.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 96

Тема: big brother 4

Мега фен Аватара на babity
    Ама изчакайте малко! Ние ли сме разумните същества или кокошките? Аз, колкото и нескромно да прозвучи се смятам за такова и далеч не мисля, че мога да бъда сравнявана по какъвто и да е критерий с една кокошка Много ви се моля... ей така само заради спора няма нужда да си говорим празни приказки, става ли? Експлойтед, ти птиче месо не ядеш ли? Защо си мислите, че можете да ме изкарате най - черната на този свят, че и най - задръстената (както се опита в предния пост ) само защото назовавам нещата с истинските им имена? Какво сте ми се затюхкали и заохкали за това месоядство. Грижа се за всичките си животни по възможно най - добрия начин и съм се постарала нищо да не липсва на никое от тях. Това, че всяко от тях си има предназначението не е по моя вина, ясно?! Моите уважения, смятам те за много интелигентен човек и удоволствие чета твоите постове, но имам чувството, че в момента спорим "за спорта".

Цитирай Първоначално написано от babity
    Да, извинявам се, не се изразих правилно. Не са глупави, просто имат различно предназначение. Това е техният начин да са полезни на хората.
    Животните не са създадени за да са полезни на хората... чуваш ли се?!
    Хората тогава за какво са създадени? Да са полезни на себе си?
    Замълчи си най- добре...
    Пълни дивотии говориш и не се замисляш, няма хуманен начин да изядеш едно животно, нито като си интелигентна, по своето мнение, те оправдава това да ядеш кокошки.
    Хората ядат месо, защото могат.
    Твърде си възхитена от собствената си човешка природа и си втълпяваш, че просто така трябва, пилетата и кравите ги има да си ги хапваш между две филии хляб и месоядството е символ на висш интелект.
    Замълчи, и си пусни някоя комедия да не сънуваш касапски кошмари

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

За 18-ти хиляден път: ядеш ли месо? Не съм написала дотук нищо, от което се срамувам или което да не мисля. Това, че не си разбрал мисълта ми за зайците - пазачи не ме вълнува особено. Но след като е толкова грешно да се ядат зайци и кокошки с какво друго могат да са ни полезни те? Могат ли да се обучават за нещо или да вършат някаква съществена работа? Мъжки, по този критерий, който обсъждаме в момента сме абсолютно еднакви (казвам го, предполагайки, че ядеш месо). Не виждам в случая какво те прави по ОТ-дръстен от мен. Това, че не признаваш продуктивните животни за такива?!

Защо мислиш, че не ги уважавам? Аз правя всичко, което ми е по силите за да им създам всевъзможни удобства и се надявам, живот и здраве след някоя година да мога да обвържа живота си с тях, да стана ветеринар. Как можеш да твърдиш такова нещо?

Ае, казвал ли съм, че ми е през кура, че принципно уж сме най-висшите същества, 'щото сме най-ощетени от природата?

Ако не съм - 'иър гоуз.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от exclusive__16
    po4va na 15
    +1
    http://zar.bg/izbori2009/view_snimka...ori2009_id=526 koito iska da glasuva ms predvaritelno!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Виж се какво си писала по темата и после ми задай този въпрос...

Ти виждаш животните като полезни предмети... ебем ти и ветеринаря и самозаблудите честно...

Хората се отличаваме с едно качество и то не е мисълта, а състраданието. Нещо, което не виждам при теб, затова и според мен си на едно ниво с точно онези кокошки, които са ти толкова тъпи.
    Колко време си съпричастен със смъртта на пилето, което ядеш? Или може би си в траур няколко дни??? Я, стига! Нито си този, който да ме съди, нито правиш нещо по - различно от мен. Ок, това е живо същество, а живота на ВСЯКО такова е ценен, ама к'ва е тая голяма драма вече. Ама сигурно сте прави. Аз съм е*ати безчувственото същество - ям кокошки.... като всички!

