- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кое е според вас най-доброто училище в София?
1. темата е адски глупава.... кое е най-доброто училище? най-добро в какво!? има много критетии и никой не е уточнил за какво говорим... най-висок бал? най-добра сграда? най-доволни ученици? най-добро образование?
каква позла училището да е с 36 бал и учениците да са някви гении, а училището да е няква порутена барака и учениците излизайки с добро образование приключват и 5-годишните си мъки ... или пък обратното - най-хубавото даскало с най-добрата сграда, пълно с наркоманчета
виждал съм много случаи където ученик влиза в "добро училище" с висок бал и след това пропада много под нивото на съвестния ученик с нещо от сорта на среден успех 4, заявявайки - "е то целта в живота ми беше да влязна в тая супер добра гимназия и след тва ше го карам леко" без да осъзнават че като влезеш в една хубава гимназия няма да станеш мъдрец от нищото ми трябва да продължиш да учиш...
виждал съм адски недоволни ученици, които по поръка на родителите им са влезли в най-елитните гимназии, но просто не им допада да учат там и след това съжеляват 5 години...
другото което е и е адски важно - за елитни гимназии аз считам:
1. езикови - 93 нег, 1 аег, 164 гпие
2. математически - смг, нпмг
3. финансови - нфсг, нтбг
4. класическата
отностно нитроглицерин и другите които вадят нтбг и нфсг от списъците - не се опитвайте да мислите повече, че ше ви прегреят мозъците...
те са 2 от най-важните гимназии, защото подготвят бъдещите финансисти, на които толкова много се радваме в днешно време
сега за езиците - езиците са много полезни не защото те подготвят за бъдещия ти живот, а ми защото ти помагат да се развиеш в чужда страна или просто да работиш тук, владеейки чужди езици, което е важно
за математическите - не виждам практически смисъл да се изучава математиката толкова много но и тя е важна и нали знаете че без нищо не може да се мине... а и там дават много добра подготовка, въпреки че чувам напоследък че и двете училища са почнали да се развалят (нямам мнение по въпроса)
и накрая - за класическата... а мииииии .... лично аз не бих учил там понеже не бих го понесъл, но познавам хора които учат там и много им харесва, а и класическата със сигурност е сред най-елитните гимназии в София
всъщност познавам хора от всичките училища, изброени по-горе и бих казал че и учениците им са доволни, а и подготовката е на ниво
с този пост нямам намерение да кажа че някои училища са лоши, напротив - просто някои хора, които не разбират пишат глупости от некомпетентност
и накрая - адски много мразя коментари от типа:
ААААААААААААААА МОЕТО УЧИЛИЩЕ Е НАЙ-ЯКОТО В СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА, КОНТИНЕНТА, СВЕТА, ВСЕЛЕНАТА И ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ-ЯКОТО, А ВСИЧКИ ДРУГИ ДА МРАТ
кат е най-якото, ходи заживей в него и не се показвай повече...
абе не знам 1АЕГ как е на 2-ро място, като там, по данни на учащи, даскалите, които се води, че ти преподават на ангилйски, не знаят и грам, така че, по биология например, ако не си кажеш определението както е написано в учебника или имаш примерно, малко па-различно произношение, че даскалката да не те разбере - няма да имаш 6.Първоначално написано от Izzy_
Най-доброто училище в София в момента е Американския колеж, за което има и редица доказателства. Факт е обаче, че не всеки може да си го позволи. За тези на които им се учи, но не могат в ACS, да ходят в класическата и имате една година, за да решите дали да останете, защото наистина не е за всеки. В краен случай идете в Немската гимназия в София, там можете да завършите, все едно не сте учили в езикова гимназия - сиреч без грам знания. Според мен пък училищата не трябва да се определят по бал, а по някакъв вид успеваемост на завършилите. Ако приемем, че е така, всички знаем кое е най-доброто училищеВсе пак има 2 училища, които се наричат лицеи към СУ, който пък би трябвало да е накакъв критерий. Това са НГДЕК - класически, бих казал хуманитарен лицей, и НПМГ - природо-математически лицей към СУ.
