- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тривитаминол ? :)
аз използвам тривитаминола или така наречения витамин а де 3. Вече повече от месец го ползвам и вийдам наистина голяма разлика..косата ми порасна може би с 5,6 см. За сгъстяване немога да кажа, защото косата ми беше гъста и преди да съм го използвала. Мажа се само с него с 1 тампонче в корените 2 пъти в седмицата и това еНадявам се да съм ви била полезна
![]()
Нали говорим за маска как ще сложиш толкова малко количество на суха коса и тя ще се разнесе навсякъде това е невъзможно..Първоначално написано от lipstik
Ами аз досега не съм си слага каквато и да било маска на мокра коса.Пък ти го прави както си искаш.Първоначално написано от adkis
Маската се нанася на суха коса!!!
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
така де ама как успяваш изобщо да нанесеш толкова малко количесто на цялата коса и то да се разнесе навсякъде равномерно..?Първоначално написано от billytalent
Ами успявам аз я нанасям с четка за боядисване на косата
Ами каква е разликата когато косата е суха или мокра тоест защо е по добре да е суха??!?
Има го във всяка ветеринарна аптека
Около 6 лева![]()
На мен не ми помага ;(
You're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning
and your head feels twice the size...
хмм няколко въпроса
1 някои може ли да ми каже точна аптека в софия където мога да си го купя, в смисъл някъде близо до центъра да е
2. каква мас точно трябва да е? в смисъл чиста или...
amii az da pitamm ima li nqkfi stranichni efekti kato naprimerr nqkwoo drygo okosmqvanee samo kosataa li zaasqgat teqq vitamini ili ii drygi 4asti kato krakataa,liceeto .. ?![]()
Защоото няма никакъв смисъл да я мокриш.Мажеш се с маската,стоиш 2 часа и влизаш в банята.Първоначално написано от adkis
Първоначално написано от mimooz
По-горе беше казано,че няма странични ефекти.Няма как да ти поникнат на други части от тялото.Това може да се случи само ако си го инжектираш.А и ти не си мажеш краката и лицето, за да имаш и там повече косми нали ? Така,че спокойно.
Първоначално написано от adkis
Като разджуркаш съставките на маската се получава достатъчно количество.По-важно е да бъдат намазани корените.Като гледаш да ти остане малко за дължината.[/b]
Само,че аз моята маска я правя по малко по-различен начин :
2 суп.лъжици тревитаминол
1 с.л. алкохол
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
Стои се пак 2 часа.След като се направи маската се завива главата с найлонова торбичка и върху торбата се завива с хавлиена кърпа.
и аз я правя по същия начин и съм мн доволна.Първоначално написано от BuBa33333
![]()
And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..
Аз ползвам тази маска,но в последно време слагам само Тривитаминола,защото едн аот моя клас има много дълга коса и я питах как я е пуснала толкова и тя ми каза че се маже с Тривитаминола,но само с него без маска и косата и е наистина удивителна,ето маската която аз съм правила:
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба, .... Информация за маслата тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави:
кисело мляко - за еластичност на косъма
мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
аспирин – за растеж и п-в пърхот
хума - за мазна коса (има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, ....информация) - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса
Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).
![]()
Въпросче
За какво са алкололът и лимона.. в смисъл какво правят?![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Алкохолът мисля, че е за затопляне..
Лимон.. може би, за да намали омазняването... де да знам
Всяко вдишване е квадратче към теб...
А колко време трябва да се ползва и след това да се почива? Смисъл, бях чела че може да се ползва месец, след това се прави някаква пауза.... известно колко време![]()