.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 75

Да продадеш човешкото в себе си... за 6 стотинки?!

Колко струва добрината? 6 стотинки може би?

http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=142025

Случката се случи вчера вечерта....

Прибирайки се от училище в осем часа вечерта /в 19.30 им свършва последния час/ племенникът ми чака на спирката да му дойде тролея. Живеят в краен квартал на Варна, а той учи на центъра. Тролеят идва и детето стиснало в ръката си левче на стотинки тръгва да се качва, като при качването 10 ст. изпадат от ръката му. Минава контролата, той подава 90 ст. и обяснява, че е изгубил десете стотинки, при което бива засипан от викове, упреци, заплахи... Пътуващите станали свидетели на грозната сцена предлагат да му доплатят въпросната „крупна сума”, но контрольорката отказва парите и сваля племенника ми от тролея в осем часа вечерта без да се интересува знае ли детето къде изобщо се намира и как ще се прибере по това време. Плачейки той се обажда на майка си, че не знае къде е, до него имало блок, но то... блокове има в целия град. Брат ми тръгва да го търси по спирките и го намира разбира се, успокоява го и му обяснява, че това ще го направи по-силен, ще го научи да си пази по-добре паричките и ред други поуки които трябва да си извади от случката.

Съгласна съм с правилата, но има и други човешки правила, от които първо трябва да се води всеки. Ами ако детето нямаше телефон или му беше паднала батерията?
    Възмутена съм, тъжна, объркана, бясна…, не само защото това е малкият ми племенник, а защото на първо място той е ДЕТЕ. Родителите му не могат всеки път да го прибират от училище, затова той идва вкъщи или се прибира самичък, което се случва сравнително рядко, но да - случва се.

От телевизионният екран ни заливат гръмки апели „ Да спасим детето”, „Да помогнем на…” дрън-дрън. Че ние за десет стотинки проблем правим пък камо ли да си помагаме за нещо по-мащабно…Думата ,човек не подхожда на всеки ,може би трябва да измислим за такива хора някаква друга думичка.., която ще им пасва повече….. Защо когато се усмихнеш или поздравиш някого, неминуемо ти задава въпроса „ Познаваме ли се от някъде”, а когато някой те гледа на криво не се замисляме дали се познаваме…
    Няма да задавам баналния въпрос как да възпитаме децата си в добрина, след като ставаме свидетели на какви ли не неща...
    Но пък има ли начин думи като 'човещина', 'добрина', 'състрадание' и т.н да нямат чак толкова химерично звучене...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    * Somewhere Over The Rainbow *
    Тва го гледах преди малко... Тая акъл има ли бе?! Горкото дете! Тия шибани контрольори направооо... Едва ли щеше да забогатее от 10 стотинки проклетото същество.
    Всяко вдишване е квадратче към теб...

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    смЕрт за кУнтрольорката

потни негри да я тапанят

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Законите за нередовен пътник важат за всички, независимо от възрастта.

НО щом други са предложили да доплатят билета на племенника ти и кондукторката не се е съгласила(втф,което ми се види малоумно) си си в правото да се възмущаваш.

някак си странно са измислили цялата схема с билети във Варна.
    На ден минават минимум 400 човека през един рейс, това по 6ст прави 24лв.
    Множко ми се види за прост кондуктор... и като прибавиш пласираните билети... ее-х-ее.. тия са ебати богаташите

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Злобари навсякъде...Ненавиждам такива хора.Очевидно е за 10 стотинки,тогава ща просто не ги е взела от другите в автобуса/явно човечни хора/ тооолкова важните стотинки.Това чак е смешно да изхвърлиш дете за такава смешна сума.Такива хора заслужават шамар от живота,че да може да си осъзнаят

кво да говорим, е тва сме българите... долни отрепки.

Мега фен Аватара на machoka
    Я, това той ли беше в репортажа дето го гледах преди малко... тъкмо се чудех.

а иначе:
    Думата ,човек не подхожда на всеки
    +
    Но пък има ли начин думи като 'човещина', 'добрина', 'състрадание' и т.н да нямат чак толкова химерично звучене...
    Има, оня ден даваха репортаж за човек, намерил портмоне с не знам си колко хиляди лева и лична карта в супермаркет, и го върнал на собственичката. Тя му предложила пари за възнаграждение, но и тях отказал..

така че има, живеем в пъстър свят и всяка човешка добродетел или 'недъг' ни се набива в очите, защото сме малка страна.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    У Варна са опасни кондукторките. Избирани по специален метод, по-широки и по-злобни от колкото високи.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Град
    в света на приключенията ..
    това е нечовешко .. ;хх
    съжалявам за детенцето злобните гадни тъпи контрольори..... заслужават живота много да им поднася много лоши неща

п.п.machoka
    една моя съседка намери портмоне с хиляди евра и документи и потърси собственика и му го върна да живеят добрите хора !!

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от clever
    една моя съседка намери портмоне с хиляди евра и документи и потърси собственика и му го върна да живеят добрите хора !!

