- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- big brother 4
Ти си баш единственият, дето пише по темата обаче, хаха![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
mane tes kvi filmi vkarvat 4e 4ak sami vqrvatПървоначално написано от ATAKABG
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Първо за немската овчарка. Това куче, гледано в апартамент може да служи за много неща. Може да е пазач (на самият апартамент), може да е телохранител на някого от семейството (ако е предварително обучена от специалист), може да е водач на слепият, живеещ там. Предназначения много! Една немска овчарка както и повечето (не всички) големи породи и породи - гиганти би се чувствала перфектно дори и в кенеф 2 на 2 ако и се достави нужното движение под формата на разходка. "Самуетите", които всъщност се казват самоеДи (защото породата е самоед) отдавна вече не са работни кучета. Колко мислиш от съвременните кучета от породата мислиш, че могат да са онези кучета, които са били в началото на миналия век. Заради желанието на хората да виждат онази рошава, но много красива бяла топка, която да бъде компаньон селекционерите постепенно са отбягвали да размножават кучета с качествата на впрегатни кучета, защото това им качество просто не е търсено. Истината е, че самоедите всъщност дори не са били бели кучета. И въпреки всичко, с малко старание от страна на стопанина биха се чувствали перфектно през нашето жежко лято (както и всяко друго северно куче). В събота имах честта да видя с очите си един невероятен екземпляр от породата Аляски Маламут (баш северно куче!) и той с нищо не показваше да изпитва дискомфорт в жегата, освен че пиеше повечко вода. И всички тези промени са направени, защото хората са си измислили с какво да се придвижват и не използват толкова масово кучешки впрягове. Декоративните породи пък са селектирани за компаньони, както и някои по - едри. Незнам за вас, но аз много добре знам какво значи куче компаньон за един наистина самотен човек. От там пък са започнали да се търсят други качества като податливостта към обучението за състезания по аджилити или фрийстайл. Това са търсели хората и това им са предложили селекционерите. И за да не излезнат съвсем ненужни твари да не пропусна да кажа, че все още има работни кучета. Овчарски (БОК, КО, Комондор), ловни (дратхра, пойнтер, кокер шпаньорл, сетери, голдън ретривър) телохранители (АСТ, НОК, Малиноа), както и някои по - доминантни породи, които са перфектни пазачи на двор, примерно (да не забравя, че и безпородните много ги бива понякога). Колкото до "изложенията"... Грешиш! Тези "изложения" са причина да виждаш съвременните породи такива, каквито са. Благодарение на тази "измислена селекция" в тези породи са съхранени само най - добрите качества, най - ценните и най - желаните. Изложбите не винаги са само обикаляне на онзи ринг, където разни богаташи се фукат със скъпите си хрътки. Преди да се допусне куче до разплод се правят тестове, както медицински, така и на темперамента. Куче, обременено с наследствени болести или такова, проявяващо агресия към хора (без да е обучавано за атак дог) се отхвърля от разплод. Знаеш ли, че има болести, които се пренасят до 14-то коляно? Предполагам, ще се сетиш, че са неизлечими и носят само болка и страдания на кучето. И сега ще попиташ: "ама защо е нужно всичко това?". И това ще обясня. Ако я няма тази селекция всички кучета ще са като уличните, свирепи, бъкани с болести и постоянно нападащи. На мен това ми се струва недопустимо!Първоначално написано от Modern swinger
Няма лоши кучета, има безотговорни стопани! Това важи в пълна сила за уличните. Те нямат вина, че някой ги си малоумник е искал плюшена играчка и после я е захвърлил. Агресията им е разбираема - така оцеляват, но е недопустимо да ги има. Агресията на домашните кучета идва от неправилно обучение от страна на стопанина или липса на каквото и да било такова. Ентусиастите винаги могат да си правят каквито искат миксове и пак да има безпородни. Улични не бива да има!
