- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е пост?
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. Чухте как Аз ви рекох, отивам си, и пак ще дойда при вас. Ако Ме любехте, бихте се зарадвали за гдето отивам при Отца; защото Отец е по-голям от Мене. И сега ви казах това преди да е станало, та когато стане, да повярвате. Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене; но това става, за да познае светът, че Аз любя Отца, и че както Ми е заповядал Отец, така правя. Станете, да си отидем оттук." Йоан 14: 15-31,
"за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя..... А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява. Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите..... Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 7-28
та какви казахте, че сте там след като не свидетелствувате тези истини от Бога, но си вървите във вярата и живеете на света така сякаш никога не сте вярвали в истинския Господ Бог?!, бива ли вярващият да е вечно ученик и никога да не започне да носи "кръста" сам?!
"всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината." 2 Тимотей 3: 7
нпп и сектата "приятелите на Смит", прилики и разлики:
"Норвежкият морски офицер Йоан Оскар Смит, роден на 11.10.1871 г. във Фредрикщад, преживял през 1989 г. в морето т. нар. "обръщане към Бога" и през 1900 г. решил, че е кръстен от Светия Дух. През 1905 г. към него се присъединил неговият брат Аксел (1880-1919 г.),
Приятелите на Смит” твърдят, че тяхното мислене и поведение на първо място е насочено според „цялото" Божие Слово... в проповедите се използват откъслечни цитати, които са извадени от контекста. Тези цитати са преднамерено избрани, така че да изглежда, че те съвпадат с идеологията на Йоан Смит.
Приятелите на Смит” твърдят, че в морално отношение стоят далече над останалите членове на другите християнски изповедания, които те презрително наричат „последователи на религиозни партии”, дори „последователи на блудницата Вавилон”.
Приятелите на Смит” твърдят, че всеки, който желае, може да ги напусне. В действителност срещу напускането отначало се поставя силна психическа бариера, преди всичко със заплахи, че всеки, който напусне общността, ще погине нравствено и със сигурност ще заслужи вечно проклятие."
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 14:21
нямаме нищо общо с такова сектантско предание на смит, и нищо не ви натрапваме/налагаме, но просто свидетелствуваме Словото на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог по Негова воля, така щото който иска да (по)вярва в Него, да (по)вярва, нито принуждаваме(насилваме) някого, нито искаме да пречим, затова и свидетелствуваме истинското Божие Слово с кротък дух като се стараем да не досаждаме и да не се натрапваме на когото и да било
Npp, имаш ли деца?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Неговите деца още са на небето, изкарват си пет-шестхилядното изгнание.
Доктор Сатана, имате лично съобщение.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Хм, и на мен ми е интересно дали двамата свидетели имат деца. По-ми е интересно обаче защо отбягват въпроса.
Plot twist : Двамата свидетели са всъщност баща и син.![]()
И ето че пак в опита си да ме схванеш, търсиш за какво да се закачиш, търсиш ХАРАКТЕРистика. А аз ти казвам че така и след 100 години мислене, пак няма да вникнеш в това което ти наговорих. Защото трябва да стане през теб, да осъзнаеш онова за което ти говоря в себе си, понеже то е колкото присъщо на мен, толкова и на теб, и чак тогава по аналогия да вникнеш. Но ти си знаеш все същото, все да се опиташ да ме вместиш в някаква завършена идеина цялост, в граница и рамка, в образ с характеристики - образ към който можеш да проявиш отношение, образ на който да реагираш. Забрави всички характеристики, забрави целия свят, всички хора и най-вече забрави себе си - и може би тогава ще откриеш кой съм.
Ако даваш себе си за пример, въобще не ти личи баш ти да си забравил за себе си. Е хайде да не използвам понятието самообожествяване, но е нещо подобно. Аз срам, не срам, ама с понятия мисля, кво да правиш - човещинка... А че това, което е присъщо на тебе, го има и в мен съм съгласен, включително и канибалския образ от снимката ти. Само че , ако ти му се кефиш, щото това си си ти-любимият, то аз, осъзнавайки в какво мога да се превърна, търся Спасителя, чрез Когото човешката природа влиза в това нормално състояние, за което е създадена. Без да целя да те обиждам, обаче в тази връзка нормалните хора си приличат, а уроди има всякакви и те се различават доста помежду си. Както и всеки луд си е башка луд. Христос нарича Себе си Път, а встрани от него можеш да кривнеш във всевъзможни безпътици.