Напротив.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Супер фен
    Град
    Bourgas
    тема за Биг брадър се превърна в тема за животни
    Take off your clothes...relax on your bed,close your eyes and open your legs..as much as you can..it's time for......PAMPERS ..xhayx

Познай кое от двете е по- важно и интересно

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    Цитирай Първоначално написано от Modern swinger
    Познай кое от двете е по- важно и интересно

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

За 18-ти хиляден път: ядеш ли месо? Не съм написала дотук нищо, от което се срамувам или което да не мисля. Това, че не си разбрал мисълта ми за зайците - пазачи не ме вълнува особено. Но след като е толкова грешно да се ядат зайци и кокошки с какво друго могат да са ни полезни те? Могат ли да се обучават за нещо или да вършат някаква съществена работа? Мъжки, по този критерий, който обсъждаме в момента сме абсолютно еднакви (казвам го, предполагайки, че ядеш месо). Не виждам в случая какво те прави по ОТ-дръстен от мен. Това, че не признаваш продуктивните животни за такива?!
    ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ.Твърдиш,че всичко трябва да е в полза на човека.Значи,според теб,виетнамците правят най-голямото добро на света щом ядат кучетата нали?Щот не всички кучета стават пазачи,готвачи,келнери и т.н.Щом като дадено куче не е научено на нищо или не може да се научи,то тогава защо да не го изядем,нали?Толкова си тъпа,че си противоречиш.По твоята логика би трябвало и тебе да те изядем,защото си толково тъпа,че за нищо не можеш да служиш на никой.Нтио зайците,кравите,прасетата са създадени,за да ги ядем.Тях просто ги има.Нямат някакво предназначение освен да живеят както могат.И понеже ние сме единствените,които могат да изпитват състрадателност за това има хора,които не убиват животни,защото са състряадателни.Това не означава,че не ядат месо-така или иначе вече жеивотното е мъртво-тогава защо да не го изядем,или е по-добре да го хвърлим?Ако зависеше от състрадателните хора те щяха да си отглеждат домати и краставици,да си доят кравите,да си направят сирене и да ядат шопска салата.Останалите животни (т.е без хората) не изпитват състрадание,защото мозъкът им не е достатъчно развит-те убиват и ядат,за да оцелеят и не изпитват обезпокоение,че са измъчили нещо и не могат да се представят да са на негово място и да изтърпят тази болка.Ние можем.За това малко хора убиват животни,защото неи можем да си го представим.

Иначе не може да се каже,че някое животно по умно от друго.Сигурен съм,че има и кокошки гении,които могат да броят до 4,а не до 3.Просто еволюцията е такава,че на едни животни могат повече от други.

Иначе чакам да видя новите идиоти в ББ4
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Ооок. Значи, последно делим хората на идиоти - такива, като мен и останалите, които гледат животни и понеже са идиоти ги убиват и НЕидиоти - такива като вас, които не обичат да хабят продукцията след като вече идиотите са я убили и си я папкат, естествено, много състрадателно? Добре, мислите ли, че един заек или една кокошка могат да оцелеят дълго навън? Щом дъртото ми куче, което не е от ловна порода лови заека, избягал от бокса за минута - две какво ще се случи на полето, в естествената им среда? През целият живот на това животно аз му слугувам, храня го, поя го, грижа се за него, лекувам го ако е необходимо. Мога да го изчакам да умре от старост или от болест и да го изям по същият начин, както ако не е умряло по тези две причини и разбира се имам реалният шанс да си почина след него, особено ако е било болно. Къде е разликата? Вижте, първоначалната ми идея беше и все още е, че независимо, че ежедневно се убиват животни за да ги изядем, все пак някой е положил грижа за тях. Колкото и големи идиоти да сме не се гаврим с тях. Това исках да кажа...

п.п. Цял свят им се възмущава на тези хора, 'дето ядат кучета и котки и се събират подписи и там няк'ви политически важни клечки се мъчат да им забранят, защото го считат за нехуманно. Защо само аз съм идиот, а не и останалата част от света?

