.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 130

Тема: Сънищата

Сънищата

Какво според вас са сънищата.. как ги тълкувате.. защо сънуваме ???

az gi tulkuvam sus sunovnik, no poprincip kakvoto se slu4va vav sanq ti naqve she se slu4i obratnoto... sqko neshto v sunq e simvol na neshto koeto ti se sly4va ili shte ti se slu4i.sanishtata spored men sa neshto kato predyprejdenie za neshtata koito ni o4akvat

Сънища... Сънувам най-различни и странни неща. За тълкуване... Не, не ги тълкувам, защото във всеки съновник значението на нещо е различно. Доста от сънищата ми се сбъдват, обаче, даже почти всички. Например, нещо седим и си говорим с приятелка и изведнъж си казвам: "Това съм го сънувала - точно този момент, точно с този човек, говорили сме си за точно това, на точно това място".
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Аз имам мн сънища,които се повториха в реалността,но това беше преди да ми извадят тумора от главата.Умиращите хора наистина сънуват бъдещето,обаче вече съм добре и нямам нови такива сънища...

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Езикът на съня е изтъкан от аналогии. Той е съвкупност от привичните за нас неща и ги показва в картинки. Сънят - това е нашият вътрешен глас, нашето подсъзнание. Подсъзнанието, което съдържа всички отговори, даже на още незададените въпроси. Подсъзнанието е "генетичният код" на душата. То съдържа информация, събирана от поколения насам.Сънищата са невероятни съчетания на неща от действителния живот. Но върху сънищата действат и много други фактори. Картините се усложняват и от външните дразнения. Твърда възглавница, в стаята се говори или лампата е светната - всичко това нашите сетива се опитват да съобщят на заспалите центрове в главния мозък. Тогава съобщенията се отправят към единствено останалите "будни" центрове. Като писма, които се доставят на погрешен адрес. И се получават още по-странни сънища.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Цитирай Първоначално написано от Football Manager
    Аз имам мн сънища,които се повториха в реалността,но това беше преди да ми извадят тумора от главата.Умиращите хора наистина сънуват бъдещето,обаче вече съм добре и нямам нови такива сънища...
    уау
    аз попринцип мисля, че в сънищата се крият много отговори.. стига да ги разтълкуваш правилно

Всички съновници които използвате са пълна глупост... всеки сън се тълкува индивидуално и най-добре ще е човека който го е сънувал сам да си го разгадае и сънуването това е нашия начин да учим има една история преди хиляди години хората умеели да сънуват всеки владеел осъзнатото сънуване дошли същества от други светове и започнали да учат хората в тяхните сънища но уви от тяхната реалност се появили същества енергиини вампири който започнали да се хранят със нашите сънища постепенно хората загубили умението си да сънуват и за това в днешно време много хора не помнят сънищата си неясни са не свързани объркани и най-важното не осъзнати... но нее само това единствената причина за несънуването а именно че през всичките тези годините хората са пренебрегвали сънуването и са го имали за маловажен процес и така мозъка се е научил да трие маловажните неща....
    рискувай за да живееш и живей за да рискуваш..

Цитирай Първоначално написано от Jagger
    Всички съновници които използвате са пълна глупост... всеки сън се тълкува индивидуално и най-добре ще е човека който го е сънувал сам да си го разгадае и сънуването това е нашия начин да учим има една история преди хиляди години хората умеели да сънуват всеки владеел осъзнатото сънуване дошли същества от други светове и започнали да учат хората в тяхните сънища но уви от тяхната реалност се появили същества енергиини вампири който започнали да се хранят със нашите сънища постепенно хората загубили умението си да сънуват и за това в днешно време много хора не помнят сънищата си неясни са не свързани объркани и най-важното не осъзнати... но нее само това единствената причина за несънуването а именно че през всичките тези годините хората са пренебрегвали сънуването и са го имали за маловажен процес и така мозъка се е научил да трие маловажните неща....
    напълно съм съгласна с теб