Я се похвали ти какво си намерил, като си хванал по върлото!
умрял ли си, къв си, лицемер си.
Като седнеш на вечеря да ядеш шунка, бабек и боб, как забравяш за себе си, как го постигаш, а като ти се допърди.
Всичко това пак са прояви, характеристики на азът и на тебе като личност. Просто тялото и отношението ти към него те прави по дефолт личност, не можеш да избягаш и да станеш като дух, освен ако не почнеш да лъжеш себе си, че нямаш тяло и отношение към него, а ти реално имаш.
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:33
докторе, сипи ми да хапна е..
Докторе, ти да не си някой учител по философия и психология в местната гимназия?
ПП: сигурно си младия учител, убавец ергенин-сатанист, любимец на тинейджърките, може-може.
ама само как звучи "ергенин-сатанист", хихи
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:01
Нпп, сектантите все пак имат някаква членска маса, ама да ме обижда на сектант човек дето няма нито един последовател на бъртвежите си, това е наглост безподобна. Ти защо не си кръстен в ,,името на Отца и Сина и Светия Дух'' което е името на Единия Бог в три лица, след като така е заръчано? А че това кръщение не е било виртуално като църквата ти ясно свидетелства описаното в Деяния Апостолски кръщение на скопеца от апостол Филип. ,,Ето вода, какво ми пречи да се кръстя?'' А думите на ап. Павел дето ги цитираш не се отнасят за кръщението, а са отправени като наставления към вече повярвали и кръстени членове на Църквата.
бих се радвал ако вместо мои последователи, истинският Господ Бог е придобил Свои, а самият аз съм Негов последовател вървейки по пътя на Неговите (истински) Светии, понеже те вярват нещата, които впоследствие ви бяха свидетелствувани чрез мен, и затова и аз повярвах същите неща, т.е. не съм аз първият, който е повярвал тези неща, но Те са преди мен, обаче като казах "сектанти", нямах предвид точно теб, ала говорех по принцип за онези, които са, но не съдя/не осъждам никого, това са само думи отправени за поука, поправление, и пр., що се отнася до моето кръщение, първо ми се яви самият Господ, Исус Христос, и след това се кръстих, обаче (и) все още не мога да кажа, че не ми предстои кръщение, ако въобще разбираш за какво говоря, защото библейската дума "кръщение" има смисъла и на придобиване на дарба или опитност, или осъществяване на някаква Свята цел, ето например думите на Господа: "имам кръщение, с което трябва да се кръстя; и колко се утеснявам докле се извърши!"(Лука 12:50), тук Той говори за изпълнението на Неговата мисия като цяло, понеже от тази гледна точка същинското кръщение е именно правилното упражняване/практикуване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог...
Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 21:04
Мани го то, няма какво да му обръщаме внимание, той от това си храни свидетелското его.
Прасе на словото, тоя човек е сигурно поне на 50 години, иначе не може да такава степен да е закостенял в помията на егото си.
Да се чуди човек кво е седнал дъртьо във форум за млади хора, освен за да ги зарибява, защото са по-беззащитни, нищо друго.
И това не мога да го разбера, без никой да му е искал "свидетелството" и да го "спасява" той да го натрапва насила и самопоканва в личното пространство на хораат, че и да заплашва с наказание.
дъртьо, смотан.
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:51
дърт(ият) си ти, виж се само как разсъждаваш като някаква вайкаща се баба, все едно чета думите на такава старица, която е чела няколко книги от книжарницата и вече си мисли, че е компетентна, кажи поне нещо смислено, а недей само да казваш "той е лош, дърт, храни си егото" и пр., казвам ти го за пореден n-ти път, защото винаги досега постъпваше така, тъй като и не ти остана с какво да ме обвиняваш
КАТО ТЕГЛИМ ЧЕРТАТА, СЕ ОКАЗА, ЧЕ НАЙ-МНОГО В ТЕМАТА ЗА ПОСТА НАПИСАХА ТЕЗИ , ДЕТО НЕ ПОСТЯТ.
Та се чудя, къде им е логиката. Все едно аз да пиша за китайската кухня, като не съм стъпвал в Азия и дори в китайски ресторант в БГто.