Експлойтед, в началото и аз така мислех. Ако знаеш колко съм ги псувала, особено онези развъдчици, 'дето за една мръвка 800 гр в зряла възраст искат по 1600Е! Въпреки че няма да ме разберете за пореден път (по същият начин, по който и аз не разбирах преди няколко месеца) родословието е важно, разберете го! Незнам дали сте отглеждали куче, страдащо от наследствена болест. Аз съм имала късмета да не видя това с очите си, но една наследствена болест може да лиши кучето от нещо жизненоважно за него, а именно възможността да се движи. Когато едно куче наследи Тазобедрена Дисплазия всяко едно негово движение е съпроводено с нетърпима болка. Аз съм гледала болно куче, което изключително болезнено се придвижваше. Беше безпородно и аз, както и останалите се грижихме за него с каквото можем до последният му час. За съжаление Гана-та ни го отне. И това не е единственото ми куче, което е умирало. Заради липса на знания, заради липса на ветеринар, защото някой си разчитал (като вас), че природата си знае работата и ваксината е загуба на време и пари. Аз не искам да отглеждам болно животно. Не мога и да си позволя този "лукс", съжалявам, това е истината. Другата причина да се изисква родословие на кучето е точно тази - агресията. Тя, точно като наследствените болести се предава на следващите поколения и селекционерите умишлено не развъждат такива кучета. Да не говорим, че в някои страни агресивните кучета се приспиват. Незнам доколко сте наясно с нещата, но когато едно куче е наследило агресивността си е изключително трудно, при някои индивиди дори невъзможно да бъде подтисната тази агресия, дори с намесата на професионален треньор. Аз също отглеждам безпородно куче. Да, то носи белезите на японски хин, но аз нямам документ, които доказва, че кучето ми е такова, нито темперамента му напълно отговаря на стандарта на породата. Опитайте се да ме разберете, родословието е гаранцията, че аз ще получа срещу парите си едно здраво и неагресивно куче. Това е, което аз желая, нямам повече претенции. Обявете ме за най - низкото същество на света, но съм видяла достатъчно болни кучета по изолаторите, а и в двора си за да знам, че нямам средствата да си позволя да "лукса" да обгрижвам едно тежко болно куче, нито пък имам търпението за това. Изобщо пък няма и да споменавам, че съм достатъчнно жалостива за да не мога да се справя с едно по - доминантно куче като БОК, а какво остава за наследствено агресивно куче, което не само си играе и му прави кеф да те търкаля, ами хапе яко. Съжалявам, такова ми е положението! Ако искате ме мразете, ако не искате недейте!
bravo!Първоначално написано от yuyuto
![]()
nqma i minuta otkakto slushah taq pesen![]()
Най-голямата ирония е ,че това е такава явна гавра с хората(смисъл та ние живеем в също толкова манипулативен свят),но повечето хора даже не забелязват що за гавра си правят създателите на това предаване с обикновеният човек,не помня кой римски император го беше казал :"Дайте на народа хляб и зрелище!",еми положението с такива предавания е горе-долу същото ,направени са с цел да замазват очите на хората ,като правят една пародия на реалният живот ,с меко казано глуповати личности ,целящи слава ,като покажат себе си (простотията си).
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
К'во почнахте пак да говорите по темата, пф :Д
Бабиту, не ми се четат дългите ти постове за породистите кучета и бездомните такива, сигурна съм, че са дивотии :/
-I dont sympathize
Please open your eyes!
[quote="exploitedteen"Убеден съм, че бабито ако се беше родила 100 години по-рано е щяла с плам да обяснява за арийската раса, говорейки (и мятайки плюнка от екзалтираност) как всички трябва да са високи по метър и 90, руси, със сини очи, изсечени скули, твърд, нордически характер и т.н.[/quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I'm a psycho baby
Mерси.Първоначално написано от exploitedteen
Значи нищо ново не е казала и познах, куул.
Това е много тъпо, мейт. Вземайте си кучета без родословие и си ги гледайте и всички ще са доволни. Моето го взехме от някакъв свинарник, след като го бяха гаврили 2 години :/
Хората се чудят каква по- голяма тъпотия да измислят да направят, че да се почувстват всемогъщи, хаха :Д
-I dont sympathize
Please open your eyes!
