- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е пост?
да свалят дъртия "свидетел" от черешата
в кой път?!, в безотговорния и крив път на дифендърчо ли?!
и ти ще остарееш някой ден, и тогава не се сърди ако някакви (по-)млади (от теб) се отнасят лошо или неуважително с теб, защото това дето стъпкваше праведни вярващи осуетявайки тяхното истинно свидетелство от Бога едва ли ще ти се размине безнаказано особено след като си продължи да постъпваш така въпреки всички предупреждения в продължение на години
Последно редактирано от npp : 05-08-2015 на 07:47
освести се старче, "светец" самозван.
а и защо спасяваш хора без никой да те е търсил, досадно е.
айде, "светия" инквизитор пак почна да заплашва със "светия" си сатър, тоя твоя спящ бог да не някакво бустанско плашило.едва ли ще ти се размине безнаказано особено след като си продължи да постъпваш така въпреки всички предупреждения в продължение на години
Това е доста повърхностна дефиниция, но ок, ще приемем че е така. Сега значи, ако имаш високо мнение за себе си и това което говориш, то значи в това се състои егото ти, нали така? Следователно поведението, което произхожда от това, следва да се нарича егоистично? Дотук добре, но какво ако имаш смирено или малоценно мнение за себе си? Това някакси те прави неегоистичен ли? Нали в крайна сметка, егото си ти, каквото и да си? Така че няма значение с какво се идентифицираш, все е его. Тоест термина "егоистичен" става излишен и неточен, понеже поведението на което се лепва етикета "егоистично" е само част от различните проявления на егото. А егото може да се "изпълни" с много различни неща, в целия спектър на отговора на въпроса "Какво съм Аз". Така че по твоята дефиниция, излиза че и аз, и ти, и всички останали сме еднакво егоистични, което обезсмисля ползването на тая дума. Този смисъл на егоистичен, има много малко общо с триединното схващане за човека, предложено от Фройд, където егото е концепцтуален модел на само една от многото части, които изграждат човека и определят неговото поведение. Но в социалните среди, егоизмът е станал нарицателно за определен тип поведение, което вреди и не се харесва на хората, като изобщо не се взима предвид произхода на това поведение. Иронията е в това, че социалната употреба на думата егоистичен, може също да се проследи индивидуално до егото (на всеки, който я ползва), също както поведението, на което тази дума е нарицателно.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-08-2015 на 14:44
Да, всеки има его, но на някои егото е над необходимите граници, което избива в налудничави представи за себе си, както и в поведението си. Например прескачане на бариери, като че ли като я прескочиш и това ти дава бонус его +20 точки, а пък на други почват се явява духове и богове и да ги възкръсват по чукорнайс пъти и чувство за някакво избраничество - което е още +50 его точки бонус принадена стойност над плебса.
Последно редактирано от defender : 05-08-2015 на 14:51
Wtf? Т'ва беше най-тъпото изказване на всички времена. Поставих ти нарочно въпроса за егото в началото, защото знаех че ще се оплетеш, когато се опиташ да навържеш нещата, за да защитиш първоначалните си твърдения. Но това не го очаквах.... Никой не може да е толкова глупав. Просто... скрий се някъде и умри, гей миризлив.
Защо чупиш чинии, грехота е.
Npp не може да отговаря нормално.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
има хора, които не са си изградили достатъчно съзнание и затова се нуждаят и търсят повече външно внимание и признание, такива хора буквално искат да ни обладаят с егото си чрез външните му прояви, като често тези прояви са доста повърхностни и неизживяно детски - например демонстриране на "прескачане на бариери" пред другите, изживяване като дух извън социума или физичните закони или пък натякване на другите, колко си велик спасител, умен, или че си някой супермен или свидетел. Резките и вулгарни обиди към другите също е вид такава доста повърхностна проява, подчертаване и демонстриране на егото си.
