.

Виж резултатите на анкетата: За или против професионалната армия ?

Гласували
52. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

37 71,15%
  • Против

15 28,85%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 62
    Az goworeh za armiqta a ne za woennite u4ilishta.Emi az ne znam koq specialnost iskam.Razuznawane mi zwu4i dobre no shte trqbwa da se potrudq po diplomata si.

)

набляга се сериозно и на физическата подготовка
    Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.

Wse pak e woenno u4ilishte no fizi4eskata strana e lesna.Po-trudno(za men) e diplomata.

Град
    Троян
    Физическият изпит е лесен.Един месец тренировки и си готов (се пак тря да покриеш 2 норматива от 3 )
    Там ,където другите немогат !

Град
    ГОШЕВО
    Цитирай Първоначално написано от valkanovb
    Wse pak e woenno u4ilishte no fizi4eskata strana e lesna.Po-trudno(za men) e diplomata.
    Не се коси. На България и трябват здравии войници. Ако много учиш ще почнеш и да питаш. Г'лей си физическото, а дипломата може и да се купи. То от Ирак кат'те върнат с краката напред, що ти е диплома.
    Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!

;)

Еми теб като те е шубе стой си пред компа и пиши по форумите.
    Това е професия като всяка друга.
    Утре на улицата и кола може да те блъсне,ама пресичаш нали???
    Щом човека иска да се пробва искренно му желая успех.
    Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.

Цитирай Първоначално написано от Arc7ic
    Физическият изпит е лесен.Един месец тренировки и си готов (се пак тря да покриеш 2 норматива от 3 )
    Mi az si spomnqm normatiwite i mi se widqha lesni(shtom i 2 ot 3 pak togawa shte e egati i lesnoto).Nqma smisal da podprawqm diplomata si kato moga da si izkaram ocenkite(srednata za godinata nikoga ne e padala pod 5.10)A towa za Irak,te ne izbirat sulio i pulio q.

Град
    Троян
    То както казаха за да идеш в Ирак не става така.За да идеш там минаваш през ВМА ,а там смятай и за най-малкото нещо могат да се заядат.

Zna4i men nqma da me wzemat s moite medicinski problemi.

Град
    Видин
    А кви са другите опции освен Ирак ?
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    Видин
    И още нещо...приемат ли те ако имаш досие ?
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    Троян
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    И още нещо...приемат ли те ако имаш досие ?
    Ами... зависи ко разбираш по досие?Като подаваш документи има сумати и работи.Имаше Бележка от националната следствена служба ,че не си осъждан.Има че не се водят дела срещу теб, аве кото се сетиш това има.

Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    А кви са другите опции освен Ирак ?
    Понеже сме член на алианса където ни повикат трябва да се отзовем,но Ирак си остава най-добрия вариант.Се пак зимат командировачни 100$ на ден .Иначе до колкото знам българската армия има мисии в Афганистан и Босна и Хецеговина

До колкото си спомням имаме в Сараево. Но скоро мойе да има и Иран или Пакистан.А за досието,не трябва да си бил съден.Ако не си съден но има някакви бележки може и да те вземат.

В момента мисиите са в Босна(сините каски) и в Афганистан!А един офицер-какъвто би излязал след военното училище взима 1100 лева чисти начална заплата!Сами си дайте сметка дали си струва УНСС да се бъхтиш 5 години и след това да си намериш работа за 600-700 лева начална!Ама цялото ни поколение го е шубе от казармата...та камо ли военно училище!!!

Град
    София
    Един от приятелите ми, който е в един от елитните отряди - 65 МСРО "Тихина" ми е казвал, че подготовката е железна, както и техниката, но условията са пълна скръб. В момента не мога да дам много инфо, защото от няколко дни е на учение, а другите военни не са на линия в скайпа. Довечера обаче ще дам допълнителна информация.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Дай Боже да ме вземат в Българска Армия. Лично аз мисля да кандидатствам в НВУ Васил Левски във Велико Търново, но имам медицински проблеми (алергии), които мисля, че могат да ми бъдат пречка за приемане не само в НВУ, но и като цяло в армията... Ако има разбирачи да драснат по едно ЛС - ще съм им благодарен!

А иначе за физическите изисквания мисля, че всеки нормален средностатистически млад мъж е способен да ги и издържи. И както каза някой преди мен - 1 месец подготовка е достатъчна да влезеш във форма (ако не си) за физическите изпити. Пък за тия пехотинските професии те приемат и с 3ка на изпитите. Вече при пилотите е по-кофти тъй, като там си трябва здраво математика и физика и те сцепват от учене.

Повече от фен Аватара на SkylineDrift
    Та след като се запишеш през какво обучение трябва да минеш,че да те изпратят в Ирак,Афганистан... като доброволец?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от SkylineDrift
    Та след като се запишеш през какво обучение трябва да минеш,че да те изпратят в Ирак,Афганистан... като доброволец?
    Минаваш кратък курс за идиоти в който ти обясняват културата, манталитета на хората, как трябва да се ддържиш, защо отиваш там, какви са отговорностите ти, тренираш патрулиране и идвършване на проверки над цивилни, реагиране в екстремални ситуации. Като допълнение трябва да си отслужил поне една година тук, поне преди беше така.

Ако искаш съвет от мен, не се забърквай с българската армия освен ако не искаш да станеш, казвам го с болка в сърцето, пълен идиот и педерас. Сегашната армия не е това което беше преди 3-4 години.
    I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor, dumb bastard die for his country.

на мен ми е чудно как стоят нещата с офицерските специалности

А защо мислиш,че бих станал гей?Ти би ли станал гей ако не го искаш?

Град
    София
    А защо мислиш,че бих станал гей?Ти би ли станал гей ако не го искаш?
    Не съм, но просто до преди около година командвах банда педераси и капути, които въпреки лагера за обща подготовка бяха адски зле. На това което там трябваше да бъдат научени ми се наложи да ги уча наново. Разбирам това да се случваше в някоя редова част, но това се случваше в спецчастите. От цял взод имаше само 4-ма способни войника.
    I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor, dumb bastard die for his country.

Значи си много навътре в нещата?А като те приемат и отидеш там какво правиш като за начало(новобранец)?

Град
    София
    До някаква степен съм навътре с нещата, стига нещата за времето за което не съм в армията да не са се изменили. Първо те набутват в подготвителен лагер, където по документи трябва да се научиш как да държиш автомата, как да стреляш, как да го поддържаш; ако ще управляваш някаква техника, как се управлява, как се ремонтира с подръчни средства и т.н.; ако пък ще си при десантчиците, то как се скача, как се стъкмява парашут, как се стреля докато скачаш; ако пък си водач на машина при десантчиците, как се скача с машината; ако ще използваш някакво специализирано оръжие - РПГ, ПТУР, ПЗРК и други, то как се борави с него . Но това е само на документи, реално не знам какво правят войниците там, но когато постъпят в даденото подразделение, то те са напълно неспособни за каквото и да е било, това което трябва да го знаят не го знаят и като им обясняваш какво трябва да правят, те гледат като индианец мобилен. Обикновенно командирите се опитват да научат войниците на това на което е трябвало да бъдат научени преди да започнат редовна служба, но има и командири които следват устава без никакви отклонения и отказват подобни плужеци още на втория месец и наборниците броят с нетърпение дните оставащи до края на договора им. Аз бях нещо средно от двата типа - обучих само ентусиазираните войници които бяха в армията заради България, а не защото никъде другаде не ги искат. Тези които бяха поради втората причина в армията си носеха последствията. И ще ти нарисувам картинката в моя взод - става въпрос за 65-то МСРО "Тихина", което се приема за елитно подразделение. И така, в моя взвод от 30 човека, реално готови за бойни действия бяха само 4-ма човека. А в ротата към която се числеше взвода ми, т.е. 5 взвода можеше от петте общо да се събере един боеспособен взвод. Сам си прави сметката още ли искаш във "великата" ни армия.

Значи тия които не стават за войници не са го искали.Ти ако искаш нещо и ако това примерно ти е мечтата ще се постараеш да я постигнеш.А тия 5-мата където викаш,че са били готови знаят какво искат и какво могат.

Град
    София
    Значи тия които не стават за войници не са го искали.Ти ако искаш нещо и ако това примерно ти е мечтата ще се постараеш да я постигнеш.А тия 5-мата където викаш,че са били готови знаят какво искат и какво могат.
    Щом наистина го желаеш, то давай. Само да знаеш, че парите не са много, но пък за сметка на това има доста преференции. Един съвет от мен - не се бутай за гранатометчик и разчет на ПТУР, това са можеби най-гадните длъжности при пехотата. И също така, не се бутай за морска пехота, т.е. "Тихина".

Ако имаш някакви допълнителни въпроси, пиши, ще се постарая да ти отговоря.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си