Ами...
Стандартът на живот е доста висок, наистина. Както каза момичето преди мен, цените са доста високи, но това отговаря на заплатите. А те взимат високи заплати, така че цените са нормални за тук. РАзбира се много зависи и от работата...
Цените на жилищата са много високи, но аз съм в столицата и съм на центъра, мястото от всички гледни точки е много стратегическо... Около 92 хиляди лева ни е апартамента.

За магазини и такива неща няма да ти обеснявам, мисля, че можеш да си представиш. Има всичко, буквално.

Хората...
Това още не мога да кажа...била съм една седмица на училище.. А моето училище е немско и 30% са немци, 50% шведи, а другите са от различни страни..Но хората са много готини, въобще не е като по американските филми - Ти си нов и ще те насерем.. Много са дружелюбни и мили. Помагат ти да се интегрираш. Нооо не знам дали е така в нормалните училища с шведи.
А ти на колко си? Може и да не ходиш на училище вече и да не те интересува, не знам.

М...фризьорите, козметичните неща, лекарите, зъболекарите са н-е-в-е-р-о-я-т-н-о скъпи. Една пломба (на майка и беше се счупило едно малко парченце от пломбата) беше 200 лева.

Обаче в едно нещо много, много яко са се ...... Здравната им система, или забравих как се казваше хД, е..ужас.
Майка се беше върнала от почивка на море и имаше вода в ухото. Отиде да си насрочи час, а те й казаха:" Добре, сега лекарят в отпуск, следващият възможен час е ... след месец и половина. "
Това беше в държавна болница, а на частен кабинет не е ходила, там са двойно по-скъпи, мисля.
Така че, аз си правя зъби, дупки, коса и всичко такова, ОСОБЕНО като стане въпрос за здравни въпроси в България.
Недай боже да се разболея тук.
Една позната (тя е възрастна жена, де) имаше кръвоизлив и чака 4 часа. Всеки да минел по-реда си.

Не го разбирам това...

М..не се пуши никъде освен на улицата, алкохол не се продава, ако не си на 18, цигари също. Е, има начини, де. В едни по-затънтени улички при арабите. Те гледат да правят далавери и от там се купуват цигари за 'младежите'.

Това се сещам сега...като живот.