това имах предвид
Последно редактирано от defender : 05-08-2015 на 21:40
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
ти ще си един от първите неспасени, след като осуетяваш спасението на другите, освен че си и един от най-изтъкнатите дон-кихоти воюващи срещу вятърни мелници, всеки, който ти говори за истински Бог и истинско спасение ти се вижда крив и най- виновен и грешен все едно само дето ти не си, а като си толкова отворен, можеш ли да решиш проблемите на милиардите бедствуващи човеци на света?!, но ето как не само че не се опитваш, но дори и хулиш онези, които се опитват да допринасят за спасението в истинския Господ Бог, освен че и похулваш самото спасение, за което Бог може само да ти каже: "в такъв случай какво ще кажеш ти да си един от първите неспасени и погинали?!", представяш се за християнин, но не си нищо повече от един сатанист, изписа стотици идиотски поста за някакво си твое философско его (при това сякаш само за да вменяваш грях на другите и (за) да ги одумваш/съдиш), чиято философия въобще не е представена в библейските писания, а не засвидетелствува нищо от правдата на истинския Господ Бог, което на свой ред бе редно да направиш, а не после да ревеш защо аз или друг не сме направили еди какво си, понеже и ние сме човеци, и както си ти на света, така са и истинските Светии както и всеки друг човек от онези, които не са приели да угаждат/служат на сатана - не си мисли дори и това, че на някой от истинските Светии му е по-леко отколкото на теб или че е по-привилегирован от теб, ако беше на мое място щеше да видиш какво значи да бъдеш гонен заради правдата на истинския Господ Бог, но, според както и ти самия показа и представи, за теб по-добре е да приемеш утехата си с греха, защото всеки, който не иска да бъде гонен за Христовия "кръст" постъпва така и такива също карат другите да се "обрязват" с тяхната религия, както правеше и ти, когато се опитваше да наложиш твоята човешка религия на всички, на мен не ми е до каквито и да било самохвалства и тщеславия, но когато се стигне до свидетелствуване на Божието Слово примерно във форум за религия какъвто е и този, тогава ако трябва да сме сериозни, а не суетни, ще бъде редно да свидетелствуваме истинското Божие Слово сериозно, а когато ти претендираше да си по-истинен от мен и от моя брат по мисия, като ни посочваше за лъжепророци, и като се поругаваше с нас, принципно бе редно да засвидетелствуваш нещо по- истинно/праведно/добро от нас, или поне не по-малко праведно/добро, но сякаш просто се из*ра на всичко добро като някакъв духовен бай ганьо, кой ти е виновен за това, че си горделив и че отношението ти е гадно?!, нямаш никакъв подходящ подход за да си нещо по-добро като съветник на другите по духовните въпроси когато си по-лош в слово, правда, и държане дори и от сектантите от средно и дори селско ниво, въобще не съм имал и нямам за цел да се изтъквам, но единствено любовта на истинския Господ Бог в мен е, която ме караше и все още ме кара да се опитвам да допринасям за Неговото спасение за човеците по съответните начини, и в това няма нищо лошо, и сега ако някой прочете всичките ми постове от този форум за религия и философия, а също и всички твои, ще види, че съм свидетелствувал всичко за истинското спасение в Бог с любезност, търпение и съдържателност, и че ти си се възгордявал, подигравал, гаврил, лукавствал, и че си завиждал, злобеел, коварствал, вилнеел и безобразничел с умопомрачителна арогантност като някакъв най-упадъчен фарисейски прозелит без дори да поздравиш брат си, а това че си правил евала на сатанисти и други, и си се дуелирал интелектуално с някои от тях както и с други за да можеш да изпиташ самодоволство е все едно равностойно на панс*ксуална маст*рбация, и фактът, че твърдиш, че си дошъл в този форум за да си лафиш, въобще не е никакво извинение и няма да те оправдае пред Бог...
Последно редактирано от npp : 05-09-2015 на 08:19
браво чиче, уникално изпълнeние, имаш моите аплодисменти
а хумористичните ти вметки ме оставиха без дъх, след такова хилене сигурно ми удължи живота с 3-4 дена, благодаря. Всъщност сега разбирам защо си пратен и ти е дадена спeциална вип мисия.
Последно редактирано от defender : 05-09-2015 на 09:56
какво се е случило, дай пример.
кой може да гони такъв "истински светия" като тебе, мисля че си въобразяваш.
Какво стана с ония трансцедентални магьосници, които те гонеха и те издигаха от леглото докато лежиш на него, още ли те преследват, ако изобщо вече си спомняш какви си ги говорил.
за какъв кръст си гонен, та нали лъжливата ти вакханалия подобна на езическо-кришнаистка гавра над словото, вместо на свидетелство не признаваше "кръста".
Последно редактирано от defender : 05-09-2015 на 10:28
Ти ще си един от първите неспасени, след като осуетяваш спасението на другите, освен че си и един от най-изтъкнатите дон-кихотовци воюващи срещу вятърни мелници, всеки, който ти говори за истински Бог и истинско спасение ти се вижда крив и най-виновен и грешен все едно само дето ти не си, а като си толкова отворен, можеш ли да решиш проблемите на милиардите бедствуващи човеци на света?! Но ето как не само че не се опитваш, но дори и хулиш онези, които се опитват да допринасят за спасението в истинския Господ Бог, освен че и хулиш самото спасение, за което Бог може само да ти каже: "В такъв случай какво ще кажеш ти да си един от първите неспасени и погинали?!" Представяш се за християнин, но не си нищо повече от един сатанист.
Изписа стотици идиотски поста за някакво си твое философско его (при това сякаш само за да вменяваш грях на другите и (за) да ги одумваш/съдиш), чиято философия въобще не е представена в библейските писания, а не засвидетелствува нищо от правдата на истинския Господ Бог, което на свой ред бе редно да направиш, а не после да ревеш защо аз или друг не сме направили еди какво си, понеже и ние сме човеци, и както си ти на света, така са и истинските Светии както и всеки друг човек от онези, които не са приели да угаждат/служат на сатана - не си мисли дори и това, че на някой от истинските Светии му е по-леко отколкото на теб или че е по-привилегирован от теб. Ако беше на мое място щеше да видиш какво значи да бъдеш гонен заради правдата на истинския Господ Бог.
