- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Няколко думи за ревността
Седя си вкъщи, слушам си Пинк Флойд и си мисля за едно бившо гадже и развоя на събитията след като скъсахме с нея..
Какво представлява ревността всъщност..
Страх от нещо? И ако е страх, от какво ни е страх? Защо ни е страх?
Можем ли да се противопоставим на ревността или тя е заложена във всеки един от нас на разлино ниво?
Мисля си, че ревността е човешки инстинкт пряко свързан с инстинкта за продължаване на поколението - да имаме партньор именно за да продължим поколението..
Не знам, това са някакви съчинение..
Я поразмишлявайте малко по тази тема..![]()
Ревността е п1рвият сигурен знак че обичаш някого наистина. Затова според мен тя е по скоро страх да не загубиш човекът когото обичаш... Няма как да и се противопоставиш. Единственият начин да не ревнуваш е да не обичаш... Тя е страх че някой друг може да е по добър и да направи твоят човек по щастлив отколкото ти можеш...
emi spored men revnostta e neshto normalno pri edna dvoika tq dokazva che dvamata partniori se jelaqt i mislqt edin za drg no ot dryga strana revnostta ne e mn priqtno chystvo ot lichen opit govorq mn revnyvam priqtelq si dori i ot malkite neshta opitvam se da se promenq obache nestava tlkova barzo. I staq golqma moq revnost taka i nego i mene si qdosvam.Emi spored men revnostta v umereni kolichesta e dobre taka poakzvash che mnogo darjish na otsreshniq chovek.Emi samo tova moga da kaja ot opit se pak sam na 16 godinineka i drygite da kajat
Аз не му викам ревност.
Според мен всеки гледа как да защити територията си и да я опази...![]()
ами освен че ревността която чувстваш към някой е първият сигурен знак за любов,също е и нещо като страх за превъзходството на другия...![]()
НеЩаТа Не Се ПрОмЕнЯт,прОсТо ЧоВеК пРоМеНя НаЧиНа Си На мИслЕнЕ.!.
Да.. Опазване на територия..
Но не може да държиш другия човек само за да си опазваш територията.. Често се случва така, че точно този опит за опазване на територия я разбива..
Не знам кво ми става, нещо ме избива на размисли..![]()
Тоэ пък,ко са прайш на философ? :Д
Книга ли ше пишеш?
[size=7][b][u]fosse cos
Нали ти казвам.. Опитвам се да мисля..Първоначално написано от Presley`n`Sum
![]()
Деба.. То се е видяло, че не става..
lizzard_92 И да се говори, и да не се говори, никой няма да каже нищо по-различно от това, което е казано за ревността.
Тва, че просто всеки защитава различна теза е друг въпрос.![]()
Голямата ревност я изпитват само слабите.Хората, които не вярват първо във себе си, второ в човека, когото ревнуват.Определено е ужасна.Всеки от нас я изпитва в опрделени количества, но когато започва да я показва, значи нещо във връзката куца.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Няма как да избегнеш ревността, просто щом дърижиш на някого е неизбежно. Както каза cherinka това си е един вид опазване на територията ... Няма какво да му мислиш просто е така![]()
So free
И аз мисля че тва е един от знаците че държиш на някого.Колкото повече ревнуваш толкова харесването приминава в любов.![]()
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()
Ревността е страх да не ти отнемат това, което смяташ за свое.В големи количества убива любовта.
Ооо да съгласна съм ,адски добре казано!Първоначално написано от Bellatrix
Еххх Bellatrix даваш много добри съвети и много хубави мнения
![]()
![]()
Вярно е, че ревността е страх да не изгубиш човека до себе си, но тя е и желанието той да е Само твой, да е Само с теб и т.н. Не е хубаво нещо ревността..но пък е и нормално да я изпитваш.
It`s my life
It`s now or never
I ain`t gonna live forever
I just want to live while I`m alive....
по-скоро страх,че някой те превъзхожда и заради това може да вземе "плячката" ти,чустраш се застрашен и гледаш да си опазиш своето![]()
Азк ато малка ревнувах,че майка ми защитаваше брачед ми,а не мен.И сега като не ревнувам,не значи,че вече не я обичам...Първоначално написано от Bellatrix
![]()
Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал![]()
Ревността в малки количества не е пагубна за една връзка...Но не мога да се съглася,че ревността е признак за любов...
Искате да ми кажете,че ако приятелят/ката ви страда от болестта ревност...и ви ревнуват дори от вятърът...,значи че вие ще сте спокойни,че те обичат много...Ревността в голямо количество освен...да провали една връзка - друго неможе да направи...Силно изразената ревност си е чиста проба...чувство за собственост...,а това едва ли е любов...Любовта е доверие...Точно ревността може да подтикне половинката ви към изневяра...,вечното недоверие и съмнение - убива всички чувства...
Аз също ревнувам...,но не показвам това си чувство,ако нямам наистина основателна причина...
A qui
За мен ревността в умерени количества е нещо нормално, просто страх, че можеш да изгубиш човека до теб и в някакво количество чувство за притежание. Прекалената ревност вече се поражда от друго - например прекалено ниска самооценка и комплекси - за да вярваш на човека до теб, трябва първо да вярваш в себе си.
Браво мило-мъдри мислиПървоначално написано от Bellatrix
![]()
Огромна картинка!
.: machoka :.
Ама картинката даваше много добър съвет-нормално да е голяма