Град
    Варна
    СТИГА ВЕЕЕЕЕ

Ооок. Значи, последно делим хората на идиоти - такива, като мен и останалите, които гледат животни и понеже са идиоти ги убиват и НЕидиоти - такива като вас, които не обичат да хабят продукцията след като вече идиотите са я убили и си я папкат, естествено, много състрадателно? Добре, мислите ли, че един заек или една кокошка могат да оцелеят дълго навън? Щом дъртото ми куче, което не е от ловна порода лови заека, избягал от бокса за минута - две какво ще се случи на полето, в естествената им среда? През целият живот на това животно аз му слугувам, храня го, поя го, грижа се за него, лекувам го ако е необходимо. Мога да го изчакам да умре от старост или от болест и да го изям по същият начин, както ако не е умряло по тези две причини и разбира се имам реалният шанс да си почина след него, особено ако е било болно. Къде е разликата? Вижте, първоначалната ми идея беше и все още е, че независимо, че ежедневно се убиват животни за да ги изядем, все пак някой е положил грижа за тях. Колкото и големи идиоти да сме не се гаврим с тях. Това исках да кажа...

п.п. Цял свят им се възмущава на тези хора, 'дето ядат кучета и котки и се събират подписи и там няк'ви политически важни клечки се мъчат да им забранят, защото го считат за нехуманно. Защо само аз съм идиот, а не и останалата част от света?
    ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ(май почнах да се повтарям).Добре,ако не ядем убитите животни к'во ще се случи с всичкитетях?Ще станат на мърша и целият свят ще замирише на умряло А и какво да ги оплакваме 3 дни ли?Умрелите животни са умрели и нищо друго не можем да направим по въпроса освен да ги изядем.А относно следващите идиотщини,които написа,та ти ме остави без думи...Какви шансове имали...Та 1 на всеки 5-10 заека бива хващан от куче.Заека бяга приблизително с 60 км/ч,а хрътката с 65км/ч,но заека е много по маневрен,може да се шмугва навсякъде.Честно казано ако хрътка гони теб,а друга хрътка гони заека-заека има 80 и повече процента шанс да не бъде хванат,а тебе ще те разкъса на парчета кучето.И смееш да твърдиш,че зайците не могат да се грижат сами за себе си?Те са толкова бързи и маневрени,че е много трудно което е и да било животно да ги улови.А и + това зайците са горски животни,а кокошките и прасетата няма никакъв шанс просто,защото са домашни животни произлизащити съответно от дивите кокошки и глиганите(дивите прасета).Да бе верно ти имаш приятели-запълваш им времето,черпиш ги,някой път идват на вечеря у вас и ако умрат от старост ги изяждаш-къде е разликата?Че виетнамците не се гаврят с кучетата-те просто ги ядат.Не ги мъчат-нищо не им правят,което не послетява другите животни.Само ги ядат.По твойте думи няма разлиак дали е заек,куче или човек.

Идиот си защото така ти е било писано.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Изоообщо не ми се спори повече! Може би съм се изказала неточно или не съм била разбрана... няма значение. Твърдението, че не уважавам животните и техния живот е напълно абсурдно. Днескучето ми намери гнездо с мишки. Мама мишка беше паднала в ямата и се беше удавила, а единственото оцеляло бебе мишле беше родено с "повредени" задни лапички и едва се придвижваше. Кучето ми се опитваше да го докопа и изяде, но аз умишлено го задържах за да позволя на мишката да си изживее колкото му е отредено, въпреки че е вредител, разнася болести, навира ми се в къщата и ми прави множество мизерии. Истината е, че всякакви подобни неща, свързани с животинките (независимо кои точно) ме разчувстват ужасно много и се натъжавам и депресирам много и за най - дребното. Не мисля, че съм в състояние да понеса мисълта за това какъв отвратителен егоист и убиец съм след като ям месо.

