- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е пост?
И ето че пак в опита си да ме схванеш, търсиш за какво да се закачиш, търсиш ХАРАКТЕРистика. А аз ти казвам че така и след 100 години мислене, пак няма да вникнеш в това което ти наговорих. Защото трябва да стане през теб, да осъзнаеш онова за което ти говоря в себе си, понеже то е колкото присъщо на мен, толкова и на теб, и чак тогава по аналогия да вникнеш. Но ти си знаеш все същото, все да се опиташ да ме вместиш в някаква завършена идеина цялост, в граница и рамка, в образ с характеристики - образ към който можеш да проявиш отношение, образ на който да реагираш. Забрави всички характеристики, забрави целия свят, всички хора и най-вече забрави себе си - и може би тогава ще откриеш кой съм.
ние знаем, че сме излишни, знаем, че всяко наше стараене е всъщност нашето его, но въпреки това се стараем. Това е все едно да се е стараеш, но да не се надяваш на стараенето си, защото знаеш, че си излишен, но се стараеш. И тук някъде незабилежимо дори за нас се намесва Бог, тази намеса е извън човешката логика, извън този свят и неговите правила и философии, недостижимо.
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 18:53
Сладур! Ще те разочаровам, но причините да не влизам във форума за известно време са други. Казвал съм, че ти, че колкото повече пишеш, толкова повече глупости плямпаш( като изключим цитатите от Библията, дето съм ги чел, когато на теб са ти сменяли памперсите).
Та значи според теб какво значат думите на Спасителя в Мат.28:19? ''...идете, научете всички народи, като ги кръщавате ! в името !!! на Отца и Сина и Светаго Духа !!! и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал...''?
Само не добавяй нови простотии към старите, че тепърва ще те питам къде е писано, че освен дето Бог ще се въплъти в човешка плът е писано, че после следва нещо подобно да направи и ангел, демек ти...![]()
![]()
докторе, сипи ми да хапна е..
Ако даваш себе си за пример, въобще не ти личи баш ти да си забравил за себе си. Е хайде да не използвам понятието самообожествяване, но е нещо подобно. Аз срам, не срам, ама с понятия мисля, кво да правиш - човещинка... А че това, което е присъщо на тебе, го има и в мен съм съгласен, включително и канибалския образ от снимката ти. Само че , ако ти му се кефиш, щото това си си ти-любимият, то аз, осъзнавайки в какво мога да се превърна, търся Спасителя, чрез Когото човешката природа влиза в това нормално състояние, за което е създадена. Без да целя да те обиждам, обаче в тази връзка нормалните хора си приличат, а уроди има всякакви и те се различават доста помежду си. Както и всеки луд си е башка луд. Христос нарича Себе си Път, а встрани от него можеш да кривнеш във всевъзможни безпътици.
Я се похвали ти какво си намерил, като си хванал по върлото!
Докторе, ти да не си някой учител по философия и психология в местната гимназия?
ПП: сигурно си младия учител, убавец ергенин-сатанист, любимец на тинейджърките, може-може.
ама само как звучи "ергенин-сатанист", хихи
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:01
глупостта е когато сектанти искат да разберат неща, които са скрити за тях, защото и Бог не им ги изявява повече, затова и те не могат да сполучат дори и след векове следване на една и съща тяхна традиция, понеже не са на (съвсем) прав път
думите на Исус представени в Матей 28:19-20 означават, че духовните служители трябва да учат човеците да бъдат праведни според Божията правда, на която Той(Господ) е учил своите ученици и която е представена в новозаветните библейски писания, това загатва и за нуждата от това такъв вярващ първо да се научи да разбира истината за да може да я проповядва в случай че все още не е научен, а "кръщаването" в случая е освещаването, понеже човеците се нуждаят не само от проповед, но и от освещаване, понеже ако им се проповядва Благовестието, но не бъдат освещавани с отправянето на добри(те) молитви, ходатайства, застъпничества и благословения, тогава ефектът от проповядването може да не бъде пълен, затова Той е казал "идете научете всички народи и кръщавайте ги", или както Св. Павел е казал: "увещавам, преди всичко, да отправяте молитви, ходатайства, застъпничества и благословения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да станат/бъдат добри/праведни."(1 Тимотей 2:1-4), и е казано в името на Отца, Сина и Св. Дух, защото Исус е бил физически в този свят само за малко, но после вярващите е трябвало да внимават във вярата за да имат Св. Дух поне в начатък, иначе е могло да се окаже, че нямат/не служат на истинския Господ Бог, плюс това трябва да има и почит към истинските Светии и Св. Ангели, затова се казва в името не само на Отца и Сина, но и на Св. Дух, понеже едно е Бог да се грижи за начинаещия във вярата било то чрез Сина Си или чрез някой от истинските Светии, а друго е да трябва да понесеш кръста си сам и да се справяш сам, тъй като става въпрос за себеобуздание, оправност, находчивост, предприемчивост, инициатива, и пр., защото Бог иска (да има) такива духовни служители, а не детска градина от сектантски лигльовци и глезльовци, така че някои може да бъдат научени да бъдат съвършени духовни служители подобно на Св. Апостоли от преди 2 хилядолетия, докато други поне на добър нрав
Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 20:07
умрял ли си, къв си, лицемер си.
