.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39

Hybrid View

Повече от фен
    Да, астралните и паралелните светове нямат много общо, но сметнах, че в тема за "светове" е добре да се спомене и астрала
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от *.~*` *~* anaRial *.~*.`*
    Ама..астралният свят и паралелните светове са съвсем различни неща Мисля, че хората говореха за това как всяко нещо, което си мислим, се осъществява в отделен свят.. Бях гледала и един такъв филм преди време, но не си спомням как се казва.. Малко прилича на "Ефектът на пеперудата" . Демек - какъв би бил животът ти, ако си взел различни решения.. А тва за астрала.. може и да е възможно.. аз веднъж сънувах едно място, на което не съм била никога и след време попаднах там.. Абе.. науката е интересно нещо
    Има теорий, че мислите съществуват в астралното измерение, което не е друг свят.
    Аз съм чел за теорията за паралелните светове, които се генерират със всяко наше решение или чрез пътуване във времето, но тая теория не ми хареса. Това означава, че е възможно да има други копия на нас, което е индивидуална катастрофа
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от Diao Chan
    Цитирай Първоначално написано от wtfomfgg
    Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Има различни теории по-тази тема,някои учени предполага,че например черните дупки са портали пречупващи времето и пространстовото и отварящи вход към паралелни измерения,имаше и една друга теория,че човек живее едновременно в няколко измерения и всички сънища и видения или странни явления,които той получава през жизненият си път са всъщност изкривявания в линията на времето,която води до пренос на информация от други паралелни измерения.Имаше и една наистина дръзка теория за паралелните светове,която доста ми напомни на "МАтрицата",в тази теория се твърдеше ,че ние живеем в холограмен свят ,програмиран от по-висш разум,или по по-росто казано ,че живеем в една виртуална реалност,докато телата и самите ние сме някъде другаде.

Това се теориите или по-скоро предположенията ,които знам по тази тема.

АКО МИСЛИШ ,ЧЕ ЧЕРНИТЕ ДУПКИ СА ПОРТАЛИ , МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ
    Това за черните дупки е според ТЕОРИЯ на Айнщайн. Чрез неговите теории учените ПРЕДПОЛАГАТ, че от другата страна на черна дупка има бяла дупка, т.е обратното на черната - не да поглъща, а да излъчва. Пак нещо подобно на портал. Мисля, че някъде го пишеше по-подробно, но сега не се сещам. Както и да е, това е теория, т.е е възможна, но липсват твърди доказателства дали е вярна или не. Никой не може да каже със сигурност.

До колкото ми е известно теорията на Айнщайн за относителността разглежда време-пространството като едно взаимносвързано цяло, което бива изкривявано от телата, пораждайки гравитацията (телата с по-голяма маса пораждат по-голямо изкривяване). Точно заради тази теория черните дупки се разглеждат като точки, в които е съсредоточена огромна маса. Освен това учените предполагат че черните дупки се получават когато огромни звезди колапсират, пропадайки навътре в себе си до достигането на горепосоченото съсредоточие. Естествено има и други теории. Една от тях казва че черните дупки са изградени от нещо различно от познатата ни материя (и тук има 2 разклонения - някои твърдят че са изградени от тъмна материя - http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter , други твърдят че това е антиматерия - http://en.wikipedia.org/wiki/Antimatter). Трета теория гласи че в центъра на всяка галактика има огромна черна дупка. Теориите са много, защото няма голяма възможност за изучаване на черните дупки. Всички обаче се обединяват около идеята за свръх масата. Много малко учени подкрепят възможността черната дупка да представлява своеобразен портал. И Алберт Айнщайн в никакъв случай не е от тях.
    Welcome to the end of the thought process.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от *.~*` *~* anaRial *.~*.`*
    Ама..астралният свят и паралелните светове са съвсем различни неща Мисля, че хората говореха за това как всяко нещо, което си мислим, се осъществява в отделен свят.. Бях гледала и един такъв филм преди време, но не си спомням как се казва.. Малко прилича на "Ефектът на пеперудата" . Демек - какъв би бил животът ти, ако си взел различни решения.. А тва за астрала.. може и да е възможно.. аз веднъж сънувах едно място, на което не съм била никога и след време попаднах там.. Абе.. науката е интересно нещо
    Има теорий, че мислите съществуват в астралното измерение, което не е друг свят.
    Аз съм чел за теорията за паралелните светове, които се генерират със всяко наше решение или чрез пътуване във времето, но тая теория не ми хареса. Това означава, че е възможно да има други копия на нас, което е индивидуална катастрофа
    Подкрепям,но на мен не ми допада и по още една причина,а именно:
    На ден човек е изправен пред много проблем,които имат безброй решения,да не говорим пък за тези през целия му живот и отделно на планетата колко живи същества,взимащи решения живеят.Не съм много добра по математика,но броят на паралелните светове би трябвало да бъде число,което съзнанието ми не може да осмисли

Не разбирам много от нещата,за които си говорите,но...какъв е смисълът да има паралелни светове?Надявам се този въпрос не звучи като "какъв е смисълът на живота"...Тези светове не са ли мислите ни?И това означава ли,че при всяка неосъществена мисъл "някъде там" друг живот си "тече",в зависимост от мисълта?Как става това,като сме си тук,ако мога така да го изразя?

http://www.chitanka.info/lib/text/1798
    доста интересна историйка , споменаваща тези паралени светове
    Не целта е цел, а пътят

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    az mislq 4e istinata se krie izvun predstavite na 4oveka ne6to bezgrani4no

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Град
    Видин
    Не съм чела за квантова физика и не разбирам нищо но от изписаното до момента бих могла да предположа че тези паралелни светове са в собствента ни глава и че те са краткотрайни и биха могли да се възтановят при евентуално завръщане в миналото което е почти невъзможно.А относно черните дупки вярвам че те представляват в вход към друг свят но който обаче не е свързан с нас а с други индивиди.(написаното от мен се основава единствено на предположения)

Наистина за теорията за паралелните вселени ли става въпрос, или за тази за множеството измерения след нашето 3то?.. аз лично съм по-голям привърженик на теорията за 11те измерения, тоест 2рия вариант =]

От доста време съм се чудил какво ли би било положението в един напълно паралелен свят на нашия.Както бе споменато в този паралелен свят може самолетите да не бяха ударили кулите близнаци,но пък ако в по-ранен етап от историята можеше хората никога да не открият огъня или пък предателите да не бяха убили Цезар.Говори се примерно,ако в паралела Наполеон не беше загубил във Ватерло какво би се случило,но ако човека никога не се бе научил да прави оръжия от камъни,как ще се стигне до такъв етап от историята,че вече да има пушки и оръдия.Или пък да оставим това на страна.Как ние бихме изглеждали в един такъв свят.Според вас дали ако човек в нашия свят е висок,слаб,рус,коравосърде ен,в паралела би бил нисък,пълен,с черна коса и чувствителен.
    Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.
    Алберт Айнщайн

Град
    В.Търново
    имаше и една друга теория,че човек живее едновременно в няколко измерения и всички сънища и видения или странни явления,които той получава през жизненият си път са всъщност изкривявания в линията на времето,която води до пренос на информация от други паралелни измерения.
    Сега като се замисля, в тоази теория не липсват много доказателства. В симисъл.. логична е. Поне от моя гледна точка, съдейки по моите сънища.
    Сигурно сте чували милиони пъти как някой казва"Сънувам това за което си мисля преди да си легна" или "Когато си притеснен за нещо, сънуваш точно него" .. а всъщност.. какво си мислим преди да си легнем повечето пъти .. и за какво се притесняваме.. Най-вече за решенията които правим. Дали това са правилните решения за нашия живот, до какво ще доведат. Заспивайки.. аз лично сънувам точно тези неща. Пример: Чудех се това ли е мъжът с който искам да бъда. В сънят ми на същия ден, аз бях с друг мъж. И в следващ сън с друг. И с друг. На кафе. На вечеря. Различни ситуации. Или се страхувам за нечия смърт.. Сънят манифестира точно това, за мой ужас естествено.. И според това какво сънувам аз нощта, правя заключението си сутринта. Дефакто, ако е истина това, сънувайки аз виждам другите си решения. Досега винаги съм се доверявала на сънищата си. И някак тази теория олеснява възприемането им.