e ti pak bez rodosloviq ti dobre li si tva da ne e jivo sy6testvo ako e bez rodoslovie nqma sym gazar a ti si se nabutala stra6no mnogo sq nikoi nema ti se kefi na pridobivkata se pak se edno da si kypi6 nqkva dreha i da ne e markova e kak be![]()
I'm a psycho baby
Оххх, започвам да се чувствам крайно поласкана вече, ама сериозно. Хабите прекалено много енергия за това да ми "сипвате", вместо да говорите за темата. Ок, мислете ме за грандоманка, за мен не е никакъв проблем, даже расистка, може и комунистка (), а междувременно и съдистка (защото понеже нали си "играя на чичо доктор"...). Аз си знам как със 50 лв месечно съм си гледата двете БЕЗПОРОДНИ кучета, че даже и БОК-а на брат ми (да кажа, че по право и той е безпороден, защото няма документи). Ама аз нали... съм толкова жестока и съм проста и съм убийца и не признавам правото на живот на всички. И... понеже съм и тооооолкова проста и бездарна си давах всичките джобни за храна и медикаменти, видите ли, аз отново от простотия си дадох всичките пари за празника ми (рд-то) за кучето, 'дето го ОСИНОВИХ на сума ти години, защото в противен случай щяха да го изхвърлят. Хайде... сипете още помия по мой адрес! Смятам, че драгите ми съфорумци ще оценят факта, че към никого от вас не се обърнах с лошо и най - чистосърдечно реших да ви открехна по някои въпроси за кинологията, но пък тогава пак бях неудобна с нещо. Спокойно! Не съм от тези, 'дето си го слагат на сърцето, че някой не ги харесва. Разбирам това, че не сте гледали болно животно, че не сте виждали как издъхва любимецът ви в ръцете ви и затова така се обръщате към мен. За тези толкова кратки 16 години съм се нагледала на болести и смърт. Знам какво е да виждаш едно агонизиращо животно, да умре в ръцете ти. Аз никога няма да забравя онзи малък ангел Цецка. Беше я блъснала кола, чичо ми я намерил и я донесе вкъщи. Лапата и беше деформирана и едва ходеше. Скимтеше от болка докато пристъпяше към мен за да ме "целуне". Както казах и преди болестта Гана ни я отне. Смятам, че най - малкото уважение заслужавам затова, че съм се грижила и продължавам да се грижа пълноценно за животните си. Деля собствените си джобни с тях и смело ще заявя, че дори успешно съм задомила намерено захвърлено БЕЗПОРОДНО куче! Експлойтед, модърн суингър и компания, хайде, засипете ме със следващата порция нарицателни по мой адрес, очаквам го! Язък ви за интелекта, язък ви и за самочувствието на всезнаещи. . Всеки човек има правото на свое мнение, а вие явно не понасяте такова, което е различно от вашето. С ръка на сърцето си казвам, че нямам достатъчно сили да гледам повече болни и страдащи животни. Предполагам, че сегашните ми кучета няма да са последните такива, които съм осиновила, защото забележете всичките ми кучета са ОСИНОВЕНИ, а не купени! За себе си съм направила дадения избор и вие нямате никакво право да ме съдите за това, както и който и да било друг! Това, че си признавам докъде ми стигат силите в никакъв случай не би могло да е повод да ме квалифицирате по какъвто и да било начин, напротив, смятам, че заслужавам адмирации, защото колкото и да е малък моят принос е налице.
И аз ти казах, че съм убивала куче. Бях малка и то агонизираше. Казаха ми, че като му е сух носа на кучето ще умира. Нослето беше сухо, опитах се да го намокря, обаче го задавих и се задуши. Тежи ми, винаги ще ми тежи. Това, че гледаш безпородно куче е похвално. Дано наистина да го гледаш правилно. Както вече казах за мен няма значение дали ще си кажеш истината таква, каквато е и ще бъдеш расист или великодушно ще премълчаваш някои неприятни неща и ще бъдеш пич. Желая много приятни мигове на всички, които имат домашни любимци, защото за мен всеки момен, прекаран с моята чернилка е безценен!![]()
Глупаво би било да ме обвините за предрасъдъци точно от този тип като се има в предвид, че през дома ми са минали не по - малко от десетина помияра откакто се помня. Колкото до грижите... хората масово си гледат кучетата неправилно и затова обърнах внимание на това. Явно и твоят пес е на годники вече, както и моят. Надявам се, че няма да ме обявиш за твърде нахална ако те помоля да постнеш снимка за кучето си.
Искаш да ти доказва, че е здраво и право и му е лъскав косъма ли?
Мани кучетата, от кокошките почнахме.![]()
Предрасъдаците към животните като цяло, не ми казвай, че има висши и нисши животни, макар че сигурно ти се вписва в идеята, че човекът е най- висшето творение на природата![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Не, просто искам да му се порадвам,защото няма куче, което да не ме радва и трогва с поведението си (ако съм имала удоволствието да го срещна на улицата, примерно).
Другото не ми сеобсъжда повече, омръзна ми. Споконо можете да ме смятате за расистка или каквото искате. Слабо ме вълнува.
Голям чаровник е! И ми изглежда младолик (май мъхчето около нослето още не е побеляло, за разлика от това на моята бабинка). И да направиш едно нацелуване/гушкане от мое име.![]()
![]()
Оле, какво е готиноооо!!!
Като бях малка на нашата улица имаше човек с куче на име Фреди, то беше пак на петна та като видя куче на петна сега все за Фреди се сещам![]()
Искате ли да видите Топчо, никой не ме пита, ма аз да се изфукам:
Топчо
Пак Топчо
Още веднъж Топчо:Д.
Нещо се разнежих, хаха![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Прилича на една моя кучка, Рита се казваше. Дори и понякога да се шегувам с някои кучета за мен грозно куче няма. Още повече, че за тях в пълна сила важи изразът "нашо лошо няма"!Първоначално написано от Modern swinger
Пак ще се повторя: да са ни живи и здрави и само радости да носят!
![]()