Като седнеш на вечеря да ядеш шунка, бабек и боб, как забравяш за себе си, как го постигаш, а като ти се допърди.
Всичко това пак са прояви, характеристики на азът и на тебе като личност. Просто тялото и отношението ти към него те прави по дефолт личност, не можеш да избягаш и да станеш като дух, освен ако не почнеш да лъжеш себе си, че нямаш тяло и отношение към него, а ти реално имаш.
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:33
Нпп, сектантите все пак имат някаква членска маса, ама да ме обижда на сектант човек дето няма нито един последовател на бъртвежите си, това е наглост безподобна. Ти защо не си кръстен в ,,името на Отца и Сина и Светия Дух'' което е името на Единия Бог в три лица, след като така е заръчано? А че това кръщение не е било виртуално като църквата ти ясно свидетелства описаното в Деяния Апостолски кръщение на скопеца от апостол Филип. ,,Ето вода, какво ми пречи да се кръстя?'' А думите на ап. Павел дето ги цитираш не се отнасят за кръщението, а са отправени като наставления към вече повярвали и кръстени членове на Църквата.
Мани го то, няма какво да му обръщаме внимание, той от това си храни свидетелското его.
Прасе на словото, тоя човек е сигурно поне на 50 години, иначе не може да такава степен да е закостенял в помията на егото си.
Да се чуди човек кво е седнал дъртьо във форум за млади хора, освен за да ги зарибява, защото са по-беззащитни, нищо друго.
И това не мога да го разбера, без никой да му е искал "свидетелството" и да го "спасява" той да го натрапва насила и самопоканва в личното пространство на хораат, че и да заплашва с наказание.
дъртьо, смотан.
Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 20:51
бих се радвал ако вместо мои последователи, истинският Господ Бог е придобил Свои, а самият аз съм Негов последовател вървейки по пътя на Неговите (истински) Светии, понеже те вярват нещата, които впоследствие ви бяха свидетелствувани чрез мен, и затова и аз повярвах същите неща, т.е. не съм аз първият, който е повярвал тези неща, но Те са преди мен, обаче като казах "сектанти", нямах предвид точно теб, ала говорех по принцип за онези, които са, но не съдя/не осъждам никого, това са само думи отправени за поука, поправление, и пр., що се отнася до моето кръщение, първо ми се яви самият Господ, Исус Христос, и след това се кръстих, обаче (и) все още не мога да кажа, че не ми предстои кръщение, ако въобще разбираш за какво говоря, защото библейската дума "кръщение" има смисъла и на придобиване на дарба или опитност, или осъществяване на някаква Свята цел, ето например думите на Господа: "имам кръщение, с което трябва да се кръстя; и колко се утеснявам докле се извърши!"(Лука 12:50), тук Той говори за изпълнението на Неговата мисия като цяло, понеже от тази гледна точка същинското кръщение е именно правилното упражняване/практикуване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог...
Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 21:04
дърт(ият) си ти, виж се само как разсъждаваш като някаква вайкаща се баба, все едно чета думите на такава старица, която е чела няколко книги от книжарницата и вече си мисли, че е компетентна, кажи поне нещо смислено, а недей само да казваш "той е лош, дърт, храни си егото" и пр., казвам ти го за пореден n-ти път, защото винаги досега постъпваше така, тъй като и не ти остана с какво да ме обвиняваш
КАТО ТЕГЛИМ ЧЕРТАТА, СЕ ОКАЗА, ЧЕ НАЙ-МНОГО В ТЕМАТА ЗА ПОСТА НАПИСАХА ТЕЗИ , ДЕТО НЕ ПОСТЯТ.
Та се чудя, къде им е логиката. Все едно аз да пиша за китайската кухня, като не съм стъпвал в Азия и дори в китайски ресторант в БГто.
Що се пънете напразно?
