- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сънищата
Какво според вас са сънищата.. как ги тълкувате.. защо сънуваме ???![]()
az gi tulkuvam sus sunovnik, no poprincip kakvoto se slu4va vav sanq ti naqve she se slu4i obratnoto... sqko neshto v sunq e simvol na neshto koeto ti se sly4va ili shte ti se slu4i.sanishtata spored men sa neshto kato predyprejdenie za neshtata koito ni o4akvat
Сънища... Сънувам най-различни и странни неща. За тълкуване... Не, не ги тълкувам, защото във всеки съновник значението на нещо е различно. Доста от сънищата ми се сбъдват, обаче, даже почти всички. Например, нещо седим и си говорим с приятелка и изведнъж си казвам: "Това съм го сънувала - точно този момент, точно с този човек, говорили сме си за точно това, на точно това място".![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Аз имам мн сънища,които се повториха в реалността,но това беше преди да ми извадят тумора от главата.Умиращите хора наистина сънуват бъдещето,обаче вече съм добре и нямам нови такива сънища...![]()
Езикът на съня е изтъкан от аналогии. Той е съвкупност от привичните за нас неща и ги показва в картинки. Сънят - това е нашият вътрешен глас, нашето подсъзнание. Подсъзнанието, което съдържа всички отговори, даже на още незададените въпроси. Подсъзнанието е "генетичният код" на душата. То съдържа информация, събирана от поколения насам.Сънищата са невероятни съчетания на неща от действителния живот. Но върху сънищата действат и много други фактори. Картините се усложняват и от външните дразнения. Твърда възглавница, в стаята се говори или лампата е светната - всичко това нашите сетива се опитват да съобщят на заспалите центрове в главния мозък. Тогава съобщенията се отправят към единствено останалите "будни" центрове. Като писма, които се доставят на погрешен адрес. И се получават още по-странни сънища.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
уауПървоначално написано от Football Manager
![]()
аз попринцип мисля, че в сънищата се крият много отговори.. стига да ги разтълкуваш правилно![]()
Всички съновници които използвате са пълна глупост... всеки сън се тълкува индивидуално и най-добре ще е човека който го е сънувал сам да си го разгадае и сънуването това е нашия начин да учим има една история преди хиляди години хората умеели да сънуват всеки владеел осъзнатото сънуване дошли същества от други светове и започнали да учат хората в тяхните сънища но уви от тяхната реалност се появили същества енергиини вампири който започнали да се хранят със нашите сънища постепенно хората загубили умението си да сънуват и за това в днешно време много хора не помнят сънищата си неясни са не свързани объркани и най-важното не осъзнати... но нее само това единствената причина за несънуването а именно че през всичките тези годините хората са пренебрегвали сънуването и са го имали за маловажен процес и така мозъка се е научил да трие маловажните неща....
рискувай за да живееш и живей за да рискуваш..
Ти говориш за душа и подсъзнание - ОМГ! Учуден съм и едновременно впечатленПървоначално написано от mistake
![]()
Според мен сънищата нямат нищо общо с мозъка, а по скоро с душата или астралното тяло. Т.к мозъкът отговаря само за физическото тяло просто няма начин да генерира "измислен" свят, в който ти си правиш каквото си искаш. Да не говорим за Lucid Dreaming, който аз до определена степен съм постигал...
А относно тълкуванията - и аз не вярвам много много, но в интерес на истината след определен сън някои, описани в съновника, неща наистина стават. същото е и с астрологията![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Не , ти пак не си ме разбрал.Първоначално написано от darking
Подсъзнанието е чат от нас , и когато сънуваме , сънуваме неща върху които преди време сме разсъждавали. "Сънищата са невероятни съчетания на неща от действителния живот. " Отново намесвам истината - живота ни. Сънищата са просто неща от живота , които ние искаме или не искаме да се случат. ПОмисли върху думите ми и тогава , размишлявай върху тях.
![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Права си, но аз съм имал и сънищата, които нямат нищо общо с нещата, които съм преживял или, които искам. И въпреки това ми обясни как е възможно мозъкът да създаде измислен свят в който ти си правиш КАКВОТО ПОИСКАШ?
Въображение ... но аз никъде не съм говорила за "измисления свят"Първоначално написано от darking
![]()
Дж.Селинджър
Въображението е съвсем различно нещо.![]()
Измислен свят - фантазия- работа на мисленето.