Сериозно exploitedteen и A_B_C гледате само да се заяждате с момичето. От тема за Биг Брадър стигна до това колко е глупава, алчна и егоистична babity, затова че обича домашните животни и е състрадателна. Момичето си каза, че дори иска да стане ветеринар. Мислите ли, че това не е едно уважение и състрадание към животните. И какво вие като седнете да ядете месо, плачете защото ве е жал и сте състрадателни? Babity отглежда животни и се грижи за тях, с какво право вие я съдите, че е казала нещо, което вие сте разбрали погрешно. Хората наистина няма да се справят с голи ръце срещу някое животно, но затова ние сме над тях, защото можем да мислим и изпитваме чувства. И вие обвинявате babity, че казва че сме на върха на хранителната верига. Еми кажете ми кой е над нас? И това, че отглежда зайци и други животни, не мислиш че я прави човек, който обича животните и се грижи за тях. Еми яде ги, кой не ги яде? Нямате никакво право да я обвинявате, видяхте че е права, но май нямате смелост да си признаете и пак продължавате да я обиждате и да се заяждате за глупости. Това май не е една от най-добрите страни на хората...

И вие, две момчета показвате колко сте велики и обиждате момичето, което не е отправило нито една обидна дума към вас. Колко геройско, защитавайте си каузата за правата на животните, но не е нужно да добавяте обидни коментари.

Оффф. човек ще рече че са тръгнали да я бият.
    И като са й казали нещо и к'во, тя вече ще колабира от мъка, че някой си в някакъв си форум и казал нещо си. Не разбирам ти ли си зле, че й вкарваш такава "защита" или се опитваш другите да убедиш, че момичето друга работа си няма освен да страда, че някой спори с нея във форума на тийнпроблем...?!

А друг въпросът вече, че хич не е права...

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Добре хората за какво ползват кокошките и зайците? За храна, не може да го отречете. Тя не е виновна, че прави нещо, което прави и половината свят. Също така отношението и към животните доказва, че за нея не са ходещи бенефити, както се изрази exploitedteen. Просто я разбрахте погрешно и после допълнително създавахте интригите и спамвахте темата.

Ебати интригите, заклевам се...пффф.
    Ти се буташ да спамиш и ти, само защото си мислиш, че по някакъв странен начин си гласът на правосъдието и справедливостта...
    Идеята е, че няма кокошки, за да ги ядем ние и техните яйца не са замислени с идеята да станат на омлет. Тя, че си играе на чичо доктор с плюшените си играчки е друг въпрос. Похвално е, че иска да стане ветеринар и си има куче и т.н., аз също си имам, смятам да следвам медицина и тея двете не ме спират да бъда пълен задник, ако искам.
    Че ако не бяхме хората, животните в природата нямаше да имат нужда от ветеринарни лекари, слабите умират, силните продължават и видовете еволюират за да станат по- издържливи и т.н., а не се култивират намсиквиси сортове кучета и котенца, дето като ги духне вятъра хващат конюктивит, гъбички на ушите и почват да правят епилептични припадъци, защото ги култивират да са красиви, защото пак човекът е решил, че е редно да си има намсиквоситочно куче вкъщи за да си задоволява собствения егоизъм.
    Като ядете месо се осъзнайте какво точно се случва, не се забаламосвайте с разни такива дивотии, че кокошките съществуват за да има какво да вечеряте...

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

И аз не мисля, че животните съществуват за да се нахраним с тях на вечеря или да закараме децата си в зоопарка, за да ги видят затворени в клетка. И все пак човекът е направил така, че да се изхранваме с тях и да ги ползваме за забавление. Животните също са живи същества и също така изпитват болка като нас и не съм съгласен с това, че съществуват за да ги консумираме. Исках само да кажа, че всички ядем месо и не намирам никаква причина да обвиняват момичето, че го прави.

