1. темата е адски глупава.... кое е най-доброто училище? най-добро в какво!? има много критетии и никой не е уточнил за какво говорим... най-висок бал? най-добра сграда? най-доволни ученици? най-добро образование?
каква позла училището да е с 36 бал и учениците да са някви гении, а училището да е няква порутена барака и учениците излизайки с добро образование приключват и 5-годишните си мъки ... или пък обратното - най-хубавото даскало с най-добрата сграда, пълно с наркоманчета
виждал съм много случаи където ученик влиза в "добро училище" с висок бал и след това пропада много под нивото на съвестния ученик с нещо от сорта на среден успех 4, заявявайки - "е то целта в живота ми беше да влязна в тая супер добра гимназия и след тва ше го карам леко" без да осъзнават че като влезеш в една хубава гимназия няма да станеш мъдрец от нищото ми трябва да продължиш да учиш...
виждал съм адски недоволни ученици, които по поръка на родителите им са влезли в най-елитните гимназии, но просто не им допада да учат там и след това съжеляват 5 години...
другото което е и е адски важно - за елитни гимназии аз считам:
1. езикови - 93 нег, 1 аег, 164 гпие
2. математически - смг, нпмг
3. финансови - нфсг, нтбг
4. класическата
отностно нитроглицерин и другите които вадят нтбг и нфсг от списъците - не се опитвайте да мислите повече, че ше ви прегреят мозъците...
те са 2 от най-важните гимназии, защото подготвят бъдещите финансисти, на които толкова много се радваме в днешно време
сега за езиците - езиците са много полезни не защото те подготвят за бъдещия ти живот, а ми защото ти помагат да се развиеш в чужда страна или просто да работиш тук, владеейки чужди езици, което е важно
за математическите - не виждам практически смисъл да се изучава математиката толкова много но и тя е важна и нали знаете че без нищо не може да се мине... а и там дават много добра подготовка, въпреки че чувам напоследък че и двете училища са почнали да се развалят (нямам мнение по въпроса)
и накрая - за класическата... а мииииии .... лично аз не бих учил там понеже не бих го понесъл, но познавам хора които учат там и много им харесва, а и класическата със сигурност е сред най-елитните гимназии в София
всъщност познавам хора от всичките училища, изброени по-горе и бих казал че и учениците им са доволни, а и подготовката е на ниво
с този пост нямам намерение да кажа че някои училища са лоши, напротив - просто някои хора, които не разбират пишат глупости от некомпетентност
и накрая - адски много мразя коментари от типа:
ААААААААААААААА МОЕТО УЧИЛИЩЕ Е НАЙ-ЯКОТО В СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА, КОНТИНЕНТА, СВЕТА, ВСЕЛЕНАТА И ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ-ЯКОТО, А ВСИЧКИ ДРУГИ ДА МРАТ
кат е най-якото, ходи заживей в него и не се показвай повече...