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Езикът на съня е изтъкан от аналогии. Той е съвкупност от привичните за нас неща и ги показва в картинки. Сънят - това е нашият вътрешен глас, нашето подсъзнание. Подсъзнанието, което съдържа всички отговори, даже на още незададените въпроси. Подсъзнанието е "генетичният код" на душата. То съдържа информация, събирана от поколения насам.Сънищата са невероятни съчетания на неща от действителния живот. Но върху сънищата действат и много други фактори. Картините се усложняват и от външните дразнения. Твърда възглавница, в стаята се говори или лампата е светната - всичко това нашите сетива се опитват да съобщят на заспалите центрове в главния мозък. Тогава съобщенията се отправят към единствено останалите "будни" центрове. Като писма, които се доставят на погрешен адрес. И се получават още по-странни сънища.
    Ти говориш за душа и подсъзнание - ОМГ! Учуден съм и едновременно впечатлен

Според мен сънищата нямат нищо общо с мозъка, а по скоро с душата или астралното тяло. Т.к мозъкът отговаря само за физическото тяло просто няма начин да генерира "измислен" свят, в който ти си правиш каквото си искаш. Да не говорим за Lucid Dreaming, който аз до определена степен съм постигал...

А относно тълкуванията - и аз не вярвам много много, но в интерес на истината след определен сън някои, описани в съновника, неща наистина стават. същото е и с астрологията
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    Ти говориш за душа и подсъзнание - ОМГ! Учуден съм и едновременно впечатлен

Според мен сънищата нямат нищо общо с мозъка, а по скоро с душата или астралното тяло. Т.к мозъкът отговаря само за физическото тяло просто няма начин да генерира "измислен" свят, в който ти си правиш каквото си искаш. Да не говорим за Lucid Dreaming, който аз до определена степен съм постигал...

А относно тълкуванията - и аз не вярвам много много, но в интерес на истината след определен сън някои, описани в съновника, неща наистина стават. същото е и с астрологията
    Не , ти пак не си ме разбрал. Подсъзнанието е чат от нас , и когато сънуваме , сънуваме неща върху които преди време сме разсъждавали. "Сънищата са невероятни съчетания на неща от действителния живот. " Отново намесвам истината - живота ни. Сънищата са просто неща от живота , които ние искаме или не искаме да се случат. ПОмисли върху думите ми и тогава , размишлявай върху тях.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Повече от фен
    Права си, но аз съм имал и сънищата, които нямат нищо общо с нещата, които съм преживял или, които искам. И въпреки това ми обясни как е възможно мозъкът да създаде измислен свят в който ти си правиш КАКВОТО ПОИСКАШ?

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от darking
    Права си, но аз съм имал и сънищата, които нямат нищо общо с нещата, които съм преживял или, които искам. И въпреки това ми обясни как е възможно мозъкът да създаде измислен свят в който ти си правиш КАКВОТО ПОИСКАШ?
    Въображение ... но аз никъде не съм говорила за "измисления свят"
    Дж.Селинджър

Повече от фен
    Въображението е съвсем различно нещо.

Град
    Наоколо
    Измислен свят - фантазия- работа на мисленето.
    П.П. обърках фантазията с въображението...
    Дж.Селинджър

Потънъл съм в будизма напоследък така че смятам да внасям малко будистка перспектива когато участвам в разговори тук, докато ме изтраете

Според будизма сънищата са няколко типа и спането през нощта се дели на няколко фази. В първата част на нощта е дълбокото спане, по време на което тялото е много уморено и се потъва повече. В началото на тази фаза няма сънуване. След това може да се проявят няколко типа сънища - едните са сънищата, свързани с асоциации и впечатления от ежедневието. Вторите са така наречените "кармични сънища", при които е възможно да сънуваме неща, кото нямат нищо общо със света такъв, какъвто го познаваме - например да сънуваме съвсем непознати неща или същества. Казва се четова са сънища, свързани с преживявания, които сме имали по време на други животи. Всичко естествено е доста оплетено и множество "умствени отпечатъци" участват при оформянето на един сън, като много лесно се навързват асоциации със страшна скорост.
    Постепенно през нощта спането става все по-леко и по-леко, като рано сутрин сънищата са съвсем различни. Точно преди събуждане е възможно да се сънуват събития, които още не са се случили и в тази фаза сънищата могат да имат особено значение. Според будизма между сънищата и реалнистта няма съществена разлика - единствената разлика е че сънищата са свързани с по-незначителни кармични отпечатъци, докато нашата "реалност" е плод на по-стабилни кармични навици.
    В будизма също така има специални медитации свързани със сънуването, но това е друга тема.