Попринцип малко се знае за сънищата и какво точно представляват те . до 5 минути след като се събудим , забряваме 50% от това което сме сънували през ноща а до 10 мин около 90% от съня си .
    който търси - намира . ^^

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    имаше и една друга теория,че човек живее едновременно в няколко измерения и всички сънища и видения или странни явления,които той получава през жизненият си път са всъщност изкривявания в линията на времето,която води до пренос на информация от други паралелни измерения.
    Сега като се замисля, в тоази теория не липсват много доказателства. В симисъл.. логична е. Поне от моя гледна точка, съдейки по моите сънища.
    Сигурно сте чували милиони пъти как някой казва"Сънувам това за което си мисля преди да си легна" или "Когато си притеснен за нещо, сънуваш точно него" .. а всъщност.. какво си мислим преди да си легнем повечето пъти .. и за какво се притесняваме.. Най-вече за решенията които правим. Дали това са правилните решения за нашия живот, до какво ще доведат. Заспивайки.. аз лично сънувам точно тези неща. Пример: Чудех се това ли е мъжът с който искам да бъда. В сънят ми на същия ден, аз бях с друг мъж. И в следващ сън с друг. И с друг. На кафе. На вечеря. Различни ситуации. Или се страхувам за нечия смърт.. Сънят манифестира точно това, за мой ужас естествено.. И според това какво сънувам аз нощта, правя заключението си сутринта. Дефакто, ако е истина това, сънувайки аз виждам другите си решения. Досега винаги съм се доверявала на сънищата си. И някак тази теория олеснява възприемането им.
    И при мен е така по някога,но имам въпрос.

Ако примерно правим нещо,каквото и да е на дадено място и в един момент осъзнаем ,че сме виждали това място и сме правили това същото нещо,което правим в момента,а не сме го сънували,това може ли да означава че с подсъзнанието си ние усещаме че има други вселени?

И ако вземем едно решение,направим определен избор и случайно сме сънували нещо което си мислим че може да стане,ако бяхме избрали другия вариант,това означава ли че (като се базираме на горния въпрос) в другата реалност(ако мога така да се изразя)нашият неизбран вариант се извършва там?

^ e тва е flashback ... дежа вю .Една от хипотезите гласи, че дежавю се дължи на химичен дисбаланс на мозъка. Това е официалната научна теория. По принцип дадена ситуация в настоящето се обработва в определена част от мозъка. Ако настояща случка неволно попадне в частта на мозъка, обработваща спомените, ние изживяваме дежавю. Случващото се получава „привкус“ на спомен и ни изглежда, че идеално знаем какво ще се случи.
    Друга хипотеза твърди, че дежавю се дължи на по-бързо обработване на информацията с погледа, отколкото съзнанието.
    Извън научните схващания дежавю се асоциира с нашите предчувствия, спомени, изживявания от отминали животи и със способността за ясновидство, дълбоко заложена във всеки от нас. Някои го определят като нещо, което са сънували или усетили в състояние на сън. Съществува схващане, че докато спим, астралното ни тяло преживява различни неща, обикаля непознати места, среща лица и изпитва емоции, които ние не осъзнаваме, не приемаме, но така или иначе и не помним на сутринта.
    който търси - намира . ^^

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си