Но, както и ти самия показа и представи, за теб по-добре е да приемеш утехата си с греха, защото всеки, който не иска да бъде гонен за Христовия "кръст" постъпва така и такива също карат другите да се "обрязват" с тяхната религия, както правеше и ти, когато се опитваше да наложиш твоята човешка религия на всички. На мен не ми е до каквито и да било самохвалства и тщеславия, но когато се стигне до свидетелствуване на Божието Слово примерно във форум за религия какъвто е и този, тогава ако трябва да сме сериозни, а не суетни, ще бъде редно да свидетелствуваме истинското Божие Слово сериозно, а когато ти претендираше да си по-истинен от мен и от моя брат по мисия, като ни посочваше за лъжепророци, и като се поругаваше с нас, принципно бе редно да засвидетелствуваш нещо по- истинно/праведно/добро от нас, или поне не по-малко праведно/добро, но сякаш просто се из*ра на всичко добро като някакъв духовен бай ганьо.
Кой ти е виновен за това, че си горделив и че отношението ти е гадно?!
Нямаш никакъв подходящ подход за да си нещо по-добро като съветник на другите по духовните въпроси когато си по-лош в слово, правда, и държане дори и от сектантите от средно и дори селско ниво, въобще не съм имал и нямам за цел да се изтъквам, но единствено любовта на истинския Господ Бог в мен е, която ме караше и все още ме кара да се опитвам да допринасям за Неговото спасение за човеците по съответните начини, и в това няма нищо лошо, и сега ако някой прочете всичките ми постове от този форум за религия и философия, а също и всички твои, ще види, че съм свидетелствувал всичко за истинското спасение в Бог с любезност, търпение и съдържателност, и че ти си се възгордявал, подигравал, гаврил, лукавствал, и че си завиждал, злобеел, коварствал, вилнеел и безобразничел с умопомрачителна арогантност като някакъв най-упадъчен фарисейски прозелит без дори да поздравиш брат си.
А това че си правил евала на сатанисти и други, и си се дуелирал интелектуално с някои от тях, както и с други, за да можеш да изпиташ самодоволство, е равностойно на панс*ксуална маст*рбация, а фактът, че твърдиш, че си дошъл в този форум за да си лафиш, въобще не е никакво извинение и няма да те оправдае пред Бог...
П.П. Много по-добре.
Толкова ли е трудно?
Npp strikes again
Не съм християнин, но като цяло съм съгласен с това което казваш. И това е конкретно към теб, щото за разлика от другия ти "брат по мисия", ти не спестяваш нищо, когато се сблъскаш с лицемерно и лукаво същество като дефендър. От всички християни, които съм срещал досега вие ми допадате най-вече. Идеалите ви са чисти и се борите за тях безусловно, без да се огъвате и лигавите. Това винаги си струва да се оцени, без значение в какво вярвате. А дефендър е мекотело, знае само да плюе и лигави, без никога сам да е извоювал за себе си дори една стойностна идея и визия за света, пък камо ли да е изстрадал за нея. И това от човек, който претендира за някаква степен на духовност.... Жалка история.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-09-2015 на 12:55
съюзиха се, сатаниста не издържа и отпусна признателна главица на рамото на изпъчилия се езичник-свидетел присвоил си светейша аура, като му даде грамота за почетен член на сатан-ложата си, а пък езичника го положи като пръв помощни в месиянската си роля пред спящото си божество - сега само не знам сатаниста и той ще почне да спасява хора ли, като пръв помощник на "истинския светия", брех, кво туй чудо.
похода на еретика и сатаниста срещу злия християнин
сатиниста и еретика - "братя по мисия"![]()
Последно редактирано от defender : 05-09-2015 на 13:13
езичника и сатаниста, страдалци срещу злия хистиянин
те страдат и отстояват идеи срещу адската клада, която съм им наклал - демек печка с реотани, и една вентилаторна печка имам, ама после ще пусна, че много ток ше глътне за тез двама мършави чеверменца "мъченически".
Последно редактирано от defender : 05-09-2015 на 13:23
сатан, как таз еретическа чичка те прилъга, мислех те за доста по-интелигентен атеист.
Толкова ли те засегна факта, че крайно различни по същност хора, като мен и двамата свидетели, се отвратиха от непрекъснатите ти шит-постове? Толкова ли те напира злобата отвътре, та трябва да продължиш да сереш простотиите си, вече 4 безсмислени поста? С нпп нямаме много общо, не споделям идеите им за света, бог и човека, но ето че двуличието и фалша прозира и за тях.
Ми да, що, колкото ме засяга когато например по телевизията гледам някое интересно предаване и изведнъж на паузата пуснат неочаквано някаква чалга песен, толкова ме засяга и факта, който споменаваш.
Всъщност по тези четири безсмислени поста, виждам, че не знайно как от тяхното безсмислие и шит, стигаш до извода, за моето засягане.
Но както и да е, извънбариерната ти уникалност продължава да ме учудва.