поставянето на тези чипове става задължително и всичко ще е за сметка на стопаните.
А мерси че напомни точната дата ,че аз я забравих,иначе да ,ще е абсолютно задължително.Първоначално написано от oth_fenka
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Чудят се вече какво да измислят ,за да накарат хората да дават пари.![]()
Ето каква статия намерих![]()
http://www.novinar.net/?act=news&act...r=MjcyNTs3Ng==
Някъде чух,че до 10 години ще слагат подобни устройства на хората.
Ако намерия статията ще я пусна.
Време беше ! В Испания това е задължително защото когато кучето ти направи някой гаф...веднага си уведомен и глобен!![]()
На моето куче му направихме паспорт и едно друго нещо, на което пише породата, името и пише номера на кучето. Дават и едно метално номече, което да се закачи на каишката. Има и закон всички кучета да са с намордник,обаче никой не го спазва,както и закон да не се разхождат кучетата в училища и детски градини.
Да, сега плюете, че ще ви се наложи да дадете 30 кинта, ам ае да ви видя ако недай си боже загубите домашния си любимец дали няма да се радвате, че има чип, за да го намерите.
Ти остави това за детските градини и училищата , но трябва да се наложи и глоба когато даденото кученце се издриска на улицата , тротоара и пр.
В България незнам какъв закон трябва да вкарат,за да се спази това...Например тук,всички които си разхождат животинките си носят в себе си - торбичка и салфетки,ако евентуално кучето им направи нещо,да си го почистят...Почти невъзможно,да не казвам невъзможно е да попаднеш на "бомба",докато си вървиш спокойно и се наслаждаваш на разходката си...Първоначално написано от MG-X-Power
A qui
swords1010,a къде ги има тия чипове?Да си сложа и на котката ми.....
![]()
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
Правилно е. Ако някой тъпак си изхвърли животното, ще го глобят и ще си му го върнат. Може да се дават пари, ама така няма да има загубени котки и кучета, нито изхвърлени!
Кучето ми има чип от тази година,защото е задължителен за пътуване извън граница.Чипове се слагат ,за да може да бъде открито животното ти,ако се изгуби
На моето ку4е му сложих 4ип още миналата година - 40 кинта ми струваше. Задължително е, ако ще пътуваш с животинката извън страната. Ама лека полека ще стане задължително за вси4ки и навсякъде.
![]()
Робинята на Quench
Това от кога, че имам една красавица тука, мацорана...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
егати простотията
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
И да го спазват, и да не го - файда никаква.. Като знам колко бездомни освирепели "кученца" има по улиците, по - добре един закон за прибирането им в приюти...Първоначално написано от MixXx
![]()
..I won't take nothin' less then a deeper love..
Waitin' for a Miracle!
То няма лошо,обаче все ще се намери някой идиот,дето ще се разписка що са му прибрали кучето,що са го умъртвили...пък ще се водят дела...пък нашата тромава бюрократична система...Първоначално написано от weninka
нали си го знаеш бай ганьо,няма какво да те учудва...
![]()
Това за микрочипа изобщо не е глупост .. Защо не помислите малко преди да говорите ?! Няма ли да ви е по-добре да си сложите един микрочип(който е 30лева) и после ако стане нещо да можете да си намерите своето животинче .. Но както искате бе - животните са си ваши,за сега е задължително само когато ще ходите някъде извън страната , но това че не ви задължават .. Защо не го направите ?! Ще си помогнете после на себе си..
Първо: Нямам домашно животно в града,просто щото немога да ги понасям...
Второ: Насело на вилата имам си имам хъски,така че въобще,ама въобще не ми пука.
И да те питам,как ще сложиш чип на питон или на хамстер ? Ами на папагал ?
Отговори ми,моляте !![]()