- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво е мнението ви за евреите?
Е да, ама в момента България се съди от един еврейски маннат, казва се Гад Зееви... Разбира се затова има основна вина и другаря Костов, който сключи сделка за "Балкан" с него, ама работата е, че българския народ няма вина затова, а ако същия Зееви ни осъди, пак нашите родители, а не Станишев-Доган и Сакса ще плащат...Първоначално написано от Diam0nD
Може и да инвестират в нашата икономика до известна степен, ама колко взимат отгоре за тези си инвестиции да не говорим. Иначе има много български евреи, само че те са от обикновените, не чак толкова богатите, които наистина са благодарни на България, дори имаше един бг евреин- Самуел Ардити, който е написал книга точно затова- как България и Борис III спасяват българските евреи и изказва големи благодарности затова.
Но повечето не са така, няма какво да си говорим, разни такива, като еврейна Андрей Райчев, като други евреи в българската политика не спират да критикуват България за "антисемитизма" на царска България и едва ли не ни обвиняват за това и онова. Да не говорим за комуниста Емил Кало, ръководителя на комунистическата организация "Шалом", та този не спира да плюе България и да я клевети по света, че видите ли, била "антисемитска" и в България се разпространявала много "антисемитска" литература, освен това много българи си позволявали да критикуват евреите и политиката на Израел, а това също било проява на "антисемитизъм".
Ето затова най-много им се дразня на по-голямата част от тях, иначе си има и такива като Самуел Ардити както казах и разбира се други, за които лоша дума не мога да кажа, а напротив, които ги уважавам именно за достойната им позиция.
Има евреи - има проблем. Няма евреи - няма проблем. Може да ви звучи крайно, но ако се поинтересувате от темата ще разберете, че някои хора са били много прави преди години, когато са казвали, че в дъното на всяка гнусотия и мизерия седи вечният евреин...![]()
Гледайте един филм - Zeitgeist мисля, че беше. Пък тогава ми говорете за интелигентни и инвестиращи в нещо добро евреи.
Three rings for the elven kings...
J.R.R. Tolkien
Проблемът на Zeitgeist е, че там се казват виновниците, но не се акцентира върху факта, че всичките са евреи. Тоест средностатистическия зрител си мисли, че става въпрос за лоши американски банкери. Нищо, че всичките са ЩАЙН, БЕРГ и т.н.. Много хора има, които казват, че финансистите са виновни, но отказват да прогледнат за еврейския въпрос. Това е проблема.Първоначално написано от Burzumul
Иначе Zeitgeist вече си има 2-ра част, но още не съм я гледал аз лично.
Аз от филми мнение за този или онзи (в смисъл за този народ или еди кой си народ) не си правя, защото във филмите всеки интерпретира нещата така, както му е изгодно.
Факт е, еврейските олигарси са виновни за много злини в миналото и настоящето, но чак пък за всичките, е това вече са смехотворни неща, че в дъното на всяко зло непременно стой някой евреин. Определено доста пресилено и психопатско звучи...
Освен това защо мислите, че само евреите са богати на този свят, нима арабските шейхове са много "бедни" и нямат стотици милиони и милиарди даже евро? Така че не пресилвайте нещата.
А, и още нещо, може би най-важното... Правите си изводите за някого (в случая за евреите) само от това, което сте прочели да кажем от "Моята борба", което е доста смешно. Явно не ви е ясно, че за да знаеш един народ какво представлява, трябва да познаваш негови представители. Ето, аз съм познавал и продълважам да познавам някой друг евреин и за тези, които познавам лоша дума не мога да кажа. Вярно е, нито един от тях не е истински евреин (по религия говоря), нито пък има еврейско самосъзнание. Напротив, особено един, с който поддържам приятелски отношения е абсолютен антиционист и не иска да има нищо общо с мнозинството от свойте "сънародници" именно защото им знае кирливите ризи.
