- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Да заминеш за чужбина си е нож с две остриета...
Да,осигуряваш бъдещето си...имаш повече пари..абе много плюсове има-наистина много!!!Но за жалост има и тъжна страна.Частта,в която трябва да оставиш роднините и приятелите си не е толкова обнадеждаващаТрябва всеки ,който иска да напусне България да се разчовърка из форуми,да попита приятели и познати в чужбина за съвет и най-вече да послуша гласчето в сърцето си!
Аз и семейството ми решихме ,че е най-добре да заминем,но сестра ми например се връща през октомври...тя реши,че и е най-добре в Бг!Просто трябва да сте 100% сигурни ,че го искате,защото когато заминеш и не се върнеш след 2-3 години губиш всичките си връзки,НО-знайте,че приятелите остават завинаги!!!![]()
Не искам,но "Кумчо" Вълчеви другите лисици(управници) правят живота в България прекалено труден.
![]()
![]()
Може би ще замина,ако не забележа някаква промяна.
![]()
Ох ами да си призная от една страна искам, от друга -не.Искам да живея в Германия, ама не знам немскиА и каква е гаранцията, че ще се реализирам
![]()
da, opredeleno si e noj s 2 ostrieta, pravi6 golemi jertvi poqkoga, az li4no 4esto se pitam dali si zaslyjava, ponqkoga mi se iska da spra, dase otkaja, no posle osaznavam 4e e ve4e mnogo kasno za da go napravq.Първоначално написано от BePoHuKa
a ti kade si?
Явно за вас е много трудно .. Не знам, на мен ми е хубаво и извън България. Вярно, че доста неща ми липсват, но си имам толкова много ангажименти, че просто нямам време да мисля за това, което нямам. Тук имам един-единствен проблем - езика. Нищо друго. Хората са печени, нямаме финансови затруднения, градът е тих и хубав .. Какво повече да искам? Моята нагласа е, че ТРЯБВА да ми хареса... и ми харесва.
Явно за вас е много трудно .. Не знам, на мен ми е хубаво и извън България. Вярно, че доста неща ми липсват, но си имам толкова много ангажименти, че просто нямам време да мисля за това, което нямам. Тук имам един-единствен проблем - езика. Нищо друго. Хората са печени, нямаме финансови затруднения, градът е тих и хубав .. Какво повече да искам? Моята нагласа е, че ТРЯБВА да ми хареса... и ми харесва.
Canada,Toronto...Първоначално написано от Some Girl
nasko_kaulitzако чакаш някой да ти даде гаранция за каквото ида било в живота ти по-добре се затвори в някоя тъмна стая и недей да излизаш..защото общо взето това правят тези които си остават като затворници в Бг и дори не искат да опитат какво представлява остатака от СВЕТА!Аз вярвам,че всеки трябва да опита просто,а ако не му харесва може да се върне..само да не установи,че не му харесва след 5 години...и такива ги има
Така де..и ако сив България нямаш гаранция ,че дръгата година няма да с на улицата,безраюботен и т.н.Замисли се!
Не бих заминала извън България,въпреки че нямам приятели тук .. Друга страна, друга култура, друг език, други разбирания - не,мерси ..
Клипът ти ме трогна бе .. ;\ Сигурно ти е много кофти ..
Мислиш ли да се върнеш отново да живееш тук след време?
и аз имам една моя братовчедка (почти като сестра,за мен),в чужбина......... съчувствам ти.![]()
Ами всичко зависи от това как ще се развия тук..ако успея да направя някаква кариера и т.н. ще се позамисля ,но ДА наистина много ми се иска да се върна по някое време-може да се върна за година-две и после пак да си дойда в Канада , но за това има още да му мисля-първо да завърша.Първоначално написано от LINKNOT
Но да се върна да живея ЗАВИНАГИ в България
не знам честно казано,но е малко вероятно..това което знам е ,че не искам да живея и в Канада-искам да съм някъде из Европа пак..
![]()
az bih zaminal s nekoi fr f ispaniq sled kato zavar6a mnogo mi haresva tazi strana no ezika.. adskii mnogo mi kucaamen si4ki mi kucat 4esno kazano !