Що се пънете напразно?
вярата е борба срещу злите сили за спасение на човеците, а не (просто) някакви си диети и гладуване, каква полза ако предадеш тялото си на всякакви жертвоприношения/ритуали ако не проявяваш любов към ближния(1 Коринтяни 13:3)?!, например как си представяш Исус да пази диети и (да) гладува но без да: изгонва бесовете от обладаните, изцелява болните, възкресява мъртвите, и проповядва доброто Слово?!, в днешно време се напълно със секти, чиито последователи не си дават сметка за истината такава каквато наистина е, включително според написаното в Библията, но просто следват сляпо човешки предания, традиции, модели, учения, заповеди, и пр.(Марк 7:6-9) (в немалко случаи дори само защото много други правят така или само защото ги намират за полезни, ала не всичко, което блести е злато) вместо да тръгнат по пътя на онази вяра, която не се доверява на каквото и да е нещо от света, а най-световните похоти са човешките духовни/религиозни традиции, чието предателство е пълно...
Ако тази, демек истинската вяра се изповядва само от теб нпп, значи Христос е излъгал, че ще утвърди Църквата Си и силите адови няма да ѝ надделеят. И обещанието, ,,Аз съм с вас до свършека на света'' май също не важи.
а не помниш ли думите на Йоан Кръстител: "Бог може и от тия камъни да въздигне чада на Авраама."(Матей 3:9), също и думите на Св. Павел: "частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците."(Римляни 11:25), също и: "езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване; а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване(т.е. чрез правилна вяра), а някак си чрез дела(т.е. чрез неправедни дела(съдби и дейности))."(Римляни 9:30-32)?!
дори и невярващите езичници имат предимство пред духовните/вярващите, които вършат духовно беззаконие:
"не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани, (понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават), в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. духовен/вярващ), облягаш се на закон, хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона; ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат(т.е. да не причиняват зло чрез вземане/отнемане), крадеш ли? Ти, който казваш да не прелюбодействуват(т.е. да не причиняват зло чрез отдаване/огорчаване), прелюбодействуваш ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. служиш ли на ереси/следваш ли погрешни вярвания)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона? Питам това, защото според както е писано, поради вас(т.е. поради неправедните духовни/вярващи) се хули Божието име между езичниците(т.е. между невярващите). Понеже обрязването(т.е. понеже упражняването/практикуването на вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване(т.е. тогава твоята вяра става изневяра). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият) пази наредбите на закона, не ще ли неговото необрязване(т.е. неговото неверие) да му се вмени за обрязване(т.е. за вяра)? и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ), но пак изпълнява закона, не ще ли осъди(т.е. не ще ли изпревари в Божието Царство) тебе, който имаш писан закон и обрязване(т.е. и вяра), но си престъпник на закона? Защото не е юдеин(т.е. защото не е истински праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 13-29
за да можеш да се наредиш сред праведните вярващи, първо, (ще) трябва да разбереш/разбираш за какво е вярата, второ, (ще) трябва някак си да повярваш правилно в Онзи, Който наистина е истинският Бог, трето, (ще) трябва да Му бъдеш и останеш верен докрай - без значение досега съществуващите човешки духовни/религиозни традиции, някога и аз съм гостувал в разни секти за малко, обаче, без да се хваля със себе си, така и не посмях да последвам нито една от тях, но, слава Богу, през цялото време внимавах да не би да се окажа на погрешен път, като съм бил и в православието за няколко месеца, трябва да се внимава, защото в днешно време ереси дебнат навсякъде, иначе ако не беше така, тогава всички вярващи най-малкото от християнството щяха да вършат делата на Исус и Неговите истински ученици, освен че и щяха да бъдат съвсем добри/праведни, но уви много от тях не бяха така, което показва, че не са вярвали правилно, но че са следвали доста неправедни ереси...
Последно редактирано от npp : 05-21-2015 на 08:11
Това, което си написал, няма нещо общо с това, което те питах, така че не ми отговори на въпроса.
Освен това езичниците, които са получили правда чрез вяра, не са останали езичници, а са станали християни, наставени в Божиите заповеди, кръстени в името на Отца и Сина и Светия Дух. За разлика от теб.
Последно редактирано от Pitancho : 05-21-2015 на 18:40