ахахаха,
    все едно каза "да живеят бунаците"

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Пише,че са уволнили кондукторката Така и се пада.била в правото си за 6 стотинки Нали и е за парите бе хората предлагали тя отказала така жизнено важните й 6 стотинки.Въобще не й е била за това.Злобна е явно.Сега да злобее на воля

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Те всичките са злобни и не само във Варна - и в София са същите, че сигурно и по-зле... На такива сцени с възрастни хора съм ставала свидетелка и такива думи съм чувала от ЖЕНИ контрольорки, че направо да се отврати човек... Била в правото си си... че какво е това право, което да й разрешава да свали 12 годишно дете въпреки че е имало възможност цялата сума за билетчето да й бъде платена ?!... Уж твърди, че тия 6 стотинки били важни за нея, а не е искала да вземе 10-те Малоумни хора колкото щеш. Добре че детето е имало работещ телефон...
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Мега фен Аватара на teenems
    ебасиии овцата .. пък и да беше приела 10 стотинки на хората ,козаа мръсна дано умре бавно и мъчително
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Честно казано, аз на 13 прекосявах половин София, за да ходя на училище (а според статията въпросното дете е на 12) и си познавах спирките и т.н. Малко неориентиран ми се вижда или пък си си написала поста по определен начин, за да е по-драматичен...

И изобщо какви са тези драми и обвинения по контрольорите - хем искате градският транспорт да е читав, хем да не се плащат глобите (това няма общо със случая, но вие си поставяте всички под общ знаменател и държах да спомена). Еми няма как да стане.

Иначе контрольорката е била тъпа и нагла, да. И това не е нормално отношение към дете. Съгласна съм. Но ми се струва, че всичко е твърде преувеличено, наистина. Мен от началото на втори клас никой не ме е прибирал от училище, пътувала съм си сама с градски транспорт. Случвало ми се е и пеша по тъмно да се прибирам от училище... И не съм циврила. А и нямаше мобилни телефони по мое време, за да се обадя веднага на мама и да мрънкам.

На 12 години не си чак толкова малък, по дяволите. Има неща, с които просто трябва да се справиш мъжки.

Saatana vittu perkele hate crew!

Мега фен Аватара на machoka
    Само дето на 12 не си мъж, а тук коментираме не точно това кой как се справя по звезден ориентир за прекосяване на града на 12 год, а отношението на суб-човеците от градския транспорт, имащи се за голямата работа.

Супер фен Аватара на maybeline
    Град
    Kwartala na bogatite !

потресаващо е... то бива бива ама за тва България е на тва дередже...
    Да не сме в магазин тоя номер там върви счупено,скъсано..връщаш да се смени.. : )

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Само дето на 12 не си мъж, а тук коментираме не точно това кой как се справя по звезден ориентир за прекосяване на града на 12 год, а отношението на суб-човеците от градския транспорт, имащи се за голямата работа.
    Е естествено, че някой друг трябва да е виновен и да можем да псуваме дружно определна група хора, за да си излеем гнева някъде. Всички мнения в темата - контрольорите са тъпи, злобни.
    В този случай - да. В други случаи - да. Но не са всички такива. А и аз много се радвам, че все пак има контрол в градския транспорт, защото ми писа от авантаджии, които едно билетче не искат да си платят. Но естествено никой не оценява, че все пак има и съвестни хора, които си вършат работата. И директно се почва с ругатните и то заради някакъв пикльо, който циври като остане за 5 минути сам.

Saatana vittu perkele hate crew!

Голям фен Аватара на Vincitore
    Как може да свали детето за 10 стотинки !?!
    А защо не свалят мангалите , а ?!
    Видят ли мангал и го подминават , нито му искат билет или карта , нищо - а детето тръгнала да сваля ....
    Нямам думи ....

Дано се задави с тия 6 стотинки

Мега фен
    Има ги....има ги и такива мърши. Но, всичко се връща, рано или късно...пък не го носи на гръб, голяма работа...аз ако съм бил нямаше и да го таксувам даже...алчни мръсни...абе нямам думи.

Аз изобщо не искам и да си помислям за тая тъпа крава.Но какво е можело да стане с детенцето..особено по тъмно.Ако верно е нямало телефон в себе си е щяло да се уплаши още повече,да не говорим за ужаса,който е изпитало като са го е свалила тая да го врънка по тъмниците..

Това не е единичен случай..
    Пътували сме съученици и са сваляли защото еди-кой-си не му стигат 3 стотинки.. като,че ли ние няма да му дадем.. ебаси злобите върлуват във варненските автобуси..

Еми тази жена може би също има дете...
    Дано пък да и се върне,за да погледне от другата гледна точка..
    Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...

Случая е стряскаш,защото тя напук на това че са и предложили да се доплатят въпросните десет стотинки тя за назидание е свалила детето.Защо детото на 12 аджеба на всеки може да се случа да изпусне парите да той е гратисчия,но защо трябва да се правим на велики пред слабите.Аршин с който ни мерят тези контрольори не е един и същ и това им е проблема.Стряскам се от факта,че при гратисчия българин и гратисчия циганин,българина бива свалян,а цитганина му се прощава.Пълен абсурдистан е тази държава.
    Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си