абе .. това да ти е. . . когато доидох тук се запознах с едно момче и когато му обяснявах колко искам да се върна... отговора си му беше ... " познавам хора дошли и останали... и преуспяли... и други дошли и върнали се и след това съжалявали че не са останали.." и си е вярно баща ми на времето е искал да имигрира получил е виза но не е заминал... мислел че в Бг ще му е по лесно /бил е на 20 20 и нещо../ сега е на 41 и определено не му се седи там.. но какво да прави изтървал си е шанса.. а относно мен ... абе ако бях с 2мата ми родители тук щеше да ми е по лесно но .. няма как
Едит: виждам те че живееш в Торонто.. точно първите месеци така ще ти е .. и на сестра ти .. остави я да се върне но ще видиш след година 2 ще се чувстваш че това ти е дома тук .. ще знаеш език и учителите ти тук ще те научат на неща които ще ти останат в главата доста повече отколкото тези с българското образование.. казвам ти знам какво преживяваш.. /то се едно аз съм тук от 2413 години де.. не не съм/ хах но тва се лекува.. сега си имам приятелки ходим си на училище заедно излизаме.. и въпреки че в началото не беше така сега изобщо не искам да се прибирам... ама изобщо...
![]()
[b]a[N]D[i]T[k]a, не беше ли ти една от онези имигранти, които казваха, че не ти харесва навън, че нямаш приятели и ти е гадно, че си прахосваш най-хубавите години пред компютъра? Не ме разбирай погрешно, наистина МНОГО се радвам за тебе. А и така и на мен ми вдъхваш надежди. Вчера правя 3 месеца извън БГ и носталгията здраво е почнала да ме тресе. Имам чувството, че никога няма да си намеря приятелки, и събота само ще си вися у нас ..
Veronika qvno ne znaesh kakvo iskash i ne znaesh kade ti e mqstoto "nqkade iz evropa" ti ako sama ne si go napravish dobre tam kadeto si nqma da ti e dobre nikade. I az ne sum v Bulgariq trudno e na vseki e trudno no se preodolqva tuka sushto se namirat priqteli, vqrno ne e kato starite no se preodolqva vsichko ako si moralno i dushevno slab chovek po dobre se vurni v Bulgariq i t.n. smeshno stava kato pishesh che ti lipsvala nashata rodina a vsushtost si iskala da si nqkade iz evropa a vari go razberi tova![]()
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
Какви ножове с две остриета бе бате.. България е просташка държава, която скоро няма да просперира.
В Италия съм, живея с приятелката си и двамата имаме сериозна работа, взимаме си пари, позволяваме си каквото искаме и си живеем. Аз работя само с италианци и се чувствам 15 000 по-добре, от колкото в България.
Това е моята гледна точка.
ПС: Има нещо вярно наистина. Липсват ми българските приятели!!! Любовта ги замества, но един ден ако остана тук без любов..![]()
Не си мислете, че българските приятели са единствени и неповторими. А и за съжаление не са безгрешни. Единсвеното неща, което може да ви спъне е предубедеността.... Бъдете винаги обективни и отворени![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
tova 4e primerno jivota v nqkoq druga po razvita darjava e e mn po dobar otkolkoto v balgaria e taka!!!! ama lipsata na vsichko v balgaria si ostava no nai lishoto e che na mene tuk v ispaniq vsichki mi kazvat ti nqkoi den dori nqma da iskash da se priberesh mn me draznat mene takiva hora za mene vsichko lubimo si ostava v balgaria se pak az sam balgarka i tva nikoi ne trqbva da go zabravq otkade e tragnal i koi e vsashtnost![]()
tova 4e primerno jivota v nqkoq druga po razvita darjava e e mn po dobar otkolkoto v balgaria e taka!!!! ama lipsata na vsichko v balgaria si ostava no nai lishoto e che na mene tuk v ispaniq vsichki mi kazvat ti nqkoi den dori nqma da iskash da se priberesh mn me draznat mene takiva hora za mene vsichko lubimo si ostava v balgaria se pak az sam balgarka i tva nikoi ne trqbva da go zabravq otkade e tragnal i koi e vsashtnost![]()
Виж ако това дали ще замина или ще си стоя в България НЕ зависи от мен! Всичко зависи от родителите ми до един етап от живота ми! За сега те са тук, и аз съм тук.
♥ ♥ ♥
да бях!! но това е първите няколко месеца.. после свикваш.. нз България ми липсва липсва ми атмосферата там но и тук ми е добре ... добре? просто ми е интересно какво ще стане после .. как ще изглеждам след година дали ще съм си махнала акцента ... чудно ми е ... имам си хора с които се движа .. вярно е че не са ми толкова близки колкото ми бяха приятелите в България но .. добре ми е а и Канада си е една от наи добрите държави за имигранство според менПървоначално написано от Chr!sSie
...
ъъъъ п.с коренно си промених мнението след като говорих с едно момче тук.мисълта му беше че не му е толкова забавно както в неговата страна /Румания/ но трябва да приеме мисълта че е тук и че няма връщане назад... Румъния не може да му предложи това което тои иска.. така че или свикваш или живееш със спомените.. или се връщаш в Бг и след някоя друга година ще те гони любопитството какво ли е щяло да стане...![]()