Но каквото и да е трябва да се различават тези евреи с десетките милиони и милиарди, такива като Ротшилд, Рокфелер и компания световни мафиоти и обикновените, редовите евреи, от които си има и свестен народ. Освен това доста от евреите не са строго религиозни, дори твърдо отхвърлят юдаизма. Тъй че нещата не са чак толкова черни или бели колкото ви се струва. В тоя живот има и средно положение, но все пак трябва малко да мислите и с главата си преди да си правите прибързани заключения драги младежи...
Бъркаш, ако смяташ, че нещата, които смятам примерно аз за евреите са базирани върху това, което знам от книги и филми. Това би било несериозно. Познавам доста евреи, както и съм общувал достатъчно с такива, че да видя, че нещата, които са описвани за тях са си истина. Евреите са наистина уникални в това отношение. Дали са в САЩ или в България или в Израел. Без да се познават сред тях цари такова единомислие, че ако другите хора знаеха...щеше страх да ги хване, но повечето си мислят, че това си е просто религиозна особеност.
ОК, приемам забележката, че бъркам затова въз основа на какво си си направил изводи за евреите.Първоначално написано от xrevoltax
Това за единодействието между тях не знам дали е чак толкова голям минус, по-скоро е плюс. Ако ние българите се поучим от тях и вземем да единодействаме както те го правят, определено ще сме много по-добре от сега.
Всъщност съм противник на мисленето, че някой непременно ни е виновен затова, че сме зле (било то евреи, турци, цигани), защото сме си виновни основно ние сами с това, че сме крайно разделени, не ходим да гласуваме, голяма част от българите дори се мразим и то за пълни глупости- за ЦСКА и Левски, за музика, за партии и какво ли не. Е, затова ние сме си виновни, не мисля, че са евреите определено. Защо те не са разделени от такива неща? Нека се позамислим по този въпрос, може да ни е от полза.
И можеби си попаднал на такива евреи, аз тези евреи, които познавам едва ли дори мога да ги нарека евреи, защото нямат никакво еврейско самосъзнание, нито се чувстват част от някаква си еврейска нация, каквато всъщност не може да се каже, че има. Така че винаги си има изключения, това ми е мисълта.
И освен това е крайно несериозно да се твърди, че за всичко на този свят са виновни евреите, това си звучи абсолютно като фантастика, но не особено научна. Виновни са за конкретни и определени неща, но за други неща сме си виновни ние и другите народи, това е истината според мене и това което съм чел и видял. А и както казах богаташи има не само сред евреите, има и сред арабите и т. н. Просто нека не пресоляваме до безкрай нещата и не се вманиачаваме на тема евреи.
Да. Ние сме виновни, че сме ги оставили да правят това, което правят. Иначе аз не казвам, че е минус това, което те правят. По-точно зависи от гледната точка. За нас е минус, но за тях си е огромен плюс и определено има на какво да се научим от тях. Няма две мнения по този въпрос.
Не мразя евреите защото на мен ЛИЧНО нищо лошо не са ми сторили.Но ги МРАЗЯ за това което причиняват на палестинците.И все пак евала на хора като kristo и SiegHeil,повече такива хора трябва да има.
не познавам евреи, така че нямам наблюдения и мнение
Проблемът "евреи" се получи заради няколко причини.
Тяхната им религия не знам кой я е създал, но ги учи да са силни, безскрупулни и хитри "капиталисти". Заради исторически събития са пръснати из целия свят, тази трудност ги е направила по-силен народ, който и до ден днешен пази езика и традициите си, в името на оцеляването си и трудностите им са станали още по-хитри, и след 2000 години както виждаме има много богати и влиятелни сред тях. Нито са богоизбрани, ами просто в сцената, където се заражда християнството са живеели те, и за това са споменати в библията. Но ако я прочетете по-внимателно, ще разберете, че там не се твърди богоизбраността на народът евреи като нация или по кръв, ами съвсем друго нещо. А старият завет не е част от християнството, то е новият завет, който променя принципите от старият. Самите евреи мразят християнството. Аз бих ги нарекът дяволоизбрани, е естествено не всички от тях, ами тези, които си имат причина целия свят да ги мрази(и то не е щото са най-богати, ами заради причини, по-скоро конспираторски - ционисти, нов световен ред и т.н.) 666-чип anybody?
Като цяло са си обикновени хора и народ, както всички останали, с някой нестандартни особености, но може сред тях има такива личности, които да са заслужили световната омраза. Ционисти или как там ги наричаха, които умишлено да създават world class неприятности.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Значи около мен няма евреи и не познавам никого от това малцинство, но спред мен е изключително грозно да правите изводи за цялата нация. Да, може би има "лоши" евреи, но това не ни дава основание да изпитваме омраза към тях. Защото например има и много (почти МЕГА) зли българи, но когато някъде чуем, че така мислят за всички българи ми става много убидно, та мисля че и при тях е така.
п.п. - чувал съм, че евреите са най-умните хора (но не знам дали това е от историята или сега.. спомените ми са слаби, но бях чел нещо подобно)
мразиш турците , а се възхищаваш на евреите ... Ей това е =D> =D> =D>Първоначално написано от Lysit0
и аз нямам познати евреи , обаче до колкото съм разбрал , че са се мислили за божии хора и такива глъпости и доколкото знам , че Израел е еврейска страна ( дано да не греша ) Мразя Израил следователно и еврейците . Проблема е решен...
Грешиш! Те са най-хитрите мошеници и най-големите шмекери. Разбира се, има си изключения от свестни и почтени хора и при тях, но бъди реалист- малцинство са, гарантирам ти от личния си опит! Единици са свестните, а самочувствието, надменността и лицемерието им са огромни и бият всички останали народи по тези показатели. Да не говорим, че са толкова лакоми за пари и използват богатството си по най-непочтения начин.Първоначално написано от Mastta
Познавам 4, 5 евреи и въпреки че съм полу-арменец се разбираме много добре. Изобщо не отговарят на посочените в последния пост характеристики. Не ги мразя, нямам и някакво по-особено мнение за тях - хора като хора, с нищо по-различни от нас. Виж вече турци не обичам, защото са избили половината ми семейство през арменския геноцид. Така че за мен определено евреите са по-добрата хава.![]()
Ако знаеше само колко много евреите мразят арменците и че Арменския геноцид е извършен от турски евреи щеше да мислиш по друг начин бате... Османската империя е една дъщерна на еврейския световен капитал страна и винаги е изпълнявала неговите поръки. Не си мисли, че глупавото турско стадо самоинициативно се е организирало и е вършело едно и друго- напротив, над него е стояло сериозно финансиране и дърпане на конци от световните властелини.Първоначално написано от amk933
Кристо ние арменците знаем кой какво и що за геноцида и то за жалост много добре в повечето случаи от личен "опит". Та това за евреите в нашите среди не се носи. Има един друг "проблем" с тях: те не искат да признат избиването на арменците през 1915, за което Барак Обама лобира в Турция. Та това ни е търкането, иначе проблеми с тях нямаме. И определено се "имаме" повече от колкото с турците или хората от бившите съветски републики и Русия. Има други теории за геноцида, които дядо ми ми е разказвал. Между другото арменците много обичат гърците и българите, защото не веднъж са спасявали кожата на хора в моя род и не само.Първоначално написано от kristo
![]()
П.С.:Аз съм полу-бг, полу-арменец, ама арменски не отлепвам, защото е адски трудно.![]()
Само за справка: арменците са най-готиното малцинство в България според мен, колко познавам все са супер точни пичове.. :>
Ами сам си отговори на въпроса защо евреите точно не искат да признаят геноцида над вас ако с нещо не се чувстват отговорни за него. Само се замисли дали не е така! Най-малкото...Първоначално написано от amk933
Иначе ако разчиташ на Обама да защитава вашите права пред Турция, си попаднал в забуда. Обама е точното момче- уж ново лице, уж ще мени системата(малко тип Бойко ти Борисов, но с по-различна визия), обаче реално като го понатиснат и прави това, което се иска от него- да служи на юдейския световен капитал. И как иначе, ако не беше така нямаше да стане президент на САЩ.
Просто съвета ми е да попрочетеш биографиите на младотурците(доколкото помня по тяхно време стана Арменския геноцид), за да се убедиш, че голяма част от тях са най-малкото масони, другата част евреи и т. н. за да видиш за какво става дума. естествено, не обвинявам евреите като цяло като народ за това деяние, а конкретната група хора, които стоят зад това чудовищно престъпление.
Иначе моите уважения за арменския народ, един от малкото чужди народи, които заслужават уважение, а в исторически план наистина българи и арменци сме си сътрудничели многократно в общата борба срещу отоманското робство, докато евреите са се гушели под крилото на османците и са заемали високи постове в османската управленска йерархия, но нали те винаги са отгоре, та какво странно им? Чудя се само защо не искаш да го признаеш този факт?!
Има много истина в това, което казваш. НО Барак Обама е в меко казано лоши отношения с евреите и определено арменците много го уважават като човек, като надежда. Аз лично бях за Джон МакКейн, когато беше битката между двамата, така че не съм му луд фен на Обама. На мен евреите не са ми любими, но не ги и мразя. Защо не признават Арменския Холокост е много спорна тема. На това дори малко арменци дават точен отговор. При нас се счита, че те се смятат за уникални с техния Холокост и не искат да признаят това, което се е случило през 1915 в Отоманската Империя точно по тази причина. Евреите винаги са били горделиви. Още повече, че арменците са много трудолюбиви и много ларж, а евреите са много стиснати и мързеливи.Първоначално написано от kristo
Исторически, причината, която отключва турските извращения е, че Арменците в Отоманската Империя те се съюзяват, за да помогнат на Русия, която завладява Анатолия и това кара Младите Турци (точно те са) да избият между 600 000 и 1 000 000 Арменци само за една година.
А еврейска следа до сега не е доказана в цялото чудо, но не казвам, че не е невъзможно. Въпроса е, че за нас Турция е виновна и много Арменци са страшно благодарни на ЕС, че условието Турция да влезне в ЕС е да признае геноцида. Турция не харесвам и аз много повече от Израел. Като чуя Турчин първото нещо, което ми изплува в съзнанието е геноцида и как са избивали хора. Може да е имало някакви еврейски замисли, но предвид създалата се обстановка и битките, които Турция води с Русия по това време и арменската подкрепа за Русия, везните повече клонят към ония варвари. Абе мечтата ми е да видя физиономията на терориста Ахмед Доган, когато българският парламент признае геноцида. Мазната му, ехидна и нагла усмивка дано поне за малко слезе от противното му личице.![]()
Естествено, че има и еврейски замисли в цялата работа. Нали ти казвам, цялото спонсориране на Османската империя идва от евреите. Турците не са решавали съдбата на страната си сами, но това разбира се не им служи за оправдания.
И да те допълня, че Турция изобщо и никога, при никакви условия не трябва да влиза в ЕС независимо дали ще признае геноцида над арменците, нас българите и всички останали пострадали от османската тирания народи.
За ЕС си прав, но реалистично погледното до 3 години я виждам приета. Пътят на Европа към Анадола.Първоначално написано от kristo
А за евреите, ако имат пръст рано или късно ще стане ясно. До тогава, ако е истина да си тежи на тяхната съвест..
Няма да влезе в ЕС, понеже Франция и Германия много добре съзнават лошите последствия за цяла Европа ако това се случи и са твърдо против. Само да знаеш какви проблеми си имат в Германия с вече над 5 милионното турско малцинство... И ако Турция влезе в ЕС това означава още по-засилена емиграция най-вече към нея. Но германците не се лайнари като нашите Станишковци, Първановци и други подобни, които веднага и при първа възможност се сложиха на Турция и продължават да го правят, а си защитават интересите и съзнават откъде може да дойде опасността. Но това е друга тема вече...