Здравей,
двете ти стихотворения имат потенциал, имаш някои интересни попадения, обаче имаш доста странно чувство за рима и за ритъм, което пак е много по-добре от никакво. Мисля, че с повече работа може да излезе нещо приятно.
Използвам тази тема да апелирам към всички млади поети в този форум:
Мили хора, четете поезия!
Публикуването на коментари от типа "супер", "страхотно", "много силно" на художествено неадекватни творби ме озадачава изключително и според мен води до порочен кръг, в който всеки хвали другия, но за какво? Какво се адмирира в едно стихотворение? Чуствата, които е излял пишещия? Ако е така - добре, но коментарите рядко упоменават подобно нещо. А и в края на краищата, за едно добро стихотворение голите чувства, уви, далеч не са достатъчни.
Не желая по абсолютно никакъв начин да звуча враждебно, просто не мисля, че някой ще загуби от малко повече прочетена поезия, дори напротив. Има достатъчно добри нови български ( не ви казвам да четете Вазов, не че има лошо), дори преводни стихотворения, а ако владеете чужд език, може да четете и такива, писани на него в оригинал. Но всичко това би ви помогнало неимоверно много да подобрите изказа и стила си. Ако разбира се имате някаква подобна цел .
С най-добри чувства към вас и авторката на темата, на която се извинявам за отклонението