.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

Град
    Несебър, София, Велико Търново

Имам увеличен черен дроб и ми е забранено да ходя на фитнес

Та така .... преди 10 дена почувствах някаква тежест в дясно под ребрата и някакво притискане по скоро. Отидох на лекар и ми каза, че имам уголемен черен дроб и далак в следствие на бързо надебеляване ... то си е така де изписа ми хапчета трансметил и при вчерашния преглед ми каза че почти се е прибрал целия и далака също. Каза ми диета и тн. но като го попитах за фитнес категорично ми забрани. Не мисля да го послушам просто искам да почна да ходя на фитнес и не разбирам къв е проблема също и за ел-карнитина .. .взех си такъв с разни витамини и други такива в него и искам да си го взимам та се чудя дали е добре да го приемам. Вие как мислите? Ето какво съдържа добавката ще вреди ли нещо на черния дроб?

Calcium (as calcium sulfate) 150 mg 15%
    Pyridoxine (B6) 40 mg 2000%
    Chromium (as chromium proteinate) 15 mcg 13%
    L-Carnitine 600 mg
    Lecithin 500 mg
    Choline (as choline bitartrate) 500 mg
    Inositol 500 mg
    L-Methionine 200 mg
    Linoleic Acid 100 mg
    Oleic Acid 50 mg
    Taraxacum Extract 250 mg
    Grapefruit Powder 125 mg
    Green Tea Extract (12% EGCG) 125 mg
    Uva Ursi 200 mg
    Cayenne Extract 50 mg

Moderated by miloto
    т.7 от Правилника
    Нафинг спейшъл...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Черният ти дроб е бил увеличен! Защо искаш да го тормозиш с ел-карнитини и прочие измишльотини?! Известно ли ти е, е всичко, което гълтаме във вид на таблети, сиропи минава през черния дроб и се обезврежда именно там?!
    И спри се с тоя фитнес! Ако те интересуват последиците- ЛС.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Ha MopeTo (sun)
    при по ложение,че си говорил с лекар и той ти е казал да не правиш такива неща,не виждам изобщо какъв е смисъла да не го послушаш,че и да пташ и нас ... все пак той знае най-добре,според мен няма смисъл,защото последствията ще са сериозни
    Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]

Град
    Русе
    Нищо не пречи да изчакаш, и да не ходиш месец-два на фитнес... И онея таблети.. определено не ги взимай.... ако не искаш да умреш от цироза на черния дроб.

Град
    пространството на Дисе
    Ако си толкова упорит да ходиш на фитнес, знай, че с увеличена слезка /далак-едно и също е/ те грози руптура. Айде помисли сериозно заради един инат и недоверие дали искаш да си навличаш проблеми!

И си слушайте лекарите!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    Добре .... така да бъде, но наистина съм напълнял та .. си помислих ще направя това, което ми казва той, и на следващия преглед, който ще е след около 2 седмици ще го попитам дали мога да ги взимам. Ще си спазвам диетата, която ми предписа и това е. Сега далака си е нормален само една малка част от черния дроб все още е увеличена... но това е вследствие на мастни инфелтрати ....
    сещате се
    Нафинг спейшъл...

Град
    пространството на Дисе
    Това, че размерите на слезката са се нормализирали, е много хубаво! НО това не означава, че можеш да се бъхтиш с физическа работа /да блъскаш във фитнеса/. След такова състояние ще трябва да известен период от време да се въздържаш от интензивна физичеста активност, а колко ще трае този "период", ще прецени лекуващият ти лекар.
    За килограмите не се тревожи- метаболизмът леко се забавя след 30- годишна възраст. За да стопиш мазнинките, можеш да намалиш малко обема храна, която поглъщаш, избягвай мазнотиите, но не изключвай въглехидратите /ориз, картофи, хляб/, тъй като са ти необходими, за да се отървеш от мазнинките. А правенето на мускули във фитнеса може да почака.
    И най-вече изпълнявай указанията на лекаря ти. Успех!

SK0RP10N
    Guest
    Cherniat drob e kato filtar na organizma.
    Toi obezvrejda vsichki toxini, cirkulirashti v tialoto ti.
    Imenno takiva se sadarjat v raznite himii

Град
    Проблема е че съм на 23 не на 30 ..... но както и да е, а "блъскане" във фитнеса не точно така в смисъл пътека и колело това поне ми се струва нормално .....
    а и това е доста преиначено да се каже химия .....
    Нафинг спейшъл...

Град
    пространството на Дисе
    След като си на 23, не виждам защо да те тревожи смъкването на килцата.

Град
    Точно това е, че не мога да ходя на фитнес. Ще го отложа за 2 седмици ще си почина хубаво ще си пия хапчетата диетката лимончетата и чак тогава ще започна. Ще го питам тогава и за хапчетата.
    Благодаря ви
    Нафинг спейшъл...

Град
    София
    Ти акъл имаш ли?
    Лекар ти е казал така - значи така е правилно. Щом си на 23 и нямаш акъл в главата да се пазиш - твой проблем. Ходи блъскай по фитнеса, пий Ел-Карнитин или глутамин, няма значение какво е пак е химия. Всичко под формата на хапчета е химия.
    Преди половин година бяхме с баща ми в Австрия и един от там каза, че не можел да си представи как сме били яли пържен черен дроб. Думите му бяха: "това е все едно да ям филтър от колата"

Точно така е, черния дроб побира всички гнусотии, които поглъщаме под формата на хапчета, ядене и т.н.
    Don't tell me what I can or can't do !

Супер фен
    проблем с черен дроб ли?Забрави за фитнеса.Чааак след една година.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Рамбо
    проблем с черен дроб ли?Забрави за фитнеса.Чааак след една година.
    Глас в пустиня... Виж, че е упорит да блъска във фитнеса!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си