- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Каймакът на обществото (размисли и страсти)
или ина4е казано - българските интелектуалци?
Кажи ми две марки коли?
Кажи ми два метода за предпазване от бременност?
А сега ми кажи две реки в Йордания?
Заклю4ение:Ясен си ми-с теб мога да си говоря само за коли и за секс
Наскоро попаднах на предаването на Патрашкова,която съвпада със съвременното понятие на интелектуалец - безли4но излъ4ване,красиви,умни думи..изцяло вглъбена в разговора със събеседника,но нещото,което ме потресе беше изказването и за българския народ..
Не мога да я цитирам то4но,но идеята беше такава,4е ако излезнеш да направиш анкета сред него,един на хиляда ще може да ти каже кой е авторът на българският химн,един на хиляда ще може да ти каже пове4е от две произведения на Никола Фурнаджиев,един на хиляда ще може да ти каже от кой период на Вазов е "Под Игото"..
Признавам си-не знам кой е авторът на българския химн,но много ми се искаше да съм й събеседник и да я попитам за двете реки в Йордания,през коя година запо4ва да функционира БАН,за да видя от моя страна дали и тя ще може да ми отговори..
Интелектуалец е 4овек,който не просто коментира и критикува живота,мислите,действията на другите,а такъв,който тъгува за тях и ги съпреживява,то4но това го прави полезен на обществото..
А какво имаме ние - група надути журналисти,самозабравили се от словесен ексхибиционизъм..
Исках да споделя,понеже много се дразня
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower