- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво е мнението ви за евреите?
Присъединили сме се към Пакта не само заради натиска на Хитлер, а защото единствено Пакта ни предлага обединение в българските етнически граници - Мизия, Тракия (Беломорска и Източна Тракия също), Македония и Западните покрайнини. Докато Англия и Франция винаги са били на антибългарска и просръбска страна, затова е нямало как да разчитаме на тях. И дори и да бяхме още от самото начало на войната на тяхна страна, със сигурност пак щяха да ни дадат на Сталин и СССР. Виж само какво стана с Югославия - тя беше на страната на победителите, но просто почти цяла Източна Европа, без Турция и Гърция са били предвидени да са в съветската сфера на влияние.Първоначално написано от SAHO
Аз говоря за неутралитет, а не за взимане на нечия страна във войната. Ако бяхме влезли в противоположния лагер, немците щяха да ни окупират и руснаците пак щяха да имат претекст да нахлуят в страната и т.н. Това, че ще загубиме на която и страна да сме е било ясно за цар Борис. И пак повтарям, ако не беше вермахта на границата ни готов да ни окупира, едва ли щяхме да участваме в тази война.Първоначално написано от kristo
Ти не ни питаш какво мислим за евреите...ти ни даваш неща,които си прочел от някъде си...ама не се знае дали са вярни тези неща...но нищо ти все пак се опитваш да ни ги втълпиш в главата..и след като го прочетем да кажем задължително ПРОТИВ ЕВРЕИТЕ. Е аз лично не съм расист,ЗА човешките права съм и мисля че нито едно човешко същество не трябва да бъде пренебрегвано и избивано само заради прищявките на някой друг,който изведнъж решил,че не го харесва. Човека не е този който решава кой да умре и кой не!
Да съм написал някъде ,че трябва да ги избием.
Но нима не е истина ,че религиозните евреи тормозят целия свят и едва ли са толкова невинни ,щом където и да са отишли все са ги преследвали. Дори и в Персийската империя където е имал голяма етническа толерантност и са живяли множество народи един съветник на персийския цар казва за евреите ,че са мръсен народ ,защо не го е казал за няакой другите народи в империята.
Стихотворенията на Вазов чела ли си да видиш какво му е отношението към евреите и да ли е без причина?
Кой е отворил вратите на Търново на турците?
През турското робство евреи са продали много българи които са били отвличани за роби?
Днес в България колко евреи има и колко от тях са в управлението?
Какво направиха Соломон Паси Миглена Кунева и Софиянски за България?
brd.blog.bg
brd.bulboard.com
Малко расистка тема, не мислиш ли...? Аз не ги виждам, като някакъв враг на България, така че незнам защо да ги мразя. А пък и България и Израел са в НАТО, което ще рече, че сме съюзници.
Недей да говориш без да знаеш нищо по темата...Първоначално написано от Vesk0u
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Интересен клип относно антисемитизма
http://vbox7.com/play:9bfdbd2c
For I am Winter born
Добре, аз също не съм антисемит и не смятам, че евреите са врагове на България или че едва ли не заради тях България е зле в момента, но очевидно срещу тях от хилядолетия има омраза, а тя едва ли е чак толкова неоснователна...
Не става въпрос само за фанатичната им религия, която ги поставя по-високо от останалите народи в представите им или за многото им пари, а чисто и просто затова, че не искат да се интегрират в чуждите държави, в които живеят и не искат да контактуват с другите народи, сред които живеят и показват голямо високомерие и едва ли не че са над тях и нас. Ей това дразни много хора и затова от хилядолетия евреите са недолюбвани. Разбира се, има си и други причини, не е само липсата на интеграция, но да не се впускам в подробности.
Просто си помислете по въпроса дали евреите и по-точно част от тях сами не поддържат негативното отношение и омраза спрямо себе си, за да черпят дивиденти от това, защото аз определено така смятам. Много искат винаги да се изкарат някакви жертви, че всички без никаква причина ги мразят и едва ли не са им някакви душмани, а те са някакви супер мили и добри душици, които ни обичат от цялото си сърце... Смешно е, защото специално българският народ винаги ги е приемал, но те така и не искат да приемат българския народ като равноправен, не искат и да си признават грешките, това също е проблема. Вярно, никой не иска да си признава, че е правил това и онова, когато той самият лично не е виновен, но защо тогава прикриват престъпленията на еврейския елит през столетията и хилядолетията?
Да си признаят просто - така и така, ние също си носим вината затова, че сме мразени, защото Ротшилд и други такива еврейски световни олигарси сами доведоха с действията си дотам, че да бъдем мразени, преследвани и отричани.
Така че тези, които обвиняват нас, критиците на евреите, че сме "антисемити", моля замислете се над въпросите, които зададох, дали самите евреи не носят своята отговорност за негативното отношение спрямо себе си и тогава да ни критикуват пак ако искат...
омг все още има нормаллни хора в раздела!!!Първоначално написано от bqsna_teenagerka
Подкрепям това мнение
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Мда, ти сигурно си по умна от Наполеон, Марк Твен, Бенджамин Франклин, Достоевски, Алеко Константинов, Вазов, Каравелов и т.н. и т.н.Първоначално написано от love_enrique
Някои хора просто са слепи за фактите...
ПП: Чела ли си Тората ?
For I am Winter born
Абе мани, тези, които спомена сигурно са върли антисемити и нацисти, къде ги слагаш тях... Нищо, че нацисъм тогава не е имало, ама за да ги уязвим така ще ги нарачем предполагам...Първоначално написано от SiegHeil
Нищо не е чела и няма да чете, защото тогава много от пясъчните кули, които е построила ще рухнат... Там е цялата работа. Тя не иска да работи с факти и аргументи, тя иска истината да е такава, каквато иска да я вижда - евреите са супер свястни и почтени хора до един, а тези които не ги харесват до един са кръволоци, антисемити и гадни нацисти...
А сега кой изопачава думите,а?Пак ли аз...Като искате мразете евреите щото тоя и ония така е казал.То има достатъчно велики хора които защитават обратното мнение.Както и да е,тва кой ще мразите и кой ще плюете си е ваша работа,аз пък имам правото да ви мисля за хора с расистки,в случая фашистки идеалиПървоначално написано от kristo
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
Аз ли ти изопачавам думите, а ти не изопачаваш мойте, така ли? При положение, че не съм расист, а ти ме слагаш в графата расисти и фашисти? И пак нищо не си чела, фашизма не отрича евреите, не е против тях, във фашизма на Мусолини няма расизъм, расизма и антисемитизма са при националсоциализма, но какво ли да ти обяснявам точно на теб, ти си си изградила мнение в следствие на това, че не четеш...Първоначално написано от love_enrique
И за пореден път ти казвам, че нехаресването на евреите от моя страна е не заради някакви расови причини, а понеже през хилядолетията са правили разни не много хубави неща, което кара повечето хора да не ги харесват особено. Явно всички те за теб са расисти и нацисти тогава, тогава ще излезе, че едно 70% от хората в света са расисти и нацисти, а?
Не можеш да направиш разлика между нехаресване и критика и омраза, защото двете неща са коренно различни, а пък и така тезите ти отиват на вятъра, ако изобщо твоето са тези.
Нужно ли е да ти повтарям освен това, че не съм против евреите по принцип, а съм против техният краен национализъм, ционизма, че съм против това еврейската световна олигархия да управлява света? И нужно ли е да ти повтарям, че не слагам всички евреи под общ знаменател, че има и светсни евреи и те сигурно не са малко? И да ти казвам, ти няма да ме разбереш и затова ще спра да го правя, пак ще ме обвиниш в антисемитизъм и расизъм.
Цитати ?Първоначално написано от love_enrique
И без Мартин Лутър и т.н. ако обичаш![]()
For I am Winter born
Ами нямам нищо против евреите.
Интелигенти хора са ...
Освен това не вредят никуму с нищо.
И не трябва да 'мразим' и говориме лошо за хора ,които не познаваме.
Първо трябва да се опознае даден човек и дадена култура.
Но дори да не ви харесва,както с (турците) ,98% от вас,ги мразят.
Всеки народ си има своя култура,някои народи са различни да.....
Имат си други вярания и не са християни.
И защо е нужно постоянно да се говори лошо за тях?
Това,че повечето от вас (българите) сте с робска (най -подходящо казано) психика никой не ви е виновен.
Почти всички от вас точно за това мразят турците...то не е омраза,a по-скоро стрaxпороден от всичко ,което предците ни са преживяли,защото сме били 500 години под тяхно робство.
Верно е,че са ни колили,биели и бесели,но мислите ли ,че на турците от народа им е било лесно,както вие си мислите?Мислите ли,че и те са спяли спокойно...Не,и на турците от народа,не им е било никак лесно,защото чурбаджиите , тогаващните /големци/няма значение зали тези големци са били турци или българи,са се отнасяли толкова долно с българите от народа ,както и с турците от народа.
Защото тогава бедните са били просто роби и нищо повече.А и попринцип за всички богати хора тогава,независимо от коя страна са били ,бедняците за тях са били просто слуги и роби и нищо повече.
Но защо да не им простим?
Аз лично уважавам всички народи,културите им и вярванията им.
Не е хубаво да се мразим просто за нищо.
И да...уважавам включително и турците...тези турци,които са били от народа,които са страдали ,както и българите.Защото точно такъв човек,който е преминал през много болка и страдания,може да се нарече достоен човек.А не богаташите,които всичко им е поднесено на готово.
Не вредят никому с нищо викаш, а? Я ми кажи как ще си обясниш тогава, че беден евреин почти няма и всичките са от богати по-богати за сметка на такива като нас, мислиш ли, че честно и почтено са станали толкова богати?Първоначално написано от Lysit0
Да не говорим против евреите щото не ги познаваме- напротив, критикуваме ги и им изкарваме кирливите ризи наяве точно защото ги познаваме, а ти познаваш ли ги? Май не така като те гледам...
Интелигентни са, права си, но за съжаление повечето от тях не използват акъла си за нещо положително, а затова да продължават да ни грабят и правят зависими на самите себе си...
Казваш мразим турците и евреите, щото сме с "робско" мислене, а те сигурно ни обичат, какво ще кажеш? И ако ти се имаш за човек с робско мислене, аз определено не съм с робско мислене, виждам, че и много от пишещите хора в този форум също за щастие не са с робско мислене, а напротив, което ме обнадеждава за по-доброто бъдеще на България.
Да мразим турците? Специално аз мразя ДПС, турската върхушка, турската държава, защото от споменатите хубаво не сме видели, иначе си има много свестни български турци, които се противопоставят на ДПС като един Вежди Рашидов например, които нямам закакво да мразя и съответно които не са направили нищо лошо на България и българския народ. Такива турци е имало и по време на османското иго- обикновени, редови турци, които също са страдали от данъчния гнет и които макари доста по-малко от нас българите също са се чувствали подчинени и зависими.
Но иначе на Турската държава как да й простим, не съм чул официално държавно извинение и обезщетение за жертвите на петвековния османски геноцид над българския, а и над всички останали завладяни и репресирани от османците народи. Само ако това нещо един ден стане, за съжаление за което съм сигурен, че няма да стане, тогава могат нещата да се променят съществено, но все пак не изцяло.
Иначе не обвинявам никой съвременен турчин за османското иго над нас българите, но само при положение, че заклеймява действията на Османската държава като престъпни и антихуманни, ако ги приема, явно приема за положително това, което 5 века е ставало по нашите земи и с такива хора нямам какво да си кажа.
фашизъм -м., само ед. Политическо течение, възникнало в Италия в началото на ХХ век и реализирано по-късно като открита диктатура, расизъм и териториална агресия.
Като сте такива защитници на евреите значи трябва да познавате българо-еврейските отношения през вековете ,но явно нищо не знаете. Защо не ми отговорхте на въпросите отговорете пък тогава си пишете писанията!
КОЙ Е ОТВОРИЛ ВРАТИТЕ НА ТЪРНОВО?
ГЛАВНО КОЙ Е ТЪРГУВАЛ С БЕЛИ РОБИ В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ?
КАКЪВ Е ДИЗРАЕЛИ?