Аз не ям. Сега мога ли на спокойство да споря?
    Всъщност никой не я обвинява за това, а за това, че го прави с усещането, че така трябва, това е правилно и редно и едва ли не природата така е отредила хората да са на върха на хранителната верига, което можеш да се досетиш колко абсурдно и самонадеяно е...
    К'во станахме хората, големите консуматори... тъжно, тъжно.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Модърм суингър, мисля, че доста ясно изясних, че не желая да бъда квалифицирана по никакъв начин от хора, които не ме познават! Това за чичко доктор го забрави преди още да си си помислил/а да го напишеш пак! Нито знаеш кое как гледам, нито колко пари пръскам по ветеринари, храни и глезотии. Още повече, че ако си играех на чичо доктор изобщо нямаше и да използвам услугите на ветеринар. Камоли на най - добрият (според моя опит) в града. Не мисля, че съм казвала, че кокошките са измислени за да ги ядем или поне не е било това, което се опитвам да кажа. Говориш за природа... повечето животни в природата живеят много по - малко, отколкото домашните животни. И в този ред на мисли... дали е по - добре да имат кратък живот, да умират от кокцидиоза (говорим за зайците примерно), задето са изяли едно мишо лайно с треволяка или да имат малко по - дълъг, спокоен живот, в който единствената им грижа е да се придвижат до купата с храна и вода. Принципно има начин за оценяване на "щастието" на едно животно. Ако то е в добра кондиция, игриво е и всичко останало му е наред се приема, че то е щастливо => моите животни са щастливи. Това, естествено е много относително, защото де факто никой от нас не може да знае колко точно е щастлива една гадинка. А от другата страна на приказките ти за природата това, нашето пак си е точно същото. Имаме някакво преимущество, успяваме да надвием определени видове и го правим. Точно както в природата лъва става, хваща си газелата или каквото е там и си го яде. По аналогичен начин ти ставаш, отиваш до хладилника и си вземаш мръвката. А на пилето, колкото и странно да ви прозвучи, по никакъв начин не му пука, че ще се превърне в тази мръвка. Приживе единствената му грижа е да докопа храна и вода. При положение, че отделя достатъчно време за да задоволя всички нужди на животните си, че понякога и просто седя да ги наблюдавам, не ми се ще да чувствам огризения след това. По - леко ми е на съвестта ако си мисля, че съм ги компенсирала приживе.

А приказките, че декоративните кучета са мутанти и аз съм ги чувала. Не им се връзвай много - много! Всяка съвременна порода "намсиквоситочно" куче е плод на дългогодишната селекция на определените кучета. Всяка порода си има предназначение.

Какви точно са предназначенията освен да радват стопанина с вида си? Можеш ли да ми кажеш какво е предназначението на немска овчарка гледана в апартамент 50 квадрата, да кажем, или на самуетите, дето лятото на българските жеги едвам оцеляват?!
    Точно защото не те познавам те класифицирам по начина, по който те виждам от постовете ти, е това е хубавото (или лошото?) на интернет пространството, че всеки е различен и се отнасят с него по това какъв показва, че е, а не по тока какъв е в дъ рийл уърлд...
    Начинът, по който ти отиваш до хладилника не е аналогичен с този, по който един гепард разкъсва една антилопа, можеш да се досетиш за това дори само като видиш статистиките за затлъстяване уърлдуайд...
    Не знам някога дали си била на колене на прасе, мама ми разказва баща ми като съм била малка и е имало "голямо нямане" трябвало да коли едно прасе и да вземе половината... прасето накрая го подарили след като го разфасовали, просто защото и на двамата не им давало душа да го изядат след това, което са преживяли.
    А за това какво пилето ще чувства, по същата логика, което някой май го беше казал даже, кучето ти също можем да си го хапнем...
    А друг въпрос как са гледани тези кравки и пилета, какви неща си хапват за да са така продуктивни и да наддават по- бързо и т.н. За това много мога да говоря, но ще излезе че си проповядвам веганските принципи, а не е така, пиша в тая тема по друг (подобен) въпрос.
    Мутирам значи променям се, като цяло всеки вид мутира- еволюира. Тези селекции на кучета са супер измислена намеса на хората, за да си имат еди-кви-си хрътки и да ги водят по изложения и т.н.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си