къде се бутате в "елитни" гимназии дето ги завършвате с по 3-4 и после не можете да влезнете в унив...
И тва е вярно. Не звучи особено елитно да си завършил елитна гимназия с 3 или 4. После кел файдъ?
Каквото и да си говорим за мене НТБГ ще си остане най-великото даскало,нали все пак уча там!!!![]()
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()
зависи какво искаш да учиш
Обективно погледнато или Немската ,или 133 или НГДЕК (Класическата), а субективно само 133 СОУ
За мен НТБГ е най- доброто училище - нивото на преподаване е високо, супер забавно е и нещото, което ни отличава от повечето училища са униформите.
Damn it man.. Be defferend!
НТБГ за мен е супер добро .... всичко е на адски високо ниво- базата е много добра ,за учене ни мъчат много ,ама нали за тва сме влезнали там,униформите ги преживяваме не са чак толкова лоши,сички които са завършили н лесно влизат после за висше и и там им е сп лесно после ... но не мога да го сравнявам с немска ..френска.. испанска и др,щото се пак се учатразлични нещано според мен НТБГ е по-добро от НФСГ ..за тва и го избрах
![]()
![]()
Swett .. bonbon4i!
НТБГ ест![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Абе ти малоумен/а ли си?! Като ще се правите на интересни поне прочетете какво точно е написано.С огромен шрифт ли да напиша,че не ги подреждам,просто изброявам.Първоначално написано от afterforever
Да не говорим колко тъпа е темата.Много ясно,че всеки ще си каже неговото училище.И много се съмнявам някой да е учил във всички училища,за да каже къде е най-хубаво или да оплюва останалите.![]()
Винаги се е казвало, че нег е най-добро..отидох там и да- наистина е на ниво...
Не мисля, че мога да кажа др училища, щото не съм била в тях, както и тези, които изреждат по 10 училища във всичките ли са били?? Нормално е всеки да каже, че неговото е the best... И все пак, нег е с най-висок бал всяка година![]()
Sunrise and the new day's breakin' trough
The morning of another day without you
And as the hours roll by
No one's there to see me cry except the sunrise
The sunrise and you...
Американски колеж
СПГТ
НПМГ
СМГ
НФСГ
НТБГ
НЕГ
Познавам хора от всичките училища които съм изброила, затова знам, че тези са наистина добри.![]()
Френската е най-доброто даскало,атмосферата е страхотна.
В немската може и да е по-висок входящият бал,но обстановката е изключително напрегната(така са ми казвали 10 -12 познати).
Според мене има много добри училища,защото много зависи в какво са най-добри:
за финанси-НТБГ
за математика-СМГ мисля,че е по-добро от НПМГ
за езици-пак е според зависи:НЕГ (за немски), 1АЕГ (за английски), ФЕГ (за френски) и т.н.
А ако критерият е само бал,следователно НЕГ е най-доброто.![]()
Bewitch the mind,,
Ensnare the senses,,
Bottle fame,,
Brew glory,,
Put a stopper in...
Death *
За всеки е различно.Според мен 9 ФЕГ е на върха, но всичко е до интереси..![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Я да видим можеш ли да се скараш още повече!!!Първоначално написано от Izzy_
Не обсъждам точно твоето мнение, просто го взех за отправна точка. Темата си е тъпа, тва е ясно. Просто виж хората, които пишат 1. АЕГ на кое място го слагат. Просто те цитирах шото беше най-прясното мнение с горе-долу вс обсъждани училища. Айде донт бързайте да х`обиждате.
Абсолютно съгласна съм с теб!!!Първоначално написано от NaNa_SladuRana
![]()
You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.
Sanguis, иди си ближи раните, че да не цапаш с кръв всичко... говориш глупости.![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
еее ами изгорялата гимназия никой не я спомена. за мен там образованието е отлично и атмосферата е на ниво![]()
Мм, за мен НФСГ... Хем научаваш 2 езика, хем излизаш с професия! Езиковите са елитни, обаче ако решиш после да не учиш висше.. кофти