КОЙ Е НАПИСАЛ ФРАЗАТА "О АНГЛИЯ БЕЗДУШЕН ЖИД ТЕ УПРАЛВЛЯВА "И ВЪОБЩЕ ЗАПОЗНАТИ ЛИ СТЕ С ТВОРЧЕСТВОТО НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН?
СПАСИХМЕ НАШИТЕ ЕВРЕИ И ЗА БЛАГОДАРНОСТ КАКВО ПОЛУЧИХМЕ? -за да си отговориш виж долния въпрос.
КАКВИ СА ПАСИ,КУНЕВА И СОФИЯНСКИ?
КОЙ ДЪРЖИ ПАРИТЕ В СВЕТА И ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА?
КАКВО СА ВИНОВНИ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ЗА ХОЛОКОСТА?
КАКВО ПИШЕ В ТАЛМУДА ?
КОЛКО ОТ ВАС СА ЧЕЛИ МОРАЛЪТ НА ТАЛМУДА ОТ от А л е к с и й , Е п и с к о п Саратовски и Царицински?
Lysit0 написа:
Lysit0 девойче недоклатеноВерно е,че са ни колили,биели и бесели,но мислите ли ,че на турците от народа им е било лесно,както вие си мислите?Мислите ли,че и те са спяли спокойно...Не,и на турците от народа,не им е било никак лесно,защото чурбаджиите , тогаващните /големци/няма значение зали тези големци са били турци или българи,са се отнасяли толкова долно с българите от народа ,както и с турците от народа.
Защото тогава бедните са били просто роби и нищо повече.А и попринцип за всички богати хора тогава,независимо от коя страна са били ,бедняците за тях са били просто слуги и роби и нищо повече.
Но защо да не им простим?
"Този който на убийците прощава сам в убийство ги насърчава" - Уилям Шекспир
Тук не става въпрос за омраза но и в никакъв случай за прошка.
Повечето български възрожденци са от богати чорбаджийски родове.Така че стига с тези комунистически лъжи че който е богат автоматично е лош.
brd.blog.bg
brd.bulboard.com
Открита диктатура и териториална агресия- да, определено, но расизъм и антисемитизъм при фашизма на Мусолини... никъде го няма, откровена лъжа, Мусолини не е делял италианската нация на раси, напротив, за него всеки италиански гражданин без значение е бил пълноценен италианец. Даже мога да ти кажа за един виден евреин, казва се Зеев Жеботински, който е бил съратник на Мусолини и е бил дори ръководител на политическата полиция на фашистка Италия за известно време.Първоначално написано от love_enrique
Прав си бате, само това за отварянето на вратите на Търново не съм сигурен аз лично поне доколко е историческа истина и доколко легенда. Но както се знае във всяка легенда има и известна доза истина... За Дизраели и всичко останало си 100% прав.Първоначално написано от Националист
Иначе и аз много се дразня на комунистическите лъжи, че едва ли не непременно богатите са лошите, крадците, мошенниците, народните тирани и не знам си какви още. Нагли и долни комунистически лъжи, целящи да опетнят името на хората, които са имали основна заслуга за национално-революционното дело на България и оттам за Освобождението на България, разбира се най-голямата заслуга си остава за Апостола Левски, Ботев, Каравелов, Раковски и хилядите други национални революционери, дали живота си за свободата на България. Но и чорбаджиите "изедници" си имат не малка заслуга за революционното ни дело, а който ги плюе и критикува, значи си е откровено промит от комунизъм мозък...
По същия начин комунягите се опитваха и продължават да се опитват да изкарват църковните дейци- свещеници и други, че имат "вина" едва ли не затова, че България е била под турско иго, че точно църковните дейци били тези, които учели народа на "робско търпение", което пак са откровени нагли и грозни лъжи. Самият факт, че един Патриарх Евтимий се е пожертвал също като останалите защитници на Търново в битката за опазването на столицата ни и се е борил затова, доказва нещо съвсем различно. Примери могат да се дадат още много, Паисий Хилендарски, самият Левски (дякон Игнатий), все хора свързани с християнската вяра и в същото време с борбата за освобождение на България от турска власт.