П.П. обърках фантазията с въображението...![]()
Дж.Селинджър
Потънъл съм в будизма напоследък така че смятам да внасям малко будистка перспектива когато участвам в разговори тук, докато ме изтраете![]()
Според будизма сънищата са няколко типа и спането през нощта се дели на няколко фази. В първата част на нощта е дълбокото спане, по време на което тялото е много уморено и се потъва повече. В началото на тази фаза няма сънуване. След това може да се проявят няколко типа сънища - едните са сънищата, свързани с асоциации и впечатления от ежедневието. Вторите са така наречените "кармични сънища", при които е възможно да сънуваме неща, кото нямат нищо общо със света такъв, какъвто го познаваме - например да сънуваме съвсем непознати неща или същества. Казва се четова са сънища, свързани с преживявания, които сме имали по време на други животи. Всичко естествено е доста оплетено и множество "умствени отпечатъци" участват при оформянето на един сън, като много лесно се навързват асоциации със страшна скорост.
Постепенно през нощта спането става все по-леко и по-леко, като рано сутрин сънищата са съвсем различни. Точно преди събуждане е възможно да се сънуват събития, които още не са се случили и в тази фаза сънищата могат да имат особено значение. Според будизма между сънищата и реалнистта няма съществена разлика - единствената разлика е че сънищата са свързани с по-незначителни кармични отпечатъци, докато нашата "реалност" е плод на по-стабилни кармични навици.
В будизма също така има специални медитации свързани със сънуването, но това е друга тема.
В сънищата ми понякога се отразяват мислите ми,тайните ми желания и неосъзнатите истини.Но понякога сънувам разни неща,който незнам от къде идват.![]()
Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал![]()
По време на сън човек е по-близо до "астрално пътуване", това съм го чувал някъде.
Също и трансцедентално пътуване сред съзвездието козирог....тва е като оная реклама за промоция на услуга на глобул мисля че беше с ная врачка дето блещи онея глупости,проблема е че и разбирам какво говори.....това дали ме прави смахнат
![]()
![]()
![]()
Мдам, доста хора са на това мнение, но според мен е по-близко до ментално пътуване, т.к ти си един вид във себе сиПървоначално написано от Nam3less3
![]()
Сънят е кратък поглед в бъдеще,минало и настояще.
Сънят ни подготвя за предстоящето.
Чрез съня се изживява дежавю.
Нещата се повтарят в реалността,освен ако не сте болен психар и в ъкъла ви влизат меко казано "Героите от приказките"!
Ама за сега не съм срещнал достатъчно НОРМАЛЕН ТИП!
Всички сме малко или много ПСИХАРИ,щом вярваме на някакви си блянове,съновници,врачки и пр.!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I'm not angel!
Сънят на мен почти винаги ми е показвал предствоящи събития с много голяма точност. Дори и не свързани пряко с мен, а и с приятели и познати. Някои сънища разкриват тайните ми желания (е това при всеки се е случвало) Понякога ги тълкувам сама, понякога излитам веднага като стана към съновника(стар, но много точен, особено като дебне някоя опасност)
![]()
Some things are better left unsaid!
Eто какво мисля аз:Първоначално написано от CTPAX TE E OT MEH
1. Добре де, нещо ни вълнува (дори и да не е така) и мозъка си работи и решава най вероятното нещо което може да ни се случи и ни го представя под формата на сън,видение и т.н. (дано сте ме разбрали)
2.Съня няма нищо общо с дежавю-то (според мен ) , може и да има но обикновенно когато имаме дежавю не помним откъде ни е познато , затова не е задължително да е от сън
3.Това че някой е суеверен не значи че е психар (добре че не сам суверна)
всеки има различни виждания и вярвания
Когато някой е суеверен си е пълен откачен боклук.
Суеверни БОКЛУЦИ,не пълнете главите на хората с глупости.
Много сте тъпи,вярвате на неща в които не вярва и малко дете.
Сънят си е сън.
Мозъка се стреми да използва всяко свободно време да се тренира,че иначе ще станем малоумници!
На тия суеверни откачалки ще кажа само 300 кошмари + 300 дяволи!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I'm not angel!
моите сънища са супер шантави. не ползвам съновници. не ми трябва. не вярвам в това.
Сънищата са отражение на това което преживяваме в последните няколко дена, седмица или в даден период от време.Те са наще емоций, страхове, впечатления...
Дори понякога да нямат особено голям смисъл, ако се замислите в/у тях, ще намерите точно причината поради която сте сънували определено нещо.
В миналото чрез сънища, Бог е говорил и се е явявал на пророците си и избраните си хора.