.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 63

Тема: Китара

Hybrid View

Китара

Здравейте всички!Много искам да се науча да свиря на китара и искам да питам тези от форума,които могат ,с каква китара са започнали,ходили ли са при някакъв учител или сами са се научили.Такива работи.Благодаря предварително!

Град
    Русе
    и аз искам да се науча мои приятели са ми казвали че се почва първо с класическа и после се минава на ел. китара

Ееех много мераклии за тая китара,ама да не мислите че ей така става!!Трябва да се започнат системни уроци при учител,а не сами да се учите!!!Сами до никъде няма да стигнете,няма да има кой да ви контролира,я сте научили грешен гриф или изкривена постановка!!!Също така трябва да се получат и нотичките-това се казва солфеж!!Защото иначе ще гледате нотите и няма да знаете какво да изсвирите!!Не е лесен никой инструмент.Обяснявам ви това не на празно,защото съм музикалното училище и го уча това с години,само че друг интрумент Но всичко е трудно,дори и музиката си е сложно нещо-това е изкуство и не е за всеки!!!Трябва да имаш чувство за ритъм ,най-малкото за да свириш!!!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Грешен гриф?

Иначе не си трови здравето с електричка засега. Дрънканясвай колко ти душа сака. След годинка вече ако си мераклийка си вземи електрическа.

Аз започнах с класическа китара и ходех на уроци.

Ако наистина имаш силно желание да свириш, а не просто моментно такова, намери си учител, вземи си китара и дерзай.
    Само че имай предвид, че ако наистина искаш да свириш, а не просто да си дрънкаш, ще ти трябват доста часове на ден работа.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Само че имай предвид, че ако наистина искаш да свириш, а не просто да си дрънкаш, ще ти трябват доста часове на ден работа.
    Indeed.

Аз щото съм мързеливо копеле, си взех електричка с некви убер дисторшъните да ми прикрият гадното свирене. :Р

Не бъди мен, мисли за публиката си.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Грешен гриф?

Иначе не си трови здравето с електричка засега. Дрънканясвай колко ти душа сака. След годинка вече ако си мераклийка си вземи електрическа.
    Да какво точно не разбра да ти поясня ????

свършват.

Какво значи грешен гриф?

Град
    в мазето ;dd
    първо се почва с класическа китара и ще ти трябват уроци освен ако няма да се намери някой който разбира но при учител си е най-добре първия урок се почва като свириш само с една ръка .. аа и трябва да знаеш нотите защото иначе е много трудно ако не можеш да свириш на класическа едва ли ще се научиш лесно на електрическа китара ..

тези са добре особено класическата :P

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Алеле колко ме дразните с тъпотията си....

За чий к*р му е на човека тоя Шоумастър!? Заради тремолото, което няма да знае какво прави и само ще му разстройва китарата щото е яко скапано?! Или защото е електрическа и ще трябва да набие 500+ лева още преди да е решил дали иска да се занимава сериозно.
    Още една тъпотия - не е задължително да знаеш нотите. Не знам и половината ноти по грифа, но това не ми пречи да пиша музика, да уча парчета на Дрийм Тиатър и тн.

Та.. Хубаво е да започнеш на класическа за да свикнеш с широкия гриф и звученето. На електрическа всеки може да блъска акорди и да си мисли, че свири докато си е потънал в ефекта/дисторжъна и не се чува.
    Та отиваш във Фактор и си купуваш най-евтината кухарка - 90 лева струва, и ще покрие всичките ти нужди в близките години.
    Второ ти трябва учител или приятел, който да ти дава quest-ове. Можеш и сам да се научиш, но изисква много повече постоянство и търпение.

Но като за начало:
    Научи какво са хроматизми и започни да го правиш всеки ден по половин час в близките 2 години.
    Всяка седмица научавай нов акорд, а през седмицата се пробвай да ги хващаш колкото се може по-безпроблемно.
    Освен ученето на парчета импровизирай за да свикнеш със звученето на нотите една спрямо друга.
    Свири с МЕТРОНОМ задължително. Аз още бера ядове, че не свирех с метроном.
    Свири ВСЕКИ ДЕН. Най-добре си постави някакъв минимум който ще можеш да покриеш днес, утре и след 1 година. При мен е 3 часа, но 1 е предостатъчен в началото.
    Гледай китарата ти да е винаги перфектно настроена за да свикнеш със звученето. Една разстроена китара в началото може много да ти обърка представите.
    Тествай динамиката на инструмента - блъскай като малоумен, докосвай я едва едва - винаги има разлика и всичко има свое чувство.
    Когато нищо не се получава пак свири с мисълта, че го правиш за момента когато всичко ще се получава.
    По-натам мини през всички уроци които намериш в интернет. И в началото даже можеш да започнеш Рок Дисциплината на Петручи(Rock Discipline - John Petrucci).

Ами това е за което се сещам. Успех и не се отказвай ;]
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

А да ми препоръчате някакви свестни марки китари?

Напоследък из София наблюдавам масовка Фендърки кухарки - те са добри, аз съм с такава (не че свиря вече), и съм доволен.

Иначе с учител не е задължително, според мен. Познавам доста хора, които свирят добре, не са професионалисти, но са го възприели като хоби и разтуха - нямат проблеми с това, че не са ходили на уроци. Супер си се справят.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Какво значи грешен гриф?
    Грешен гриф е когато научиш грешно пръстовката ,не ти е правилна постановката на ръцете просто казано и не натискаш правилните струни!!!Не знам как по-добре да го обясня но това означава..

свършват.

