Не мога да ви обясня колко съм бясна в момента след едночасов спор със наще.... направо ми треперят ръцете от яд ли и аз не знам от какво... кажете ми, че вече ще полудея, ако ги слушам още малко.... въпросът е в това, че според мен майка ми и баща ми имат някакво абсолютно елементарно мислене! Направо понякога им се чудя на акъла... и почвам сама да си се питам те вярват ли си или не... ................. за какво спорихме днес... стоя си аз тихичко най-спокойно и си гледам телевизия.. по едно време идва майка ми и с някакъв сериозен стреснат тон вика "тикъде си остави книгите дето бяха наредени тука" (правих си разчистване на шкафовете) .. и аз и викам , че за сега съм ги оставила в хола, и после ще им намеря място (в хола почти никой не влиза, дори ние, пък камо ли гости етц.) и тя като чу... мале ква физиономия направи... като викна, като кресна... "тии, как може да си толкова проста и некадърна.. на тебе ти хлопа дъската... как може да остайш книгите в хола...мън-мън" ...ама аз направо се шашнах, не мога да се осъзная какво става.. и тя нарочно отиде и ги взе две купчини книги и ги изсипа точно пред телевизора и седна точно пред него да ги подрежда и пак опява "ти... дето си попилях живота да ходя подир вас.. само ми отваряте работа... не можете проста преценка да си нарпавите. блабла" и аз вече след.. хм.. може би 6-7 години ВСЕКИ БОЖИ ДЕН такива глупости и се ометох във кухнята...направих си да ям и сядам на масата.. кухнята и всекидневната е една стая.. и баща ми гледа новини, и майка ми после дойде след като подреди книгите и сядат на канапето.. аз си ям спокойно ама гледам как майка ми постоянно ме зяпа и диша тежко.. и вика на бащата по едно време "ти твойта щерка знайш ли , че цяяяло лято пет реда не е седнала да прочете, а" но го казва със такъв дразнещ тон.. и толкова надменно, че направо не знам как не и захвърлих чинията в лицето.. и баща ми "ми да.. ти какво очакваш.. то бива калпазан човек ама то извън пътя.." майката естествено се съгласява.. и баща ми продължава да жестикулира и да си преправя гласа " тя е просто... боклук.. нищо няма да стане от нея.. те даже за сервитьорка няма да я земат..тя не може да смята (тука го казва с 10000000000% убедителност)..ама нека да си блъска главата.. да ходи да проси, щото мама и тати няма да са взе тука да и дават пари (нали говорят все едно не присъствам там).. (бтв ако искате ми вярвайте за август месец общо са ми дали 17 лева.. не ме питайте как съм се оправяла цял месец с толкова пари..да кажеш, че нямат, добре, ама...) бащата продължава "ни-щи-чко няма да стане от НЕГО" (все едно съм предмет)...после майка ми "преди ми харесваше като беше малко.. искаше да стане това, да учи онова (ми то всяко лапе си е приказвало такива работи ) , ся... калпазан.. пълен мързел.. ти една книга да не прочетеш. (и аз как ги псувах тука наум, направо изредих всичките псувни дето ги знам...ми за какво да ги вземам книгите от по 600 страници, имаме ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, не задължителни 24 книги, като ги има в учебника откъсите, които ще учим... от там ще ги прочета, голям прас! да кажеш да откъси 2 страници....те по 30 страници са...ебахти ваканцията 24х600=над 14000 страници, аз да стоя само в нас да чета,.. за какво са ми е дали тая ваканция.. мислят си, че като четеш книги, или учиш много ставаш умен ) ... после аз се включих, че не издържах " да бе вий ако си мислите, че някой ще седне да ги чете книгите, като ги има откъсите в учебника, много се лъжете.." и майка ми пак като се надигна "ти как може да мислиш по тоя начин.. преди ми харесваше.. само 6ци носеше..имаше хъс за учене... блабла" да ама не са ме питали как всеки ден с продължение на години всеки ден треперех в даскало колко ще ми пишат, че ако не е 6 наще ще се спукат направо... те ми се карат за 5,50, вие можете ли да си представите?!?!? (то верно, че оценките ги завишават, ама за 5,50 да ми се карат?!?!...) един пък имах 3ка на едно контролно по български (единствената ми тройка през тогавашната учебна година) и майка ми като побесня щеше да ме записва на частни уроци по български как можело такова нещо!!... ама щото съм била проста да им се водя по акъла.. направо не издържам с тях .. майка ми само това повтаря "който учи, той ще сполучи; който учи, той ще сполучи"... да то ако беше тъй лесно... и вика "ти.. хората учат... завършват по три виши... карат магистратури... знаят 3 западни езика.. успяват, от тебе нищо няма да излезе" като я чуя да говори така направо откачам... то ако не е да имаш 3 виши и магистратури и ако не знайш 5 западни езика и не си завършил поне две неща като право или медицина, или архитектура си боклук... направо се изумявам как може да мислят толкова елементарно... не ми го побира главата! Хората отивали назапад, Германия, Англия... аз и до село съм нямало да мога да стигна.. мън-мън-мън... то ако не си назапад ще кихаш...ще съм живяла на улицата, и ще съм гледала отстрани хората като си слагат алуминиеви дограми и райграс.. то пък голяяяяяяяямо геройство ако имаш алуминиева дограма или райграс... ама... някви ей такива простотии като изтърсят... или един път слушам майка ми по телефона приказва "неска ходих в една колежка, ама да знайш-сложила си ламиниран паркет, купила си нов телевизор" ... не знам да плача ли, да се смея ли... то ше кайш тряя си милионер за ламиниран паркет... преди време си бях купила един солион за тяло на промоция за 3,50лв , 400мл, и майка ми като видя шишенцето "ти, само боклуци носиш из нас, не да си купиш нещо да ядеш, за какво си си дала парите.. кой знай колко струва... минимум 15 лева блаблабла... значи майка ми хем не знай за какво става въпрос, хем дава акъл и се кара... вечно така.. нямам търпение след 2 години на стана на 18, да завършвам и да се махна, няма да ги погледна повече.. то бива бива прости хора, ама то аман, вече 3 педи над гуша ми е дошло... .................
Не мога да кажа, че за всичко, или че въобще аз съм права, ама с техните простотии направо не мога да ги понасям... най-малкото е ужасно тъпо да кажа, че съм права, но и те определено не са! Ако нямаш само 6, 6,6,6,6, в бележника, ако не знайш перфектно английски и немски или френски или нящо друго (моля ви се, искаше да записвам 3ти чужд език в даскало *хед-банг*...), ако не стоиш по цял ден над книгите, ако не завършиш право, медицина, или нещо такова, ако нямаш магистратура, докторантура и там какви други има , ако не отидеш "да преуспееш" назапад , че да си садиш райграс и да си имаш собствена ограда, със позлатена дръжка - НЕ, нищо не става от тебе...

Моля ви кажете какво да правя, какво да си мисля, вече не знам!!!! Почвам да се самообвинявам вече! Не ми казвайте само да не им се връзвам толкова, защото това е ВСЕКИ , ВСЕКИ ДЕН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ, вече не мога да ги трая!!!