- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Моралните криза на народа или това,което НЕ ни прави българи
Благодаря ти, и ти да си жив и здрав приятелю. Не исках думите ми да звучат грубо, понеже никого в нищо не обвинявам, а и всички, и ти, и аз, и останалите пишещи във форума сме българи и като такива трябва да се уважаваме, а не да нахъсваме едни срещу други и едва ли не да се мразим, което е най-лошото. Виж, аз нямам претенции да съм направил нещо особено за България за момента. Направил съм, но е твърде малко за сметка на това, което България е направила за мен. Не говоря за политиците, говоря за България като страна, като Родина, като идеал ако искаш. В това отношения тя е безценна и най-некадърните и тъпи политици няма да променят чувството ми на обвързаност с България, защото тя ме е възпитала и направила такъв, какъвто съм. А България сме всички ние мога да ти кажа, а не продажните и тъпи политици, които ни управляват, понеже те нямат нищо общо с България в този смисъл. И само ние можем да променим нещо, като се обединим и най-малкото на първо време отидем да гласуваме, поне тези които имат избирателни права. Това е първата крачка към някаква положителна промяна. След това са както казваш ти протестите, но преди тях трябва да има обединение на българският народ под формата на гражданско общество, каквто ние за съжаление нямаме. Но за протестите съм готов, само че трябва всички да се вдигнем на такива, целият български народ. Само 2-3 000 човека нищо не могат да променят. Трябват масови стачки по градовете, а не протестите да са само в София и съвсем естествено хора, които живеят в Добрич да не могат да отидат поради финансови и всякакви други причини. Във всеки град ако има протест от едно 10 000 човека(говоря в по-малките градове) и в по-големите едно 40-50 000 и да видиш дали няма да има промяна и дали на Станишев, Доган и Симо Кобурготски няма да им подпари на задника и да насрочат в един момент, притиснати до стената, предсрочни избори и да вземат да се съобразяват с нас. Не казвам, че съм дал някаква "велика" рецепта за промяна, но човече, живее ми се в България, а не в чужбина. Тук е моят дом и аз не искам да се скитам като номад немил-недраг по света. Но разбира се, искам по-нормален живот също като теб. Защо да не можем да го постигнем скоро, всички заедно това нещо?! Толкова ли е трудно? Мисля че не.Първоначално написано от sweetcupcake