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Напоследък из София наблюдавам масовка Фендърки кухарки - те са добри, аз съм с такава (не че свиря вече), и съм доволен.

Иначе с учител не е задължително, според мен. Познавам доста хора, които свирят добре, не са професионалисти, но са го възприели като хоби и разтуха - нямат проблеми с това, че не са ходили на уроци. Супер си се справят.
    Абе да ти кажа препоръчително е да се учиш с учител!!!Едно че като ходиш на уроци,ще напредваш по-бързо,отколкото ако се учиш сам!!!Учителя ще ти обяснява нещата на прост език,ще те понаучи и на малко солфеж,ама си съвсем невеж в това отношение...ще научиш много по-бързо нещата ако си схватлив,защото може някои да мислят че музиката е лесно нещо ,само дрънкане,но ако наистина се запознаят с материята може да се откажат!!!Почти не съм срещала хора които са супер добри и то самоуки,няма такова нещо!!!Това се нарича посредствен музикант!!!Ако го намират само за хоби то те не са професионални музиканти ,а само си дрънкат прости акорди!!!

BornFromPain спомена в поста си че солфежа не е важен,но аз мога да поспоря по този въпрос!Солфежа е СВЪРЗАН с интрумента на който свириш!!!Ти може да си ги свириш нещата по слух,но примерно да не ги чуваш вярно и да не си съмвсем точен!!!!Как по точно ПИШЕШ музика като не знаеш нотите и грифа????Чудна работа наистина Задължително трябва да познаваш нотите ,ако наистина искаш да се занимаваш с това,дори и да не искаш да ставаш професионален музикант трябва да ги знаеш за да може някой като иска да му изсвириш нещо,ти да си погледнеш нотите и да му го изсвириш !НЕ СЕ СВИРИ НА ИЗУСТ!!!Има разлика в това да свириш по слух,примерно да чуеш някоя песен,но ти неможеш да чуеш всички акорди и се стига до там че трябва да си намериш нотите за да го изсвириш точно!!!Другото си е аматъорска работа!!Един професионален музикант трябва да има най-малкото музикална култура!!!Някои хора не знаят какви са тези неща за които им говориш.....метроном,гриф и т.н....!Трябва да се прочете малко музикална литература то не е едно и две!!!СОЛФЕЖА е важен от мен да знаете ,научете нотите и тогава свирете!!!Това е същото като да се опитваш четеш без да знаеш азбуката!!!

свършват.

Мега фен Аватара на Blab
    Съни добре го каза.
    На китара се свири, не се дрънка!
    (а майка ми до ден днешен държи с палец някои акорди:Д)

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    аз пък първо имах електрическа (просто защото един пич ми я подари, защото не му трябвала..не че кой знае каква де...яко олд скуул, ама имаше ефекти към нея :O и в един яко стар касетофон яко жица )

след това си купих електрическа и кубе...ефекти кабели и т.н

най-важното е да имаш мотивация...без мотивация няма смисъл

Град
    под тепетата...
    За начало според мен не трябва да скачаш на много скъпи марки, вземи си някоя Кремона или Stagg около 100-150 лв.
    Мир и Любов!!!

Мега фен Аватара на machoka
    Тоя който говори, че може да се занимаваш с музика без да познаваш нотите и ладовите взаимовръзки /като да говориш език, без да знаеш буквите/ - да вземе да се скрие някъде и да не СМЕЕ да се нарече музикант или да се причислява към тази гилдия.
    Аман от пишман аматьорчета, гледащи графики и мислещи си, че като копират ГРЕШНО по слух най-комерсиалното парче на Металика са големите инструменталисти.

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Тоя който говори, че може да се занимаваш с музика без да познаваш нотите и ладовите взаимовръзки /като да говориш език, без да знаеш буквите/ - да вземе да се скрие някъде и да не СМЕЕ да се нарече музикант или да се причислява към тази гилдия.
    Няма защо да спра да говоря защото си е така!!!Не е ли същото като да се мъчиш да четеш без да знаеш нотите????Не съм казала че неможе да се свири по слух,просто и посредствения музикант трябва да познава нотите от 1 октава!!!Аз наистина съм музикалнт само че не свиря на китара и ще продължавам да се развивам в тази сфера за това си позволявам да говоря,защото може би знам по-добре от теб за какво става въпрос,така че някои хора като не знаете по-добре не се изказвайте така неподготвени,ще ви чуе някой и ще се изложите...

свършват.

Sunny_stz
    по-добре от мен?

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Sunny_stz
    по-добре от мен?
    А ти музикант ли си?Че много знаеш?

свършват.

Аз съм само аматьорче, но спомени ти точно какъв музикант си)

Май ме бъркаш с някой в темата, защото защитавам твоята теза )

Мега фен Аватара на Blab
    Свири на флейта.(нали?)
    Дори в друга тема го обсъждахте.:Д
    Съни просто не е прочела добре първото ти мнение.

[quote="machoka"]Тоя който говори, че може да се занимаваш с музика без да познаваш нотите и ладовите взаимовръзки /като да говориш език, без да знаеш буквите/ - да вземе да се скрие някъде и да не СМЕЕ да се нарече музикант или да се причислява към тази гилдия.

Вярно е не прочетох правилно...мислих че с това цитираш мен и помислих че защитаваш тезата на този,който каза че не е задължително да знае нотите...получи се леко объркване..сорка ))) Иначе се радвам че мислиш като мен по тази тема....,защото то си е така СОЛФЕЖА си е най-важен,къде сте виждали неграмотен музикант?

свършват.

[quote="be_true"]Свири на флейта.(нали?)

Дам

свършват.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си