- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво е мнението ви за евреите?
И аз се чудя как можеш да вярваш на такива измислени филми като списъка на Шиндлер, това са пълни измишльотини също като онзи филм "Твърда вяра", където едно еврейче като порастна стана нацист и почна да взривява синагогиПървоначално написано от love_enrique
.
И да ти кажа, че по време на Втората световна война са загинали близо 60 млн. души, от тях можеби наистина 6 милиона са евреи, което не е 100% сигурно, но всякак има поне няколко милиона избити евреи според мене дори и да не са точно 6. Но може и да са 6 милиона, не мога да кажа, понеже няма категорични доказателства в подкрепа на едно от двете твърдения. Но със сигурност има доста избити евреи от нацистите което няма как да се отрече. Добре, обаче какво да кажат руснаците- има избити 27 милиона руснаци по време на ВСВ! Обаче не съм ги чул да да говорят за геноцид срещу тях, не съм чул и поляците да говорят за нацистки геноцид над тях, макарче има около 3 милиона избити поляци по време на нацистката окупация там. Е, какво сега, говориш само за 6-те милиона избити евреи, а за останалите 54 милиона жертви на войната не говориш?! Техният живот според теб по-маловажен ли е от този на евреите? Или когато се избиват поляци, руснаци, украйнци, включително и германци, защото има и много избити германци във войната, техният живот не е ценен колкото еврейският? Не ме разбирай погрешно, за мен всички са хора- и германците, и евреите, и всички и живота на всеки един човек за мен е еднакво ценен и всяка една жертва си е жертва независимо от произхода, но нека не делим жертвите на Втората световна война на евреи и останалите, а всички жертви да ги почетем, понеже ценността на живота на всеки един човек е еднаква- и на германеца, и на българина, и на руснака, и на поляка, и на евреина. И ако говорим за жертвите на войната да говорим за всички нейни жертви, пак повтарям.