Град
    Париж
    В сънищата ми понякога се отразяват мислите ми,тайните ми желания и неосъзнатите истини.Но понякога сънувам разни неща,който незнам от къде идват.
    Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    По време на сън човек е по-близо до "астрално пътуване", това съм го чувал някъде.

Град
    тук таме
    Също и трансцедентално пътуване сред съзвездието козирог....тва е като оная реклама за промоция на услуга на глобул мисля че беше с ная врачка дето блещи онея глупости,проблема е че и разбирам какво говори.....това дали ме прави смахнат

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    По време на сън човек е по-близо до "астрално пътуване", това съм го чувал някъде.
    Мдам, доста хора са на това мнение, но според мен е по-близко до ментално пътуване, т.к ти си един вид във себе си

Сънят е кратък поглед в бъдеще,минало и настояще.
    Сънят ни подготвя за предстоящето.
    Чрез съня се изживява дежавю.
    Нещата се повтарят в реалността,освен ако не сте болен психар и в ъкъла ви влизат меко казано "Героите от приказките"!
    Ама за сега не съм срещнал достатъчно НОРМАЛЕН ТИП!
    Всички сме малко или много ПСИХАРИ,щом вярваме на някакви си блянове,съновници,врачки и пр.!
    I'm not angel!

Сънят на мен почти винаги ми е показвал предствоящи събития с много голяма точност. Дори и не свързани пряко с мен, а и с приятели и познати. Някои сънища разкриват тайните ми желания (е това при всеки се е случвало ) Понякога ги тълкувам сама, понякога излитам веднага като стана към съновника(стар, но много точен, особено като дебне някоя опасност)
    Some things are better left unsaid!

Град
    U nas ;)
    Цитирай Първоначално написано от CTPAX TE E OT MEH
    Сънят е кратък поглед в бъдеще,минало и настояще.
    Сънят ни подготвя за предстоящето.
    Чрез съня се изживява дежавю.
    Нещата се повтарят в реалността,освен ако не сте болен психар и в ъкъла ви влизат меко казано "Героите от приказките"!
    Ама за сега не съм срещнал достатъчно НОРМАЛЕН ТИП!
    Всички сме малко или много ПСИХАРИ,щом вярваме на някакви си блянове,съновници,врачки и пр.!
    Eто какво мисля аз:
    1. Добре де, нещо ни вълнува (дори и да не е така) и мозъка си работи и решава най вероятното нещо което може да ни се случи и ни го представя под формата на сън,видение и т.н. (дано сте ме разбрали)
    2.Съня няма нищо общо с дежавю-то (според мен ) , може и да има но обикновенно когато имаме дежавю не помним откъде ни е познато , затова не е задължително да е от сън
    3.Това че някой е суеверен не значи че е психар (добре че не сам суверна ) всеки има различни виждания и вярвания

Когато някой е суеверен си е пълен откачен боклук.
    Суеверни БОКЛУЦИ,не пълнете главите на хората с глупости.
    Много сте тъпи,вярвате на неща в които не вярва и малко дете.
    Сънят си е сън.
    Мозъка се стреми да използва всяко свободно време да се тренира,че иначе ще станем малоумници!
    На тия суеверни откачалки ще кажа само 300 кошмари + 300 дяволи!
    I'm not angel!

моите сънища са супер шантави. не ползвам съновници. не ми трябва. не вярвам в това.

Град
    София
    Сънищата са отражение на това което преживяваме в последните няколко дена, седмица или в даден период от време.Те са наще емоций, страхове, впечатления...
    Дори понякога да нямат особено голям смисъл, ако се замислите в/у тях, ще намерите точно причината поради която сте сънували определено нещо.

В миналото чрез сънища, Бог е говорил и се е явявал на пророците си и избраните си хора.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си