вярата е борба срещу злите сили за спасение на човеците, а не (просто) някакви си диети и гладуване, каква полза ако предадеш тялото си на всякакви жертвоприношения/ритуали ако не проявяваш любов към ближния(1 Коринтяни 13:3)?!, например как си представяш Исус да пази диети и (да) гладува но без да: изгонва бесовете от обладаните, изцелява болните, възкресява мъртвите, и проповядва доброто Слово?!, в днешно време се напълно със секти, чиито последователи не си дават сметка за истината такава каквато наистина е, включително според написаното в Библията, но просто следват сляпо човешки предания, традиции, модели, учения, заповеди, и пр.(Марк 7:6-9) (в немалко случаи дори само защото много други правят така или само защото ги намират за полезни, ала не всичко, което блести е злато) вместо да тръгнат по пътя на онази вяра, която не се доверява на каквото и да е нещо от света, а най-световните похоти са човешките духовни/религиозни традиции, чието предателство е пълно...
Ако тази, демек истинската вяра се изповядва само от теб нпп, значи Христос е излъгал, че ще утвърди Църквата Си и силите адови няма да ѝ надделеят. И обещанието, ,,Аз съм с вас до свършека на света'' май също не важи.
а не помниш ли думите на Йоан Кръстител: "Бог може и от тия камъни да въздигне чада на Авраама."(Матей 3:9), също и думите на Св. Павел: "частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците."(Римляни 11:25), също и: "езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване; а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване(т.е. чрез правилна вяра), а някак си чрез дела(т.е. чрез неправедни дела(съдби и дейности))."(Римляни 9:30-32)?!
дори и невярващите езичници имат предимство пред духовните/вярващите, които вършат духовно беззаконие:
"не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани, (понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават), в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. духовен/вярващ), облягаш се на закон, хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона; ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат(т.е. да не причиняват зло чрез вземане/отнемане), крадеш ли? Ти, който казваш да не прелюбодействуват(т.е. да не причиняват зло чрез отдаване/огорчаване), прелюбодействуваш ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. служиш ли на ереси/следваш ли погрешни вярвания)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона? Питам това, защото според както е писано, поради вас(т.е. поради неправедните духовни/вярващи) се хули Божието име между езичниците(т.е. между невярващите). Понеже обрязването(т.е. понеже упражняването/практикуването на вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване(т.е. тогава твоята вяра става изневяра). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият) пази наредбите на закона, не ще ли неговото необрязване(т.е. неговото неверие) да му се вмени за обрязване(т.е. за вяра)? и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ), но пак изпълнява закона, не ще ли осъди(т.е. не ще ли изпревари в Божието Царство) тебе, който имаш писан закон и обрязване(т.е. и вяра), но си престъпник на закона? Защото не е юдеин(т.е. защото не е истински праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 13-29
за да можеш да се наредиш сред праведните вярващи, първо, (ще) трябва да разбереш/разбираш за какво е вярата, второ, (ще) трябва някак си да повярваш правилно в Онзи, Който наистина е истинският Бог, трето, (ще) трябва да Му бъдеш и останеш верен докрай - без значение досега съществуващите човешки духовни/религиозни традиции, някога и аз съм гостувал в разни секти за малко, обаче, без да се хваля със себе си, така и не посмях да последвам нито една от тях, но, слава Богу, през цялото време внимавах да не би да се окажа на погрешен път, като съм бил и в православието за няколко месеца, трябва да се внимава, защото в днешно време ереси дебнат навсякъде, иначе ако не беше така, тогава всички вярващи най-малкото от християнството щяха да вършат делата на Исус и Неговите истински ученици, освен че и щяха да бъдат съвсем добри/праведни, но уви много от тях не бяха така, което показва, че не са вярвали правилно, но че са следвали доста неправедни ереси...
Последно редактирано от npp : 05-21-2015 на 08:11
Това, което си написал, няма нещо общо с това, което те питах, така че не ми отговори на въпроса.
Освен това езичниците, които са получили правда чрез вяра, не са останали езичници, а са станали християни, наставени в Божиите заповеди, кръстени в името на Отца и Сина и Светия Дух. За разлика от теб.
Последно редактирано от Pitancho : 05-21-2015 на 18:40
Когато човек с основно образование, вместо да се смири и почне да чете, а той тарикатски, по лесния начин и без труд над себе си, си купи фалшива диплома (в случая нещо си му се явило, щракнало с пръсти и хоп нпп светия-свидетел, 1-ви разряд) и почне да се представя за старши инженер (в случая свидетел-херувим) и иска да строи самолети, че да возил хората (в случая спасявал), как би се почувствал?
Последно редактирано от defender : 05-21-2015 на 20:41
нима не разбираш, че в случая натъртвам на тарикатската бай-ганьовщина.
както и да е, ми такъв съм.
ей, аз пък си викам, тоз как ме разпозна?!
![]()